Skip to main content

Δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε το διπλό

Με τρίποντο του Άξελ Τουπάν (περίπου 17'' για το τέλος), ο Ολυμπιακός επικράτησε στην Χαλκίδα της Κύμης με 77-74 και έκανε το 2/2 στο Betshop Basket League.


Οι "ερυθρόλευκοι" δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό από το ξεκίνημα... Αμυντικά κενά, χαμένα επιθετικά ριμπάουντ και ανυπομονησία στην επίθεση, επέτρεψαν στην Κύμη να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 20-18. Η κατάσταση διαφοροποιήθηκε αρκετά στην συνέχεια. Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ βελτίωσαν την αμυντική τους παρουσία, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό, κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα (απόδειξη η 14 ασίστ του πρώτου εικοσαλέπτου) και πήραν μια διαφορά 9π. (30-39). Δεν μπόρεσαν, όμως, να την κρατήσουν.

Ο Στυλιανού διαμόρφωσε το 32-39, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, ενώ οι γηπεδούχοι συνέχισαν δυναμικά, εκμεταλλεύτηκαν την ολιγωρία του Ολυμπιακού σε άμυνα και επίθεση και προσπέρασαν με 5π. (57-52 στο 29'). Βασιζόμενοι στην περιφερειακή τους ευστοχία οι "ερυθρόλευκοι" ανέκτησαν το προβάδισμα (63-68 στο 36'), όχι, όμως, και τον έλεγχο του αγώνα. Περίπου δύο λεπτά για το τέλος της αναμέτρησης η Κύμη βρέθηκε στο +2 (72-70) με λέι απ του Πουλιανίτη. Με φόλοου ο Βεζένκοφ ισοφάρισε σε 72-72, στην συνέχεια ο Πρίντεζης έδωσε ανάσα δύο πόντων (72-74) στην ομάδα μας, ο Ουάσιγκτον ισοφάρισε σε 74-74 για τους γηπεδούχους, ενώ το τελικό 74-77 "έγραψε" από τα 6.75μ. περίπου 17'' για τη λήξη ο Άξελ Τουπάν. Στον χρόνο που απέμενε ο Σαγκς αστόχησε σε σουτ δύο πόντων για την Κύμη, ο Τουπάν μάζεψε το ριμπάουντ και "σφράγισε" οριστικά το διπλό για τον Ολυμπιακό.

Δεκάλεπτα: 20-18, 32-39, 57-54, 74-77.

Κύμη (Καστρίτης) Μπολντς 9(1), Χόρτον 14, Σαγκς 8, Κάμφορ 2. Ουάσινγκτον 24 (4), Πουλιανίτης 5, Στυλιανού 2, Μαραγκός 7, Τουντζιαράκης 3.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Πρίντεζης 7, Μιλουτίνοβ 14 (6 ριμπ, 3 ασ. 1 κλ.), Στρέλνιεκς 10 (2), Γουίλιαμς-Γκος 15 (1τρ., 6 ασ.), Τουπάν 12 (1τρ., 4 ριμπ., 2 κλ.), Βεζένκοφ 7 (1τρ., 6 ριμπ., 2 ασ.), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 3 (1), Τίμα, ΛεΝτέι 6.

 "Πάμε για την επόμενη μάχη"


Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, δήλωσε: "Οι φίλαθλοι της Ελλάδας είδαν ένα πολύ καλό παιχνίδι απόψε και αυτό είναι θετικό. Δεν ήταν ένα κλειστό παιχνίδι λόγω των συνθηκών που περάσαμε τις προηγούμενες μέρες, αλλά επειδή η Κύμη έπαιξε πάρα πάρα πολύ καλά. Έπαιξε καλό μπάσκετ, επιθετικό και το έκανε δύσκολο για εμάς. Οι ομάδες που θα παίξουν εδώ θα δυσκολευτούν. Οι παίκτες μου είχαν απόθεμα ενέργειας στο τέλος και έκαναν μερικά καλά plays που χρειαζόμασταν για να βρούμε τον τρόπο να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Πάμε για την επόμενη μάχη".

Ερωτηθείς αν περίμενε πως η Κύμη να είναι τόσο ανταγωνιστική και κατά πόσο η κούραση του ταξιδιού της επιστροφής από την Ρωσία επηρέασε τον Ολυμπιακό, απάτησε: "Περίμενα πως θα ήταν ανταγωνιστική και σίγουρα ήταν... Οτιδήποτε άλλο είναι δικαιολογία. Η αντίπαλός μας έπαιξε καλά, εμείς δεν σουτάραμε καλά. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Εμείς επιστρέφουμε έτσι και αλλιώς σπίτι με χαμόγελο.

Για το αν η απουσία του αρχηγού επηρέασε την ομάδα, σχολίασε: "Σίγουρα μας έλειψε ο Σπανούλης. Αλλά δουλειά μου είναι να μην σκέφτομαι μόνο το σημερινό παιχνίδι, αλλά σκέφτομαι τι είδους χρονιά θα έχουμε και τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε καλοί όχι μόνο σήμερα, αλλά ως και το τέλος της σεζόν. Αυτός ήταν ο λόγος που επέλεξα να τον ξεκουράσω. Κατά τα άλλα δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Είναι καλά και προσπαθώ να βρω τρόπους να τον κρατήσουμε σε καλή κατάσταση σωματικά. Αλλά χωρίς αμφιβολία μας έλειψε σήμερα".

Από την πλευρά του, ο κόουτς της Κύμης, Γιάννης Καστρίτης, τόνισε: "Πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς Μπλατ και την ομάδα του Ολυμπιακού για την δικαιότατη νίκη τους. Να δώσουμε πάρα πάρα πολλά μπράβο στους παίκτες μας για την εξαιρετική προσπάθεια που έκαναν σήμερα, αλλά και καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας. Δεν είναι εύκολο να βρεθείς απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός και να παρουσιαστείς τόσο ανταγωνιστικός. Γνωρίζαμε πως ο αντίπαλός μας θα είναι πολύ κουρασμένος από το ταξίδι και το παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, όμως, για εμένα το σημαντικότερο είναι πως τα παιδιά μας πίστεψαν εξ' αρχής πως μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικοί, δούλεψαν με αυτόν το τρόπο και έτσι αγωνίστηκαν σήμερα για σαράντα λεπτά. Χάσαμε το παιχνίδι, είναι μία ήττα και αυτό είναι που μένει για εμάς. Δυστυχώς οι μικρές λεπτομέρειες σε τόσο κλειστά παιχνίδια παίζουν πάντα τον ρόλο τους. Ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς καλύτερος στα τελευταία δύο λεπτά σε αυτές τις μικρές λεπτομέρειες και δίκαια κέρδισε το ματς. Πολλά μπράβο τους παίκτες μας και ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο μας που γέμισε το γήπεδο και μας στήριξε. Εύχομαι υγεία στην ομάδα μας. Έχουμε πολύ καλά παιδιά, οι παίκτες μας είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Για όσο παραμένουμε ταπεινοί και με το κεφάλι κάτω και δουλεύουμε σκληρά, μπορούμε να περιμένουμε όμορφα πράγματα και φέτος. Πολλά συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Του εύχομαι καλή συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη".

Ερωτηθείς τι ήταν αυτό που έκανε τόσο ανταγωνιστικούς τους παίκτες του, απάντησε: "Το σημαντικότερο ήταν το κίνητρο που είχαν οι παίκτες. Είναι ακόμα νωρίς και προσπαθούμε να μάθουμε την ομάδα μας και τον τρόπο που σκέφτονται. Συνήθως όταν πολύ νωρίς παίζεις με μια τόσο μεγάλη ομάδα, δύο πράγματα μπορεί να συμβούν και αναφέρομαι κυρίως στους Αμερικάνους που είναι καινούργιοι στο ελληνικό πρωτάθλημα: Είτε να είμαστε λίγο πιο ψαρωμένοι και να αντιμετωπίσουμε με δέος τον αντίπαλο. Είτε να μπουν αποφασισμένοι και με μεγάλο κίνητρο για τη νίκη. Τα παιδιά μας έδειξαν πως το ήθελαν πάρα πολύ και επαναλαμβάνω πως εμείς το είδαμε αυτό από τον τρόπο που δούλευαν καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας".