Skip to main content

Πρώτος και καλύτερος!

Ο Ολυμπιακός νίκησε 93-45 την Κύμη στην 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της STOIXIMAN.GR Basket League και τερμάτισε πρώτος εξασφαλίζοντας το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας.


Ο θρύλος ήταν ισοπεδωτικός απέναντι στην Κύμη και από το πρώτο δεκάλεπτο κιόλας έδειξε τις άγριες διαθέσεις του. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν 29-6 στην πρώτη περίοδο και το ματς έληξε πριν καν αρχίσει.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα δεν άλλαξε. Οι πρωταθλητές Ελλάδος συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι με το ημίχρονο να τελειώνει 50-19. Οι «ερυθρόλευκοι» προσέφεραν ουσία και θέαμα σε όλο το ματς και παρά τις πάρα πολλές και σημαντικές απουσίες, ο ρυθμός δεν έπεσε στο ελάχιστο με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται 78-32.

\Στην τελευταία περίοδο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν αγωνίζονται αρκετά, αλλά και πάλι, το γκάζι ήταν πατημένο με το παιχνίδι να τελειώνει 93-45.
Πλέον, οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν πρώτοι την κανονική περίοδο με ρεκόρ 25-1 και θα έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play off.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 29-6, 50-19, 78-32, 93-45.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Αγραβάνης 11 (1), Μιλουτίνοφ 10, Παπανικολάου 12 (1), Μάντζαρης, Σπανούλης 14 (2), Γκριν 6 (1), Γιανγκ 16, Τολιόπουλος 5 Παπαπέτρου 13 (1), Γουότερς 6.

Κύμη (Μπρατσιάκος): Καντί 7 (1), Κατράνας 6 (2), Κοστόφ 6, Τουτζιαράκης 11, Ντίξον 8, Σχίζας, Σιγκούνας, Τζόλος 4, Κουκουλάς 2, Κωνσταντακόπουλος, Πάλμπλαντ1.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μας, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, με την πορεία που κάναμε συνολικά γενικά, σε όλη την κανονική περίοδο, το δικαιούμασταν, ήμασταν σταθεροί, πιστεύω ότι αξίζαμε αυτή τη θέση, γιατί κάναμε μόνο μια ήττα όπως και πέρσι. Εάν συγκρίνουμε τις δύο χρονιές, φέτος το πήραμε λίγο πιο εύκολα, από πέρσι και δικαίως τερματίσαμε πρώτοι. Αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι, μπορεί και τίποτα, όπως είδαμε και πέρσι, χάσαμε στον πρώτο τελικό των play off. Το σημαντικό είναι να διαφυλάξεις την έδρα σου, για εμάς το σημαντικό είναι πως και στην Ελλάδα και στην Ευρωλίγκα, έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Οπότε όλα θα κριθούν εδώ στο ΣΕΦ. Πλέον, είναι η στιγμή να αφήσουμε για λίγο το ελληνικό πρωτάθλημα και να επικεντρωθούμε στην Ευρωλίγκα. Στα play off που έρχονται, αλλά κοιτάμε μόνο το πρώτο ματς. Η ομάδα έχει ρεπό αύριο και από μεθαύριο κανονικά στο γήπεδο μέχρι τον αγώνα. Θέλουμε τις τελευταίες ημέρες να δουλέψουμε σε κάποιες λεπτομέρειες, να μπουν ο Μπιρτς και ο Πρίντεζης που σήμερα προφυλάχθηκαν για να είναι έτοιμοι στη συνέχεια».

Έπειτα από ερώτηση για το τι συνέβη με τον Γιάννη Αθηναίου, ο κόουτς του Θρύλου απάντησε πως «ο Αθηναίου είναι σε υποχρεωτική άδεια, είναι εσωτερικό της ομάδας για ποιον λόγο, από εκεί και πέρα συνεχίσουν οι υπόλοιποι. Η ομάδα είναι πάνω από όλα, η ομάδα είναι πάνω από όλους μας και από εμένα και από όλους. Ο καθένας έχει τον ρόλο του και ο καθένας πρέπει να συμμετέχει στην ομάδα όσο καλύτερα μπορεί. Η ομάδα χρειάζεται όλους τους παίκτες και κάθε παίκτες πρέπει να είναι έτοιμος να προσφέρει από ένα λεπτό έως 40. Αυτό ισχύει για όλους και αυτό το λέω σε όλους. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ: «Σήμερα παίζαμε το τελευταίο ματς που θα έκρινε το πλεονέκτημα έδρας στα play off. Θεωρώ πως κάναμε ένα καλό ματς και θεωρώ πως νικήσαμε εύκολα. Πλέον, συγκεντρωνόμαστε από αύριο κιόλας, παρότι έχουμε ρεπό, στα ματς με την Εφές, γιατί εκεί παίζεται όλη η χρονιά μας».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΡΑΤΣΙΑΚΟΣ: «Το Σάββατο του Λαζάρου ήταν πολύ σημαντική βραδιά για εμάς. Πετύχαμε τότε τον στόχο μας στο 100% και σήμερα ήρθαμε να διασκεδάσουμε στο παιχνίδι, προφυλάξαμε κάποια παιδιά που είχαν τραυματισμούς και θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θεωρώ πως προσπαθήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και πλέον κοιτάζουμε, μετά το Πάσχα, να μιλήσουμε και να σχεδιάσουμε τη νέα σεζόν. Και πάλι χρόνια πολλά σε όλους και καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΡΑΝΑΣ: «Για εμάς τελείωσε μια, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα τελικά, πολύ επιτυχημένη χρονιά. Είχαμε αρκετές αναποδιές. Τα πράγματα φαινόντουσαν δύσκολα, γίναμε ομάδες τις τελευταίες αγωνιστικές, να πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που ήρθαν και έδωσαν την ψυχή τους. Να πω ένα μεγάλο μπράβο, σε συμπαίκτες, σε προπονητές, σε όλους. Ίσως να είχαμε λίγο υψηλότερες φιλοδοξίες στην αρχή, αλλά τελικά, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, πήγαν όλα καλά. Καλή τύχη στον Ολυμπιακό, είναι η ομάδα της καρδιάς μου και τους εύχομαι τα καλύτερα. Να πάρει και το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα. Καλό Πάσχα σε όλους».