Skip to main content

Δια χειρός Σπανούλη

Ο Σπανούλης ήταν ο NBAer στο ΣΕΦ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν απίστευτος απέναντι στη Νανσί και με 26 πόντους οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στη νίκη με 91-78.

Ο Σπανούλης ήταν ο NBAer στο ΣΕΦ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν απίστευτος απέναντι στη Νανσί και με 26 πόντους οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στη νίκη με 91-78.

Την ίδια ώρα ο Κώστας Παπανικολάου περνούσε «χειροπέδες» στον ΝΒΑer Νίκολα Μπατούμ και οι Πελεκάνος – Γλυνιαδάκης έδωσε τεράστιες λύσεις ερχόμενοι από τον πάγκο.

Το παιχνίδι με τη Νανσί ήταν κομβικό και η νίκη ήταν μονόδρομος. Γι’ αυτό το λόγο και υπήρχε μεγάλο άγχος και ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να καθαρίσει από νωρίς το ματς. Παρότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο από το ξεκίνημα, οι Γάλλοι δεν έχαναν την επαφή τους κι έμεναν κοντά. Αυτό άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο με τους Πελεκάνο και Γλυνιαδάκη να στέκονται στο πλευρό του Σπανούλη επιθετικά και τη διαφορά να ανοίγει τόσο που η Νανσί να μην αποτελεί απειλή ως το τέλος.

Δεκάλεπτα: 30-22, 40-36, 67-52, 91-78
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 3, Λούκας 5(1), Άντιτς 7(1), Σπανούλης 26(4) , Πελεκάνος 11(3), Παπαδόπουλος 6 , Γκετσεβίτσιους 7(1), Γλυνιαδάκης 10, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 7, Κατσίβελης.
Νανσί (Μονσό): Ακινγκμπάλα 5, Γκραντ, Μπαντιάν 2, Σούλερ 15, Σιλά 2, Λίνεχαν 17(4), Σαμνίκ, Πίντα, Αμαγκού 2, Μόερμαν 20(2), Μπατούμ 9.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: "Ο Βασίλης Σπανούλης είναι πραγματικός ηγέτης. Είχαμε ισορροπία στο παιχνίδι μας και για πρώτη φορά σκοράραμε 11 τρίποντα. Ο όμιλός μας είναι εξαιρετικά δύσκολος. Οι διαφορές μπορούν να παίξουν ρόλο και για αυτό πήρα τρία τάιμ άουτ στο τέλος. Έκανα λάθος που έβαλα τον Κατσίβελη, που προερχόταν από προβλήματα. Και δικαιώθηκα που δεν έβαλα τον Κέσελ, ο οποίος ήταν τραυματίας

Η Νανσί είναι πολύ καλή ομάδα, με ένα σούπερ σταρ -τον Μπατούμ. Κερδίσαμε δίκαια. Θέλαμε να νικήσουμε το ματς από τη θέση του σέντερ. Την προηγούμενη αγωνιστική ο Ακινγκμπάλα ήταν φοβερός. Είχαμε πολύ καλή άμυνα πάνω του και τα καταφέραμε. Σημαντικό επίσης ήταν ότι η Νανσί είχε μόλις 6 ασίστ".

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ: "Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν είχαμε σταθερότητα στην άμυνα, χάσαμε διαφορά 10 πόντων και επιστρέψαμε στη Νανσί να πλησιάσει. Κλειδί ήταν η άμυνα.Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι στην άμυνα. Περιορίσαμε τον Μπατούμ και η Νανσί δεν έχει συνηθίσει να παίζει χωρίς αυτόν. Δεν δεχτήκαμε εύκολα καλάθια και η άμυνα μάς επέτρεψε να σκοράρουμε.

Χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας για να μας βοηθήσει. Ευχαριστούμε όλους όσους ήταν εδώ. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε. Χρειαζόμαστε και θέλουμε τη νίκη. Στον όμιλό μας υπάρχουν πολλές ισάξιες ομάδες.

Εγώ προσπαθώ και προπονούμαι σκληρά για να βοηθάω την ομάδα μου όπου χρειάζεται . Δεν με ενδιαφέρει η προσωπική μου απόδοση. Το μόνο που θέλω είναι να κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής μου. Πάνω απ' όλα ο Ολυμπιακός".

ΚΕΪΛΙΝ ΛΟΥΚΑΣ: «Δεν ήξερα ότι θα ξεκινήσω στην πεντάδα, αλλά δεν έχει καμία σημασία. Εγώ προσπαθώ να κάνω το παιχνίδι μου και να βοηθάω την ομάδα. Η άμυνα και τα ριμπάουντ ήταν το κλειδί για να φτάσουμε στη νίκη κι αν κάνουμε το ίδιο και στα υπόλοιπα παιχνίδια, τότε όλα θα πάνε καλά».

ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν έχει σημασία πως έπαιξα εγώ, αλλά ότι όλοι μαζί κάναμε αυτό που έπρεπε. Σήμερα πήραμε σωστές αποφάσεις, είχαμε σωστές αποστάσεις και παίξαμε όμορφο μπάσκετ. Σίγουρα υπήρχε άγχος, αλλά νομίζω ότι όση ώρα και να παίζαμε δεν θα το χάναμε αυτό το παιχνίδι. Είχαμε δυο εκτός έδρας ήττες και ήταν δύσκολο παιχνίδι. Κρατάμε από το σημερινό παιχνίδι τις ασίστ και πρέπει να βελτιώσουμε τα λάθη μας»

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157628808035925, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}