Skip to main content

Η αστοχία έφερε ήττα

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν έτοιμος για το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της χρονιάς αλλά αν δεν ήταν άστοχος θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την ήττα με 74-70 στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν έτοιμος για το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της χρονιάς αλλά αν δεν ήταν άστοχος θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την ήττα με 74-70 στο ΟΑΚΑ.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν νευρικοί, κυρίως στο πρώτο μισό του αγώνα, κι αυτό φαίνεται από το 1/14 τρίποντα στα πρώτα 20 λεπτά. Παρά την αστοχία, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον τρόπο να μείνουν κοντά στον Παναθηναϊκό και να προσπαθούν να επιστρέψουν στο σκορ.

Μάλιστα, παρότι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 11 στο 36’ (70-59) οι παίκτες του Ίβκοβιτς δεν τα παράτησαν και με μπροστάρη τον Βασίλη Σπανούλη κατέφεραν να κλείσουν τη διαφορά και να χάσουν τελικά με τέσσερις πόντους, μια διαφορά σαφώς πιο εύκολη να καλυφθεί στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου.

Δεκάλεπτα: 16-11, 41-30, 57-50, 74-70.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 4, Μπατίστ 3, Λόγκαν 4, Σάτο 10, Διαμαντίδης 15, Βουγιούκας 10, Νικ Καλάθης 10, Σμιθ 3, Καϊμακόγλου 7, Γιασικεβίτσιους 8.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 8, Λούκας 7, Άντιτς 9, Σπανούλης 14, Κέσελ 2, Πελεκάνος, Παπαδόπουλος 8, Γκετσεβίτσιους 2, Γλυνιαδάκης 2, Πρίντεζης 18, Παπανικολάου, Κατσίβελης.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: "Kέρδος από το σημερινό ματς είναι ο κόσμος και η συμπεριφορά του στο ΟΑΚΑ. Αγωνιστικά δεν πιστεύω ότι ήταν στο επίπεδο που περίμενα εγώ το ματς. Ο Παναθηναϊκός νίκησε δίκαια.

Προετοίμασα το παιχνίδι για μία ομάδα με πολλούς νέους παίκτες, που δεν ξέρουν από τέτοια ματς. Πιστεύω πως δεν επέλεξαν σκόπιμα να μη παίξουν δυνατά στα τελευταία παιχνίδια, επειδή ακολουθούσαν πιο σημαντικά. Προετοιμάσαμε το παιχνίδι με λίγες λεπτομέρειες. Πρώτη φορά δεν κάναμε πρωινή προπόνηση. Δεν είχαμε την ενέργεια που ήθελα. Χάσαμε τα πρώτα δύο δεκάλεπτα. Είχαμε 1/14 τρίποντα κι ήταν μεγάλο πρόβλημα. Βελτιωθήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν ήταν αρκετό".

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: "Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα δέκα ετών, ενώ εμείς λίγων μηνών. Γι’ αυτό όλοι έλεγαν πως έχει ένα προβάδισμα για τη νίκη. Δεν είναι ποτέ ωραίο να χάνεις, αλλά έχουμε ένα ακόμη ματς στον δεύτερο γύρο στο ΣΕΦ και τότε θα είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι.

Πέρυσι στους τελικούς είχα το πρόβλημα του τραυματισμού, ενώ όσο και να’ ναι, στο πρώτο παιχνίδι της κανονικής περιόδου πέρυσι επηρεάστηκα από την ατμόσφαιρα. Πλέον όμως είμαι πολύ καλά και αισθάνομαι τον Ολυμπιακό σαν ομάδα μου".

ΚΑΪΛ ΧΑΪΝΣ: "Σίγουρα θέλαμε να νικήσουμε αλλά είμαστε ικανοποιημένοι από την εμφάνισή μας. Μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα πολλών ετών ενώ εμείς καινούρια. Κάναμε κάποια λάθη και είχαμε πολλά άστοχα σουτ. Πιστεύω την επόμενη φορά θα είμαστε πολύ πιο εύστοχοι. Και ήταν πρόβλημα για μας ότι ο Λάζαρος πήρε πολλά φάουλ νωρίς. Είναι ένας παίκτης που όταν παίζει καλά, παίζει καλά όλη η ομάδα".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι μέσα σε καλή ατμόσφαιρα, χωρίς έκτροπα. Ηταν πραγματικά διαφήμιση για το μπάσκετ. Ως παίκτης του Ολυμπιακού θεωρώ ότι ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι, ακόμη και όταν έρχεται έτσι μια ήττα, ακόμη και όταν έχουμε παλέψει μέχρι τέλους. Ευχαριστημένοι μπορούμε να είμαστε μόνο με νίκη. Ακόμη και σε άλλες εποχές, που το μπάτζετ ήταν χαμηλότερο πάντα στόχος ήταν η νίκη. Είμαστε νέα ομάδα, δουλεύουμε πολύ, βελτιωνόμαστε και παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε ακόμη καλύτεροι. Από τέτοια παιχνίδια μόνο κέρδος μπορούμε να έχουμε. Ο αγώνας αυτός μας έκανε καλύτερους και συνεχίζουμε για το πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Μπιλμπάο, το οποίο θεωρώ πιο καθοριστικό και σημαντικό από το σημερινό».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157628808080613, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}