Skip to main content

Νίκησε στην πρεμιέρα της Α1 τον Χολαργό

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΣΕΦ του Χολαργού με 88-78 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να κυριαρχεί στην ρακέτα, ο Ολυμπιακός "έχτισε" μια διαφορά 9π. (13-4 στο 4'), την οποία, ωστόσο, είδε να "εξανεμίζεται" μέσα στο επόμενο δίλεπτο! Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά της ομάδας μας και με ένα σερί 9-0 ισοφάρισαν σε 13-13 (στο 6'). Στην συνέχεια, όμως, οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ μεταμορφώθηκαν... Με καλή άμυνα, εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και περιφερειακή ευστοχία, δεν ανέκτησαν απλά τον απόλυτο έλεγχο, αλλά εκτόξευσαν τον δείκτη της διαφοράς στους 22π. (58-36, στο 20').

Στην επανάληψη, οι "ερυθρόλευκοι" επανεμφάνισαν το κακό τους πρόσωπο... Κάκιστη αμυντική τους λειτουργία, σε συνδυασμό με επιθετική δυστοκία (δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις απέναντι στην ζώνη των φιλοξενουμένων), επέτρεψαν στον Χολαργό να μειώσει στους 6π. (67-61, στο 28'). Η ομάδα μας πίεσε λίγο περισσότερο στην άμυνα, πέρασε την μπάλα χαμηλά στον Μιλουτίνοφ και αύξησε τις αποστάσεις στους 14π. (78-64, στο 33'). Ο Χολαργός επιχείρησε ένα ακόμα καμ-μπακ, βασιζόμενος στη περιφερειακή του ευστοχία, τα αβίαστα λάθη των "ερυθρολεύκων", αλλά και τα άσχημα ποσοστά τους από την γραμμή των βολών (82-74, στο 38'). Δεν τα κατάφερε, όμως... Ο Ολυμπιακός πίεσε στην άμυνα, διατήρησε τις αποστάσεις και έφτασε χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά στην τελική επικράτηση.

Δεκάλεπτα: 27-22, 58-36, 70-64, 88-78.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Πρίντεζης 5, Σπανούλης 2, Μιλουτίνοφ 24 (10 ριμπ.), Γουίλιαμς-Γκος 15 (3), Τίμα 7 (2), Βεζένκοφ 2, Μπόγρης, Μάντζαρης 7 (1), Στρέλνιεκς 3, Τουπάν 12 (3), ΛεΝτέι 11 (1).

Χολαργός (Λυκογιάννης): Φιτζπάτρικ 9 (1), Γιάνκοβιτς 12, Οκερεαφόρ, Αγκμπελέσε 2, Λοβ 11 (2), Κώττας 13, Καμπερίδης 6 (2), Σπυριδωνίδης 12 (4), Σκουλίδας, Καλαϊτζάκης, Χόκινς 13 (1).

«Κοιτάμε μπροστά…»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, τόνισε: «Προφανώς παίξαμε πάρα πάρα πολύ καλό μπάσκετ στο πρώτο ημίχρονο και κάναμε το αντίθετο στο δεύτερο. Βέβαια πρέπει να πούμε έναν καλό λόγο για τον Χολαργό γιατί έπαιξε καλά στο δεύτερο μέρος. Σούταρε πολύ καλά. Δεν είναι ποτέ εύκολο να παίζεις με την ίδια ομάδα μέσα σε δύο μέρες, ειδικά όταν έχεις κερδίσει το πρώτο πολύ εύκολα. Υπάρχει μια δυναμική σε αυτό… Εμείς χάσαμε τη συγκέντρωσή μας στο δεύτερο ημίχρονο και μας έκαναν να το πληρώσουμε. Δεν είναι ποτέ καλό το να χάνεις 13 βολές και να κάνεις τόσα λάθη όσα κάναμε εμείς στο δεύτερο μέρος. Αυτό το ματς είναι παρελθόν. Κοιτάμε μπροστά…».

Από την πλευρά του, ο κόουτς του Χολαργού, Άρης Λυκογιάννης, είπε: «Σίγουρα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, ειδικά όσο αφορά τον τομέα της διαχείρισης. Ήταν back to back παιχνίδι μέσα σε δύο μέρες για μια ομάδα που δεν έχει συνηθίσει σε τόσο μικρό διάστημα να δίνει διαδοχικά παιχνίδια. Και λαμβάνοντας υπόψιν πως το επόμενο ματς είναι Σάββατο, μας ανάγκασε να δώσουμε μια μέρα ρεπό στους παίκτες την Παρασκευή. Οπότε ήρθαμε εδώ με μόλις μία προπόνηση. Γενικά είχαμε καλή εικόνα σήμερα, ακόμα και στο χρονικό διάστημα που ο Ολυμπιακός έκανε ένα μεγάλο break βάζοντας μεγάλα σουτ, κάποια από αυτά ξεμαρκάριστα, κάποια όχι και τόσο. Το ημίχρονο έκλεισε με μια διαφορά αρκετά μεγαλύτερη σε σχέση με την πραγματική εικόνα του παιχνιδιού. Αυτό που αλλάξαμε στο δεύτερο μέρος ήταν η αμυντική μας συμπεριφορά… Βάλαμε το κορμί μας σαφέστατα πιο δυνατά πάνω στην μπάλα, κλείσαμε τους διαδρόμους, δεν χάσαμε ένας εναντίον ενός μονομαχίες, με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται στις περιστροφές κενά. Αναγκάσαμε τον αντίπαλο να κάνει τις περισσότερες προσπάθειές του κάτω από δύσκολες συνθήκες. Αυτό μας έδωσε ρυθμό στην επίθεση, ροκανίσαμε την διαφορά πολύ γρήγορα και έκλεισε το ματς με τον τρόπο που έκλεισε. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη, καλή συνέχεια στους αγώνες του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εμείς αφήνουμε πίσω μας αυτό το παιχνίδι και πρέπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο ματς στο γήπεδό μας με τον Κολοσσό».

Νάιτζελ Γουίλιμς Γκος: «Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ δυνατό για εμάς, με ενέργεια και συγκέντρωση. Στο δεύτερο δεν ήμασταν τόσο ανταγωνιστικοί. Πρέπει να δουλέψουμε πιο πολύ».