Skip to main content

Άνετη νίκη επί της Γαλατάσαραϊ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε τη Γαλατάσαραϊ με 69-58 και τερμάτησε στην 3η θέση του τουρνουά TUBAD, που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη.


Η ομάδα μας προηγήθηκε με 10-2 στο 5', όμως, η Γαλατάσαράι κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω και να προσπεράσει με 17-16 στο 11'. Το παιχνίδι είχε την μορφή του ντέρμπι μέχρι και το 20', 32-30 υπέρ των Τούρκων, οι οποίοι μάλιστα στην επανάληψη αύξησαν την διαφορά στους 7π. (39-32). Με καλή άμυνα, ωστόσο, και με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να βελτιώνουν τα ποσοστά τους, ο Ολυμπιακός "απάντησε" με ένα σερί 12-0 και προσπέρασε με 44-39 στο 28'. Έκτοτε οι "ερυθρόλευκοι" διατήρησαν τον απόλυτο έλεγχο και έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στην τελική επικράτηση.

osfp1


Ο Μπράιαν Ρόμπερτς ένιωσε ένα σφίξιμο στον δεξί δικέφαλο και δεν αγωνιστεί στο δεύτερο ημίχρονο.

osfp2


Δεκάλεπτα:  16-15, 30-32, 50-41, 69-58.

osfp4

 


Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 3 (2 ριμπ,), Τολιόπουλος 10(2 τρίπ., 4 ριμπ., 2 ασ.), Παπαπέτρου 7(1 τρίπ., 2 ασ.), Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 14 (7 ριμπ.), Στρέλνιεκς 8(2 τρίπ., 3 ασ.), Τιλί 7(1 τρίπ., 4 ριμπ.), Πρίντεζης 8(9ριμπ.), Μάντζαρης, Ρόμπερτς, Μπόγρης, Τόμπσον 12 (9 ριμπ.).


Γαλατάσαραϊ (Κουντέρ): Χάρντι 8(1), Γιαγκμούρ 3(1), Χέντρικς, Κουν 2, Αράρ 6, Ρένφρο 4, Κρίστμας 8, Χόπσον 7(1), Σάμερς 6(1), Πρέλτζιτς 12(2), Κοκσάλ 2.

 

osfp3

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είχαμε σήμερα ένα ακόμη καλό τεστ, με μία ομάδα αρκετά σκληρή. Μετά το πρώτο ημίχρονο βρήκαμε καλύτερο ρυθμό επιθετικά, κυρίως από την άμυνά μας. Η τρίτη περίοδος ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά. Πιστεύω όμως πως και στο πρώτο ημίχρονο είχαμε σταθερά καλή άμυνα, γυρίσαμε την μπάλα είχαμε αρκετά ελεύθερα σουτ, τα οποία, όμως, δεν μπήκαν. Αν είχαμε βάλει 7-8 από αυτά τα σουτ, η εικόνα θα ήταν τελείως διαφορετική στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό δεν μειώνει την προσπάθεια των παικτών στο δεύτερο ημίχρονο, που ήταν ακόμη καλύτερη, με καλύτερες συνεργασίες στην άμυνα, καλύτερες επιλογές στην επίθεση, διαβάσαμε καλύτερα το παιχνίδι και παίξαμε αρκετά καλά για το σημείο της σεζόν που είμαστε".


ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: "Μετά το κακό παιχνίδι με την Μπεσίκτας θέλαμε να αντιδράσουμε και να παίξουμε καλύτερα σε επίθεση και άμυνα. Πιστεύω πως τα καταφέραμε σε όλο το παιχνίδι. Παίξαμε και καλή άμυνα και καλή επίθεση, άσχετα αν στο πρώτο ημίχρονο δεν μας μπήκαν τα ελεύθερα σουτ και ήμασταν πίσω. Στο δεύτερο ημίχρονο πήγαμε πολύ καλύτερα στην επίθεση, φάγαμε μόνο 25 πόντους στην άμυνα και καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι".