Skip to main content

Με... 100άρα επί του ΓΣΛ/Φάρου

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες. Επιβλήθηκε άνετα του ΓΣΛ/Φάρου στο ΣΕΦ με 100-69, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της STOIXIMAN Basket League.

Με καλή άμυνα και επιθετικούς οδηγούς τους Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Παπανικολάου και Βαγγέλη Μάντζαρη, οι "ερυθρόλευκοι" επέβαλαν από το ξεκίνημα τον ρυθμό τους (7-0 στο 2') και "έχτισαν" μια διαφορά 14π. (29-15) στο 9'. Δεν σταμάτησαν, όμως, εκεί... Πιστοί στην καλή τους άμυνα, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν επέτρεψαν στον Γυμναστικό/Φάρο να σκοράρει περισσότερους από 13 πόντους στην δεύτερη περίοδο, την ίδια στιγμή που εκείνοι με την επιθετική τους πολυφωνία εκτίναξαν τον δείκτης της διαφοράς στους 27π. (59-32, στο 20').

Ο κόουτς του Ολυμπιακού φρόντισε να κάνει από νωρίς συντήρηση δυνάμεων εν όψει της δύσκολης εβδομάδας που έρχεται (με δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια και ένα για τo ελληνικό πρωτάθλημα), όμως, ο ρυθμός δεν έπεσε. Αντίθετα, η ομάδα μας ακολουθώντας την ίδια... συνταγή αύξησε τις αποστάσεις στους 33π. (71-38, στο 24'). Η αναμέτρηση απέκτησε νωρίς διαδικαστικό χαρακτήρα και ο Ολυμπιακός έφτασε στο... ρελαντί στη νίκη.

Δεκάλεπτα: 31-19, 59-32, 81-51, 100-69

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 10 (2τρ., 3 ασ.), Μιλουτίνοφ 5, Παπανικοκολάου 10, Μάντζαρης 6 (2τρ., 6 ριμπ.) Γουίλτζερ 7 (1 τρ., 6 ριμπ.), ΜακΛίν 4, Τολιόπουλος 3 (1), Παπαπέτρου  13 (1τρ., 6 ριμπ., 4 ασ.), Στρέλνιεκς 12 (2), Ρόμπερτς 17 (2 τρ., 5 ριμπ., 8 ασ.), Μπόγρης 2, Τόμπσον 11 (5 ριμπάουντ).

ΓΣΛ/Φάρος (Σκουρτόπουλος): Μπάντερ 9 (3), Μαραγκός 10, Μουράτος 8, Παπαντωνίου 14(1), Κίλι 4, Παπαμακάριος 5(1), Διαμαντάκος 3, Χατζηκυριακίδης, Σάφτενααρ 16(2), Βαβάτσικος.

«Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και προχωράμε»

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν μπήκε στην διαδικασία να αναλύσει σε βάθος τον αγώνα… «Δεν έχω να πω πολλά.. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Ήμασταν καλοί στην άμυνα, τρέξαμε στο ανοικτό γήπεδο, βάλαμε εύκολα καλάθια. Ήταν ένα ματς στο οποίο μπορέσαμε και χρησιμοποιήσαμε όλα τα παιδιά. Κάποιοι χρειάζεται να βρουν ρυθμό, κάποιοι προέρχονται από τραυματισμούς και πρέπει να βρουν τα πατήματά τους. Κάποιοι που είναι πιο κουρασμένοι ξεκουράστηκαν. Γενικά κάναμε ένα καλό παιχνίδι και προχωράμε».

Από την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας της Λάρισας, Θανάσης Σκουρτόπουλος, τόνισε: «Ήταν ένα παιχνίδι ειδικού ενδιαφέροντος για εμάς. Αυτή την στιγμή έχουμε ‘αδυνατίσει’ σαν ρόστερ. Έχουμε μόνο δέκα παιδιά να παρατάξουμε και χρησιμοποιούμε τα οκτώ από αυτά. Όπως καταλαβαίνεται απέναντι στον Ολυμπιακό δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά. Παρόλα αυτά στο δεύτερο ημίχρονο αντιδράσαμε, λειτουργήσαμε καλύτερα και βγάλαμε και εμείς κάποιος ωραίες φάσεις. Παίξαμε καλύτερα και αυτό κρατάμε, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια. Σίγουρα ο Ολυμπιακός μετά το παιχνίδι στην Μπασκόνια ήθελε να αντιδράσει. Την Τρίτη έχει ακόμα ένα δύσκολο ματς όπως είναι όλα στην Ευρωλίγκα. Σίγουρα εκεί έχει εστιάσει. Κάνει μεγάλο προσπάθεια και του εύχομαι καλή επιτυχία. Να είναι τα παιδιά δυνατά και να πετύχουν τους στόχους τους».

Ο Αμερικανός γκαρντ ου Ολυμπιακού, Μπράιαν Ρόμπερτς, σχολίασε: «Χρειαζόμασταν να επιστρέψουμε. Θέλαμε να κάνουμε ένα βήμα μετά τη Βιτόρια και να παίξουμε καλύτερα. Αντιδράσαμε. Κάποιοι χαμογέλασαν με το καλάθι για τους 100 πόντους. Πρέπει να βελτιωθούμε, να είμαστε σκληροί αυτή την εβδομάδα. Θέλουμε να προστατεύσουμε την έδρα μας με την Μακάμπι αρχικά. Θα είναι μία εβδομάδα - πρόκληση, πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι».