Skip to main content

Άνετο πέρασμα από την Ρόδο

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Κολοσσού στην Ρόδο με 86-67, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Betshop Basket League.

Ενόψει της... διαβολοβδομάδας στην Ευρωλίγκα, ο Ντέιβιντ Μπλατ επέλεξε να αφήσει εκτός αποστολής τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη προκειμένου να τους ξεκουράσει, ενώ δεν είχε στην διάθεσή του και τον τραυματία Δημήτρη Αγραβάνη. Οι απουσίες, ωστόσο, δεν επηρέασαν τους "ερυθρολεύκους". Μετά το πρώτο... αναγωριστικό εξάλεπτο (11-12), ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στην ρακέτα με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και "έχτισε" μια διαφορά 8π. (11-19 στο 9'). Με καλή άμυνα και τον Άξελ Τουπάν να δίνει το σύνθημα στην επίθεση, η ομάδα μας -παρά την περιφερειακή της αστοχία (είχε 1/6 τρίποντα στο πρώτο εικοσάλεπτο)-, επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της και βρέθηκε στο +13 (17-30, στο 15'). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι και μείωσαν στους 7π. (29-36), όμως, με ένα σερί 4-0 διά χειρός Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο μέρος έχοντας στα χέρια του μια διαφορά 11π. (29-40).

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός "χαλάρωσε" αμυντικά, κάτι που οι γηπεδούχοι και έριξαν την διαφορά στους 6π. (39-45, στο 25'). Ωστόσο, στην συνέχεια οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν στόχο από την γραμμή των 6.75μ. και σε συνδυασμό με την καλή τους άμυνα που τους οδήγησε στον αιφνιδιασμό, ανέκτησαν τον απόλυτο έλεγχο (46-62, στο 31'). Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε ακόμη και με 17π. (56-73, στο 36'), αλλά με ένα σερί 6-0 ο Κολοσσός μείωσε σε 62-73 (στο 37'). Ως εκεί, όμως... Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ επανέφεραν άμεσα την τάξη και έφτασαν άνετα στην τελική επικράτηση με 67-86. Αξίζει να σημειωθεί πως στο τελευταίο λεπτό παρκέ πάτησε και ο Έφηβος, Ανδρέας Τσουμάνης, ο οποίος μάλιστα πρόλαβε (μετά από ασίστ του Βεζένκοφ) και να σκοράρει!

Δεκάλεπτα: 15-19, 29-40, 46-60, 67-86.

Κολοσσός Ρ. (Φλεβαράκης): Μαυροειδής 13, Ντίγκς 10(1), Μπρόουινγκ 13(1), Γκιμπς 5(1), Πινγκστον 10(1), Γεωργάκης, Μπιλής, Τσούπκοβιτς 13(3), Παπαδάκης, Δημακός 3.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Μπόγρης, Παπανικολάου 6 (5 ριμπ., 2 ασ.), Γουίλιαμς Γκος 16(2τρ., 4 ασ.), Τουπάνε 10, ΛεΝτέι 11( 5ριμπ., 2 ασ.), Βεζένκοφ 10(2τρ., 5 ριμπ., 5 ασ.), Τολιόπουλος 2, Μιλουτίνοφ 14 (7 ριμπ., 2 ασ.), Μάντζαρης 4 (5ριμπ., 3 ασ.), Στρέλνιεκς 8 (2τρ., 3 ασ.), Τσουμάνης 2, Τίμα 3(1)

 "Πιο σημαντικό το μυαλό, από τα πόδια"!

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, τόνισε: "Ήταν ένα καλό, ανταγωνιστικό παιχνίδι και θεωρώ πως οι παίκτες μου έκαναν μια πολύ καλή εμφάνιση. Πραγματικά δεν είναι εύκολο να παίξεις ένα δύσκολο και υψηλού επιπέδου αγώνα Ευρωλίγκας το βράδυ της Πέμπτης, όπως κάναμε εμείς και την επόμενη μέρα να μπεις σε ένα αεροπλάνο, να προπονηθείς και να δώσεις μια αναμέτρηση νωρίς το Σάββατο. Αλλά οι παίκτες μας το χειρίστηκαν πολύ καλά, με ωριμότητα, επαγγελματισμό και χάρηκα που το είδα αυτό. Δυο είναι τα σημαντικά... Ο τρόπος που το αντιμετώπισαν όλοι το ματς και το ότι κάποιοι παίκτες που δεν είχαν παίξει πολύ στα προηγούμενα παιχνίδια, μπήκαν και πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση. Αυτό είναι που χρειάζεται η ομάδα σε μια τέτοια σεζόν, όπως αυτή. Θεωρώ πως μοιράσαμε τον χρόνο σωστά, ώστε να μην μείνει κάποιος υπερβολικά πολύ στο παρκέ. Και όλοι όσοι μπήκαν έπαιξαν με ένταση και ενέργεια. Αυτό ζητάμε από εκείνους... Όπως ξέρετε μερικές φορές στο μυαλό και στην καρδιά είναι η ουσιά, παρά στα πόδια σου... Αυτό δεν ισχύει και για την Ελλάδα;".

Για την παρουσία του Ανδρέα Τσουμάνη, είπε: "Είναι ένα παιδί που προπονείται με εμάς κάθε μέρα. Κι άλλα νεαρά παιδιά προπονούνται μαζί μας σε καθημερινή βάση. Ήρθε να παίξει και να ανταγωνιστεί και ήταν υπέροχο που τον είδα να μπαινει έτσι στο παιχνίδι και να έχει μια καλή στιγμή. Εύχομαι στον κόουτς Φλεβαράκη καλή συνέχεια στη σεζόν".

Από την πλευρά του ο προπονητής των γηπεδούχων, Κώστας Φλεβαράκης, τόνισε: ""Ηταν ένα πρώτο εντός έδρας παιχνίδι με την καινούργια μας διάταξη. Θεωρώ πως η ομάδα μας έδειξε αρκετά καλά πράγματα μέχρι τα τελευταία λεπτά, όταν και φάνηκε πως εμείς ήμασταν οι κουρασμένοι και όχι ο Ολυμπιακός. Όταν έχεις, όμως, να παίξεις με μία ομάδα που υπερτερεί παντού, χρειάζονται πολλά περισσότερα από την υπερπροσπάθεια. Θεωρώ, όμως, πως ήμασταν ανταγωνιστικοί και παρουσιάσαμε βελτιώση σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού μας και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Σίγουρα χρειάζεται πολλή δουλειά. Δεν υπάρχει παιχνίδι που να το αντιμετωπίζουμε σα να μην έχουμε τύχη. Σε όλα τα παιχνίδια έχεις τύχη κι αν δεν έχεις στο τελικό αποτέλεσμα κερδίζεις πολλά άλλα... Φτιάχνεις νοοτροπία, συμπεριφορά και φυσικά ρόλους. Θεωρώ πως σήμερα κερδίσαμε αρκετά πράγματα, τα οποία πρέπει να τα μετουσιώσουμε σε αποτελέσματα αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με το Ρέθυμνο. Ευχαριστώ τον κόσμο για την στήριξή του και του ζητώ και στα επόμενα παιχνίδια να δώσει ακόμη πιο βροντερό 'παρών'. Να βοηθήσει τα παιδιά στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν για να παραμείνει ο Κολοσσός στην κατηγορία. Από κει και πέρα θεωρώ πως δεν μπορούμε να πούμε πολλά για το παιχνίδι. Οι παίκτες μου προσπάθησαν μέχρι τα τελευταία λεπτά, όμως, στο τελευταίο τρίλεπτο φάνηκε η κούρασή μας. Ξέραμε πως ο Ολυμπιακός θα ερχόταν με παιδιά που δεν είχαν πάνω τους τον πολύ χρόνο. Ήρθαν οι πιο φρέσκοι με την περισσότερη ενέργεια και ένταση που ήθελε ο κόουτς για το σημερινό παιχνίδι. Σήμερα ο Ολυμπιακός ήταν πολύ φρέσκος και τα σαράντα λεπτά. Για το μόνο που στενοχωριέμαι είναι πως η προσπάθεια των παικτών μου ήταν καλύτερη από αυτό που φάνηκε στο τελικό αποτέλεσμα. Εύχομαι καλή συνέχεια στον κόουτς Μπλατ και στον Ολυμπιακό. Θεωρώ πως έχει μεγάλη τύχη φέτος παρά τα όποια προβλήματα έχει να τελειώσει ψηλά και του το εύχομαι".