Skip to main content

Με 100άρα το 1-0!

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε στο ΣΕΦ του Προμηθέα Πάτρας με 108-71 και έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά των πλέι οφ της STOIXIMAN.GR Basket League. Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ο Νίκολα Μιλουτίνοφ!


Οι κακές επιθετικές επιλογές και τα πολλά λάθη ( πέντε στα πρώτα έξι λεπτά!), επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν με 10-9 στο 6'. Η αντίδραση των "ερυθρολεύκων", όμως, ήταν άμεση... Βελτίωσαν την κυκλοφορία της μπάλας, πίεσαν στην άμυνα και με απόλυτα ποσοστά στα σουτ δύο πόντων (7/7), έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 8π. (22-14).

Και φυσικά δεν σταμάτησαν εκεί... Η καλή τους άμυνα δημιούργησε σοβαρότατο επιθετικό πρόβλημα στον Προμηθέα, την ίδια ώρα που εκείνοι "χτύπησαν" με επιτυχία τόσο από την περιφέρεια, όσο και από την ρακέτα και ανέβασαν τον δείκτη της διαφοράς στους 22π. (45-23, στο 20').

Ο ρυθμός των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου παρέμεινε υψηλός και στην επανάληψη... Στο 23' αύξησαν τις αποστάσεις στους 26π. (57-31), ενώ τις διατήρησαν σταθερά στο +20 μέχρι και την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου (21π., 75-54).

Η είσοδος του Γιάνις Στρέλνιεκς έδωσε νέα επιθετική ώθηση στον Ολυμπιακό. Ο Λετονός γκαρντ άνοιξε... πυρ από τα 6.75μ. και η ομάδα μας με ένα σερί 11-0 βρέθηκε στο +32 (86-54 στο 32'). Η υπόθεση νίκη κρίθηκε πρόωρα, παρόλα αυτά οι "ερυθρόλευκοι" είχαν διάθεση να παλέψουν μέχρι τέλους, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι ανέβασαν ακόμη περισσότερο τον δείκτη της διαφοράς στο 39' (+37, 105-68).

Δεκάλεπτα: 22-14, 45-23, 75-54, 108-71

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 13(1), Σπανούλης 9 (6 ασ.), Ρόμπερτς 8(1), Μπόγρης 6, Γουίλτζερ 8 (2), ΜακΛίν 8 (4 ασ.), Μιλουτίνοφ 7, Στρέλνιεκς 18 (5/5 τρ.), Πρίντεζης 13(1), Παπανικολάου 8 (1 τρ., 9 ριμπ., 5 ασ.), Μάντζαρης 10 (2 τρ., 5 ασ.).

Προμηθέας (Γιατράς): Γκίκας 2, Φαγιέ 16(2), Σαλούστρος 3(1), Πράδερ 16(2), Έλις 4, Λίποβι 3 , Τουντζιαράκης 4 (1), Σκούφης, Γερομιχαλός 8, Δημάκος 10 (2), Χολ 2 , Μαντζούκας 3

«Να βρούμε ρυθμό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε μετά το 1-0 επί του Προμηθέα… «Μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Είχαμε διάρκεια, κάναμε ένα καλό παιχνίδι και είναι σημαντικό ότι είδαμε να επιστρέφει όλο το διαθέσιμο ρόστερ. Το ζητούμενο πλέον δεν είναι μόνο να κερδίσουμε τα παιχνίδια, αλλά να βρουν ρυθμό και τα παιδιά που έλειπαν καιρό λόγω τραυματισμών. Πιστεύω πως η ομάδα έχει πολλά περιθώρια να βρει αγωνιστικό ρυθμό, να βελτιωθεί και να βρει ξανά την χημεία της μετά από τα μπες βγες των τραυματισμών. Αυτός είναι ο στόχος μας όσο περνούν τα παιχνίδια».

Ερωτηθείς αν το πρώτο ματς με την Κύμη λειτούργησε ως… καμπανάκι για τους παίκτες του, απάντησε: «Σημασία έχει ότι η ομάδα προσπαθεί. Και με την Κύμη στο πρώτο παιχνίδι ως το 18 ήταν εμφατική η παρουσία μας. Σίγουρα όσο περνά ο καιρός και προπονούμαστε όλοι μαζί θα ‘ανεβαίνουμε’. Θεωρώ πως όλοι οι παίκτες προσπαθούν για αυτό. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε γιατί έχουμε ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης».

Όταν το ζητήθηκε να σχολιάσει τα ποσοστά στα σουτ 3 πόντων, είπε: «Στην Ευρωλίγκα είχαμε προβλήματα τραυματισμών. Δεν μπορούσαμε να παίξουμε όπως θέλαμε. Όταν έχεις τόσους πολλούς τραυματισμούς δεν μπορείς να έχεις αυτόν τον ρυθμό. Τώρα η ομάδα δουλεύει, έχει και καλή απόδοση στο γήπεδο. Όταν μπορείς και προπονείσαι σίγουρα θα ανέβουν τα ποσοστά, αλλά και η απόδοση στο γήπεδο».

Από την πλευρά του, ο κόουτς της Πατρινής ομάδας, Μάκης Γιατράς, τόνισε: «Σήμερα η ομάδα μου έκανε ένα κακό παιχνίδι. Έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτό ο Ολυμπιακός, μας πίεσε πάρα πολύ. Είχαμε μόλις 23 πόντους στο πρώτο ημίχρονο αυτό δεν είναι κάτι συνηθισμένο για εμάς. Έχουμε πολύ υψηλότερα σκορ. Μας πίεσε πολύ στην περιφέρεια, δεν είχαμε κυκλοφορία, κάναμε λάθη μέσα από τα λάθη φάγαμε εύκολα καλάθια. Επίσης, ο Ολυμπιακός είχε τρομερά ποσοστά ευστοχίας. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να παίξουμε περισσότερο για την αξιοπρέπειά μας, να παλέψουμε. Παίξαμε με χαμηλά σχήματα. Κατά ένα μέρος μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά. Πίεσαν σε όλο το γήπεδο, προσπάθησαν να μαζέψουν όσο γίνεται το σκορ. Στο τέλος αποφασίσαμε, επειδή δεν είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε Πέμπτη – Σάββατο, να κάποια παιδιά όπως οι Φαγιέ και Πράδερ να μην παίξουν στο 4ο δεκάλεπτο. Ελπίζω να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο το Σάββατο. Ξέρουμε πως ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα. Σήμερα έπαιξε καταπληκτικά, είχε πολύ καιρό να παίξει τόσο καλά. Εμείς θα δούμε τί μπορούμε να βελτιώσουμε, να δούμε σε τί κατάσταση είναι οι τραυματίες μας και θα έρθουμε το Σάββατο με στόχο να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί».