Skip to main content

Δεν άντεξε στην Πόλη

Για 30 λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν… ζωντανοί στην Πόλη, αλλά στην τελευταία περίοδο δεν άντεξαν την πίεση της Φενέρ και ηττήθηκαν 86-70, χάνοντας και τη διαφορά της νίκης στον πρώτο αγώνα των δυο ομάδων στο ΣΕΦ.

Για 30 λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν… ζωντανοί στην Πόλη, αλλά στην τελευταία περίοδο δεν άντεξαν την πίεση της Φενέρ και ηττήθηκαν 86-70, χάνοντας και τη διαφορά της νίκης στον πρώτο αγώνα των δυο ομάδων στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ψυχωμένα στο «Σινάν Ερντέν» και παίζοντας έξυπνα είχε τον έλεγχο του αγώνα. Οι Τούρκοι πήραν το προβάδισμα παίρνοντας δύναμη από τους φιλάθλους τους που γέμισαν το γήπεδο αλλά και πάλι οι Πειραιώτες δεν έμειναν μακριά. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να ανοίξουν τη διαφορά και τους «ερυθρόλευκους» να μένουν κοντά.

Τελικά δεν τα κατάφεραν στην τελευταία περίοδο με τους Τζέρελς και Ούκιτς να ανοίγουν το ρυθμό και τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βρει απαντήσεις απέναντι στους δυο περιφερειακούς της Φενέρμπαχτσε Ούλκερ.

Δεκάλεπτα: 16-17, 42-36, 59-56, 86-70
Φενέρμπαχτσε (Σπάχια): Ούκιτς 16 (2), Τζέρελς 17 (1), Ονάν 11, Βίντμαρ 6, Πεκέρ, Γκιστ 7, Σαβάς 9, Σεφολόσα 6, Μπογκντάνοβιτς 8, Πρέλντζιτς 6.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 14, Λούκας 13 (1), Άντιτς, Σπανούλης 7, Χάουαρντ, Κέσελ 5 (1), Πελεκάνος 2, Γκετσεβίτσιους 7, Γλυνιαδάκης 8, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 5 (1), Κατσίβελης 3

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι και νομίζω ότι η Φενέρμπαχτσε άξιζε τη νίκη γιατί ήταν καλύτερη ομάδα απόψε. Ο έλεγχος του παιχνιδιού μας στο πρώτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν ήταν στην ποιότητα που θέλουμε. Με 26 και 27 πόντους στην άμυνα δεν μπορείς να περιμένεις πολλά. Ο τραυματισμός του Παπαδόπουλου στην τελευταία προπόνηση και αυτός του Άντιτς ήταν πρόβλημα. Μας άλλαξε πολλά πράγματα και παίξαμε με σχήματα που δεν το έχουμε ξανακάνει όπως με τον Παπανικολάου στο «4» ή με τον Χάουαρντ στο «5» που έπαιξε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του.  Πρέπει να μάθουμε απ’ αυτό το παιχνίδι και να συνεχίσουμε.

Δεν νομίζω ότι δεν είχαμε ενέργεια, αλλά δεν ελέγξαμε το παιχνίδι. Όταν λέμε ότι θα πρέπει να ποστάρουμε με τον Γλυνιαδάκη δεν μπορούμε να σουτάρουμε τρίποντα. Είναι σίγουρα θέμα εμπειρίας αλλά και επιθυμίας.

ΚΑΪΛ ΧΑΪΝΣ: Είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία απόψε να πάρουμε κεφάλι στον όμιλο, αλλά δεν παίξαμε όσο καλά έπρεπε. Κάναμε πολλά λάθη και είχαμε μεγάλη διαφορά στα ριμπάουντ, αλλά νομίζω ότι το μεγάλο πρόβλημα ήταν η άμυνα. Δώσαμε εύκολα καλάθια στη Φενέρ, πήρε διαφορά και μαζί και τη ψυχολογία. Πρέπει να μάθουμε απ’ αυτή τη νίκη γιατί έχουμε ακόμα μπροστά μας την πρόκριση στο Τοπ-16 και γι’ αυτό θα πρέπει στα τρία επόμενα ματς να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.

Νομίζω ότι ο Πέρο και ο Λάζαρος είναι παίκτες κλειδιά για μας και η απουσία τους ήταν σημαντική. Σίγουρα μ’ αυτούς θα είχαμε και κάποια άλλα πράγματα στο παρκέ, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Είμαστε 16 παίκτες στην ομάδα και πρέπει πάντα να έχουμε τις λύσεις για να καλύπτουμε τέτοια προβλήματα.

ΝΕΒΕΝ ΣΠΑΧΙΑ: Θέλω να συγχαρώ την ομάδα μου για τη σπουδαία νίκη. Πρέπει να είμαι ειλικρινής και να πω ότι ο Ολυμπιακός είχε πολλά προβλήματα πριν το παιχνίδι και έχασε και τον Άντιτς και ήταν δύσκολο να κάνει κάποιες προσαρμογές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Νομίζω ότι αυτό έκανε πιο εύκολη τη δουλειά μας, αλλά και πάλι πιστεύω ότι κερδίσαμε γιατί παίξαμε καλύτερα. Σταματήσαμε τον Σπανούλη, δεν έκανε το συνηθισμένο παιχνίδι του κι αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος που κερδίσαμε απόψε.

Ευχαριστούμε τον Σεφολόσα για την υγεία του και ότι μας πρόσφερε, αλλά αν ο Μάρκο Τόμας ήταν υγιής δεν θα ερχόταν ποτέ. Έχουμε τους παίκτες και θα βρούμε τον τρόπο να παίξουμε χωρίς αυτόν.

ΤΑΜΠ ΣΕΦΟΛΟΣΑ: Ήταν ένα ξεχωριστό παιχνίδι για μένα. Όπως παίξαμε απόψε πρέπει να το κάνουμε σ’ όλα τα παιχνίδια και ελπίζω τα παιδιά να συνεχίσουν να το κάνουν. Ελπίζω να παίζουν το ίδιο ευχάριστα σε επίθεση και άμυνα.

ΤΕΡΕΛ ΤΖΕΡΕΛΣ: Παίξαμε καλή άμυνα ως ομάδα κι αυτό μας έδωσε εύκολα καλάθια. Πήραμε ενέργεια από την άμυνα και νομίζω ότι κάναμε σπουδαία δουλειά πάνω στον Σπανούλη. Είχαμε συνέχεια και γι’ αυτό κερδίσαμε.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157628808201341, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}