Skip to main content

Εύκολο απόγευμα…

Μετά τη σπουδαία νίκη επί της Φενέρ ο Ολυμπιακός καλούταν να δείξει το ίδιο σοβαρό πρόσωπο και απέναντι στο αδύναμο και με απουσίες Μαρούσι. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν εύκολα στη νίκη με 92-63, αλλά η εμφάνιση δεν άρεσε καθόλου στον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Μετά τη σπουδαία νίκη επί της Φενέρ ο Ολυμπιακός καλούταν να δείξει το ίδιο σοβαρό πρόσωπο και απέναντι στο αδύναμο και με απουσίες Μαρούσι. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν εύκολα στη νίκη με 92-63, αλλά η εμφάνιση δεν άρεσε καθόλου στον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν νωθροί στο ξεκίνημα του αγώνα και δεν είχαν από νωρίς τον απόλυτο έλεγχο. Παρότι η διαφορά ήταν σε επίπεδα ασφαλείας από το ξεκίνημα ήταν εμφανές ότι έλειπε η διάθεση που εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σ’ όλους τους παίκτες του και ο Ολυμπιακός συνέχισε με μια εύκολη νίκη τις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Δεκάλεπτα: 25-19, 51-35, 72-46, 92-63.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 14 (5 ριμπ.), Λούκας 14, Άντιτς 12, Σπανούλης 4 (7 ασίστ), Χάουαρντ 3, Κέσελ 7, Γκετσεβίτσιους 5, Γλυνιαδάκης 3, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 11 (6 ριμπ.), Μάντζαρης 2, Σλούκας 8 (4 ασίστ).
Μαρούσι (Λινάρδος): Σακελλαρίου, Δεμερτζής 2, Ακεψεμαΐδης 13, Χαριτόπουλος 23 (6 ριμπ.), Γκαγκαλούδης 14 (9 ασίστ), Κογιαντίνοβιτς 9, Μανταλβανός 2, Τσόντζος.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Μετά το παιχνίδι με την Φενέρ, δεν έπρεπε να δείξουμε εικόνα ομάδας χωρίς αντίδραση. Έχω πει ότι ιδίως η φετινή ομάδα χρειάζεται πίστωση χρόνου, αλλά πρέπει να παίζει διαφορετικά. Με επαγγελματισμό, με επίγνωση της φανέλας που φοράμε, ως ομάδα που προσπαθούμε να μαζέψουμε κάποιο κόσμο στο γήπεδό μας. Δεν θέλω να κριτικάρω τους παίκτες ατομικά, είμαι ο προπονητής και έχω την μεγαλύτερη ευθύνη. Έχουμε τρία συνεχόμενα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν περίμενα τέτοια εικόνα. Έχουμε χρόνο να δουλέψουμε. Τρίτη φεύγουμε για Βιτόρια και αμέσως μετά έχουμε το Ρέθυμνο και το ταξίδι στο Καντού», είπε αρχικά ο Ίβκοβιτς και μετά… γκάζωσε περισσότερο όταν ρωτήθηκε ξεχωριστά για τους Κεϊλίν Λούκας και Κώστα Σλούκα…

Τι να πούμε για τον Λούκας; Επειδή έβαλε 2 τρίποντα; Δεν ήθελα να έρθει στη συνέντευξη τύπου όπως σκέφτηκε κάποιος, προτιμούσα να φέρουμε ένα άλλο παιδί. Η Ευρωλίγκα είναι μια εντελώς διαφορετική διοργάνωση από την Α1. Όλοι ξέρουμε ότι είναι δύσκολες οι στιγμές για το μπάσκετ και την Ελλάδα».

Μιλάω για την απόδοση της ομάδας. Δεν θέλω να μιλάω για παίκτες ξεχωριστά. Πιστεύετε ότι ο Σλούκας πρέπει να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής; Βλέπουμε την ομάδα ως σύνολο. Ο Σλούκας είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά δεν ξέρω γιατί τον ξεχωρίζετε από τους άλλους. Ο Σλούκας δεν παίζει στην ίδια θέση με τον Μάντζαρη. Όλα τα παιδιά δουλεύουν σκληρά και θα πάρουν χρόνο συμμετοχής. Σας είπε κάποιος μάνατζερ να ρωτήσετε; Είμαστε φίλοι, μιλάμε για το καλό του μπάσκετ και εσείς ρωτάτε αυτό; Μάλλον κάποιος θα σας έβαλε».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: «Δεν κερδίσαμε πολλά πράγματα από το παιχνίδι με το Μαρούσι. Θα μπορούσαμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Κοιτάζουμε τώρα τα τρία διαδοχικά παιχνίδια που έχουμε εκτός έδρας, τα οποία είναι πολύ σημαντικά».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157628429113743, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}