Skip to main content

Πρώτη νίκη στην Ευρωλίγκα

Στο πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στη φετινή Ευρωλίγκα μπροστά στον κόσμο του υπήρχε άγχος, αλλά οι δυο παλιοί της ομάδας ανέλαβαν να οδηγήσουν τους συμπαίκτες του και τελικά οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Φενέρμπαχτσε Ούλκερ με 81-74.

Στο πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στη φετινή Ευρωλίγκα μπροστά στον κόσμο του υπήρχε άγχος, αλλά οι δυο παλιοί της ομάδας ανέλαβαν να οδηγήσουν τους συμπαίκτες του και τελικά οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Φενέρμπαχτσε Ούλκερ με 81-74.

Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης ανέλαβαν δράση όταν είδαν τους Τούρκους να προηγούνται με 11 πόντους στα μισά του δρόμου (26-37). Ο αρχηγός άρχισε να σκοράρει κατά βούληση και να μοιράζει έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του, ενώ ο υπαρχηγός τον ακολούθησε σε κρίσιμα σημεία και έλεγξε τις μάχες των ριμπάουντ. Στο τέλος της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός όχι μόνο είχε καλύψει τη διαφορά και παιχνίδι ξεκίνησε από το μηδέν.

Το… νερό όμως είχε μπει στο αυλάκι και παίζοντας εκπληκτικά στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Τούρκους να τους αμφισβητήσουν.

Δεκάλεπτα: 12-14, 26-37,53-54, 81-74
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 10, Λούκας 2, Άντιτς 5, Σπανούλης 22 (2τρ., 7ας.), Χάουαρντ, Κέσελ 2, Παπαδόπουλος 6, Γκετσεβίτσιους 13 (1τρ.), Πρίντεζης 21 (2τρ, 7ριμπ), Παπανικολάου, Μάντζαρης και Κατσίβελης.
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Σπάχια): Ούκιτς 13 (1τρ), Τζέρελς 9 (1τρ.), Ονάν 3 (1τρ), Βίντμαρ, Πεκέρ 2, Γκιστ 14, Σαβάς 6, Σεφολόσα 17(1τρ), Μπογκντάνοβιτς 2,Πρέλντζιτς 8.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι, πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Δεν περίμενε κανένας να εξελιχθεί έτσι. Δεν περίμενα να έχουν τόσο άγχος οι παίκτες μου. Αρχίσαμε με καλή άμυνα για ένα πεντάλεπτο, αλλά στη συνέχεια κάναμε για 15 λεπτά πολλά λάθη, είχαμε πολύ κακές επιλογές και δεχτήκαμε εύκολα λάθη. Χάσαμε εύκολα καλάθια, τουλάχιστον 15 σε όλο το ματς. Στο δεύτερο μέρος η άμυνά μας ήταν πιο πιεστική και ανέβηκε ο Σπανούλης. Παίξαμε με χαμηλά σχήματα, είχαμε μεγάλη υπομονή και κερδίσαμε δίκαια. Όταν κερδίζεις το ματς με τέτοιο τρόπο, μπορείς να πεις ότι ήταν μεγάλη νίκη. Πιστεύω πως αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει και θα μας δώσει πίστωση χρόνου. Έχουμε δύο δύσκολα εκτός έδρας ματς στην Ευρωλίγκα και πιστεύω πως μέρα με τη μέρα θα είμαστε καλύτεροι. Η ομάδα θέλει χρόνο, θέλει υπομονή»,

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ: «Μπήκαμε κάπως αγχωμένοι στο ματς. Κάναμε πολλά λάθη και δεν μπορέσαμε να βρούμε ρυθμό στην επίθεση. Όμως παρότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με μεγάλη διαφορά, καταφέραμε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Βελτιώσαμε την άμυνά μας και αυτό μας έδωσε ώθηση. Η άμυνα είναι η αφετηρία κάθε ομάδας και από αυτή βρήκαμε ρυθμό και στην επίθεση.

Δεν ασχολούμαι καθόλου με το ranking. Εγώ κοιτάζω να κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής. Από τη στιγμή που σήμερα με εμπιστεύτηκε για τόση πολλή ώρα, προσπάθησα να ακολουθήσω τις οδηγίες του και να βοηθήσω την ομάδα».

•    Πριν το τζάμπολ του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του θρυλικού Λεωνίδα Ανδριανόπουλου και των θυμάτων του σεισμού στην Τουρκία.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157628429205277, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}