Skip to main content

Ήττα στο τελευταίο σουτ…

Στην καλύτερή του φετινή εμφάνιση ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φύγει νικητής από τη Βιτόρια αφού η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 81-79 και έμειναν μόνο με την ικανοποίηση της εξαιρετικής εμφάνισης.

Στην καλύτερή του φετινή εμφάνιση ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φύγει νικητής από τη Βιτόρια αφού η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 81-79 και έμειναν μόνο με την ικανοποίηση της εξαιρετικής εμφάνισης.

Η ομάδα του Ίβκοβιτς ξεκίνησε εντυπωσιακά στη Βιτόρια με τους Παπαδόπουλο και Κέσελι να είναι αυτοί που έδωσαν την ώθηση. Ο Λάζος έκανε πάρτι κάτω από το καλάθι των Ισπανών και ο Σέρβος έξω από τη γραμμή του τριπόντους. Από κοντά και οι Άντιτς – Σπανούλης.

Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο κι έδειχνε να ξέρει τον τρόπο που θα έφτανε στη νίκη. Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι παρότι είχαν χαλαρώσει στην άμυνα κι αυτό φάνηκε στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου όταν και οι Βάσκοι έτρεξαν ένα σερί 6-0 σε 2 λεπτά και ισοφάρισαν 66-66. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι κι έτσι συνεχίστηκε ως τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλη ισοφάρισε 79-79 με ένα παλικαρίσιο τρίποντο 8,4’’ πριν το τέλος του αγώνα, αλλά ο Πάμπλο Πριτζόνι δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο Αργεντινός έτρεξε γρήγορα το γήπεδο παρά την πίεση του Πρίντεζη και εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Έλληνα διεθνή για να σκοράρει 1,7’’ πριν τη λήξη. Ο Γκετσεβίτσιους προσπάθησε με τρίποντο να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό αλλά δεν τα κατάφερε.

Δεκάλεπτα: 13-22, 32-40, 60-66, 81-79
Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Ρίμπας 9 (1τρ., 4ριμπ),Πριτζιόνι 3, Ντόρσεϊ, Μ,Μπιέλιτσα 6, Σεραέν 15 (5ριμπ.), Σαν Εμετέριο 15, Ερτέλ 5 (1τρ.), Όλεσον 2, Τελέτοβιτς 20 (1τρ.), Ν.Μπιέλιτσα 2, Ουίλιαμς 4.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 14 (5ριμπ.), Λούκας 5 (1τρ.), Άντιτς 14 (2τρ., 6ριμπ.), Κέσελ 10 (2τρ.), Παπαδόπουλος 6 (8ριμπ., 5 ασ.), Γκετσεβίτσιους 7 (1τρ.), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου, Μάντζαρης Κατσίβελης.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ. Ήταν ένα καλό παιχνίδι και μια πολύ καλή ευκαιρία για τη νεανική μου ομάδα να κερδίσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο διαβάσαμε καλύτερα το παιχνίδι, η άμυνα μας ήταν καλύτερη. Στο τέταρτο δεκάλεπτο χάσαμε τη συγκέντρωση, η άμυνα μας δεν ήταν στο καλύτερο επίπεδο και δεχθήκαμε εύκολα καλάθια, ενώ τα ποσοστά μας στην επίθεση δεν ήταν καλά. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η ομάδα χρειάζεται εμπειρίες και χρόνο.

Για τρία δεκάλεπτα είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά όπως είπα αυτή η ομάδα έχει τόσους νέους παίκτες και δεν μπορώ να κατηγορήσω τα παιδιά για τα λάθη. Είμαι αισιόδοξος, αλλά όπως έχω πει αυτή η ομάδα θα είναι έτοιμη τον Ιανουάριο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: "Δεν ήμασταν αφηρημένοι στην τελευταία φάση. ‘Έτυχε να είμαι εγώ στο σημείο από το οποίο ο Πριτζιόνι έβαλε αυτό το καλάθι. Τον είχαμε διαβάσει στο σκάουτινγκ, και δεν ήταν το καλό του πόδι ουσιαστικά εκεί και προσπάθησα να τον αφήσω να κάνει ντράιβ για να μπει μέσα αλλά αυτός έκανε ένα βήμα πίσω και σούταρε και μπήκε η μπάλα. Ήταν και η κακή άμυνα και η κακιά στιγμή και δυστυχώς αυτό το σουτ περνάει σε πρώτη μοίρα και περνάει σε δεύτερη όλη η προσπάθεια που έκαναν σήμερα οι παίκτες.

Αυτή η ομάδα τώρα χτίζεται, πρέπει να χτίσει τον χαρακτήρα της και ειδικά στα τελευταία λεπτά που φάνηκε πως όλοι είχαμε αδυναμία. Το παλέψαμε και είναι κρίμα που τελείωσε έτσι.

Το τελευταίο καλάθι, οι βολές που χάσαμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα που ήταν πάρα πολλές σήμερα, όπως και πάρα πολλά ελεύθερα σουτ. Σχετικά ελέγξαμε το ρυθμό αλλά όλοι πρέπει να δουλέψουμε στην προπόνηση τα ελεύθερα σουτ έτσι ώστε όταν έχουμε τα τρίγωνα στην επίθεση να σκοράρουμε.

Όταν δεν κερδίζεις κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να κρατάς και πολλά πράγματα. Το παλέψαμε σήμερα με όλες μας τις δυνάμεις αλλά δυστυχώς το παιχνίδι κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο . Συνεχίζουμε, έχουμε άλλο ένα παιχνίδι εκτός έδρας την άλλη εβδομάδα, θα τους παίξουμε και στο γήπεδό μας.

Αισθανόμαστε ότι η χρονιά είναι πάρα πολύ μεγάλη και έχουμε πάρα πολύ δρόμο ακόμα. Πιστεύω ότι θα βελτιωνόμαστε πάρα πολύ παιχνίδι με παιχνίδι και όπως είπα προηγουμένως πρέπει να χτίσουμε χαρακτήρα. Είναι νέα η ομάδα και ηλικιακά και από θέμα μεταγραφών και πρέπει να χτίσουμε χαρακτήρα κυρίως στα τελευταία λεπτά που δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι όσο έπρεπε".

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157628505080551, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}