Skip to main content

Ήττα στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό με 80-93 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ξεκίνησε δυναμικά στην... προπονητική σκακιέρα και παρέταξε ένα ιδιαίτερο σχήμα στην αρχική 5άδα (Σπανούλη, Τίμα, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ)! Στο ξεκίνημα το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, παρά το γεγονός ότι ο Λετονός φόργουορντ μπήκε από το πρώτο λεπτό "ζεστός". Χάρη στα περιφερειακά του σουτ ο Παναθηναϊκός πήρε μια διαφορά 5π. (17-12), την οποία, ωστόσο, κατάφερε άμεσα να καλύψει ο Ολυμπιακός, βασιζόμενος στην καλή του άμυνα, αλλά και την περιφερειακή ευστοχία του Άξελ Τουπάν (21-21).

Με 2/2 βολές του Κώστα Παπανικολάου η ομάδα μας πήρε κεφάλι στο σκορ (21-23 στο 10') και έκτοτε δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ! Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 29-29, όμως, με αποτελεσματική άμυνα, καλή κυκλοφορία στην επίθεση και επιθετικούς οδηγούς τους Γιάνις Τίμα και Γιώργο Πρίντεζη, οι "ερυθρόλευκοι" επέβαλαν τον ρυθμό τους και "έχτισαν" μια διαφορά 9π. (35-44 στο 18'). Ο Νικ Καλάθης ανέλαβε το βάρος της "πράσινης" αντεπίθεσης (41-46), όμως, ο Γιώργος Πρίντεζης δήλωσε και πάλι "παρών" και διαμόρφωσε το 41-48, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο εικοσάλεπτο.

Στην 3η περίοδο, όμως, τίποτα δεν λειτούργησε σωστά για την ομάδα μας... Επιθετική δυστοκία, πολλές χαμένες ελεύθερες βολές και αμυντικά κενά που επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να περάσει την μπάλα στην ρακέτα και να πετύχει εύκολα καλάθια, είχαν ως αποτέλεσμα να φέρουν οι γηπεδούχοι τα πάνω κάτω και να βρεθούν στο +10 (67-57, στο 29').

Τίμα, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ επέστρεψαν στο παρκέ και μαζί επέστρεψε και ο Ολυμπιακός στο... σκοράρισμα (με ένα σερί 7-0 μείωσε σε 67-64 στο 31'). Οι όροι, ωστόσο, είχαν αντιστραφεί... Ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά εύστοχος από την περιφέρεια, την ίδια ώρα που τα ποσοστά του Ολυμπιακού από τα 6.75μ. είχαν κατακόρυφη πτώση. Αποτέλεσμα; Οι γηπεδούχοι ήλεγξαν το παιχνίδι και να βρέθηκαν στο +12 (88-76 στο 38'), οπότε και ουσιαστικά η πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ τους...

Δεκάλεπτα: 21-23, 41-48, 67-62, 93-80.

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Τόμας 9(1), Λάνγκφορντ 3(1), Παπαγιάννης, Λάσμε 5, Παπαπέτρου 7(2), Παππάς 3, Γκιστ 10, Λεκαβίτσιους 17(3), Λοτζέσκι 10, Καλάθης 14(2), Αντετοκούνμπο 12, Μήτογλου 3 (1)

Ολυμπιακός (Μπλατ): Γουίλιαμς-Γκος, Τουπάν 9(1), Σπανούλης 4, Τίμα 17 (5), Μιλουτίνοφ 11, Βεζένκοφ 2, Πρίντεζης 26 (1), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης, Μπόγρης, ΛεΝτέι 7 .

"Δεν κάναμε απλά πράγματα στο δεύτερο μέρος..."

O προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, δήλωσε: "Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Ήταν δύο διαφορετικά παιχνίδια. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι αντίπαλοί μας έπαιξαν πολύ καλύτερα από εμάς. Δεν θα κερδίσεις πολλά παιχνίδια, όταν χάνεις 20 ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ καλή ομάδα για να του δίνεις δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Όταν δεν παίρνεις τα αμυντικά ριμπάουντ, δεν μπορείς να τρέξεις και να παίξεις, όπως θέλουμε εμείς. Αυτή είναι η ιστορία του αγώνα".


Σε ερώτηση αναφορικά με την απόδοση των περιφερειακών, απάντησε: "Οι αντίπαλοι γκαρντ έπαιξαν καλύτερα και υπερίσχυαν. Δεν έχω κάποια περαιτέρω εξήγηση. Το σχόλιο ή η ερώτησή σας είναι αληθές. Ήταν ένα σημαντικό στοιχείο του αγώνα. Δεν έχω να πω κάτι άλλο". Για τον Βαγγέλη Μάντζαρη, είπε:"Ίσως έπρεπε να παίξει περισσότερο σήμερα".


Για αρκετούς ερυθρόλευκους αυτό ήταν το πρώτο τους "αιώνιο" ντέρμπι... "Είναι ένας παράγοντας", σχολίασε ο κόουτς Μπλατ και συνέχισε: "Ένας τρόπος να αντισταθμίσεις είναι να είσαι καλός στα αμυντικά ριμπάουντ και να μην κάνεις λάθη. Δεν τα καταφέραμε. Αυτά τα ματς πρέπει να τα ζήσουν οι παίκτες μας για να εξελιχθούν. Στο πρώτο ημίχρονο παρά την ατμόσφαιρα δείξαμε την ποιότητα και σταθήκαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν τα καταφέραμε, γιατί δεν κάναμε καλά τα απλά πράγματα. Δεν πήραμε τα αμυντικά ριμπάουντ και χάναμε την μπάλα. Ήμουν ειλικρινής όταν είπα πως τα 20 επιθετικά ριμπάουντ, είναι πάρα πολλά. Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Πρέπει να δεχθείς λιγότερους από 80 πόντους για να νικήσεις εδώ".


Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων δεν αργεί, καθώς θα αναμετρηθούν στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος... "Πρώτα απ’ όλα προηγούνται άλλα ματς. Πρέπει να σκεφτώ πώς θα προσεγγίσουμε αυτά τα ματς. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με μεγάλη σημασία για το πρωτάθλημα. Θα είμαστε έτοιμοι, αλλά πρέπει πρώτα να προετοιμάσουμε τα άλλα παιχνίδια".