Skip to main content

Άνετο πέρασμα από το Ρέθυμνο

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε εκτός έδρας του Ρεθύμνου με 92-58, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Betshop Basket League και πλέον στρέφει όλη του την προσοχή στην αναμέτρηση της Παρασκευής (05/04) με την Νταρουσάφακα, στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Πλην των τραυματιών, Βασίλη Σπανούλη (ο οποίος υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση) και Γιάνις Στρέλνιεκς, εκτός αποστολής ήταν και ο Γιώργος Πρίντεζης (εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από πυρετό).

Χάρη στην καλή του άμυνα, ο Ολυμπιακός περιόρισε αισθητά τους γηπεδούχους στο πρώτο δεκάλεπτο και δεν τους επέτρεψε να πετύχουν περισσότερους από έξι πόντους (όλοι δια χειρός Χίκι). Την ίδια ώρα, με όπλο του την υπεροχή του στην ρακέτα -ελέω της παρουσίας των Νίκολα Μιλουτίνοφ και Ζακ ΛεΝτέι- «έχτισε» μια διαφορά 10π. (16-6, στο 10’). Και δεν σταμάτησε εκεί… Πίεσε ακόμη περισσότερο στην άμυνα, έτρεξε στον αιφνιδιασμό και εκτόξευσε τον δείκτη της διαφοράς στους 18π. (18-36 στο 18’).

Βασιζόμενο στους Ντάνιελς και Χίκι το Ρέθυμνο μείωσε στους 13π. (25-38), με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με ένα επί μέρους σκορ 14-3 (στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου) και αύξησαν τις αποστάσεις στους 24π. (28-52 στο 23’). Στην συνέχεια ο Ντέιβιντ Μπλατ έκανε «συντήρηση» δυνάμεων και… ανακάτεψε την τράπουλα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και με ένα σερί 10-0 μείωσαν στους 14π. (38-52 στο 27’). Ως εκεί, όμως…

Στο 27’ ο Ζακ ΛεΝτέι έβαλε τέλος στην αστοχία της ομάδας μας από τα 6.75μ., ο Ολυμπιακός σκόραρε με άνεση εντός και εκτός ρακέτας, ανέκτησε τον απόλυτο έλεγχο (47-76 στο 34’) και βρέθηκε (λίγο πριν ολοκληρωθεί το ματς) ακόμη και στο +37 (55-92)! Το τελικό 85-92 έγραψε με τρίποντο ο Σιγκούνας.

Δεκάλεπτα: 6-16, 25-38, 41-63, 58-92.

Ρέθυμνο CRETAN KINGS (Ζιάγκος): Χριστοδούλου 6(2), Σιγκούνας 3(1), Μπαρτ 4, Κλάντον, Χίκι 15(1), Οικονομόπουλος 3(1), Γλυνιαδάκης 6, Ραζής 8(1), Ντάνιελς 8, Μπάντερ 3(1), (1), Τζόουνς 2.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Μιλουτίνοφ 14, Μάντζαρης 11 (2τρ., 7 ασίσΤ), Γουίλιαμς Γκος 14 (8 ασίστ), ΛεΝτέι 22 (1), Βεζένκοφ 7(1), Αγραβάνης 3(1), Μπόγρης 2, Τουπάν 8 (1), Γουέμπερ 9.

 «Να γυρίσει πιο δυνατός»!

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, δήλωσε: «Σε κάθε παιχνίδι επιβάλλεται να παίζουμε με σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Και θεωρώ πως η παίκτες μου αυτό προσπάθησαν να κάνουν και το έκαναν επιτυχημένα. Δεν είναι ποτέ εύκολο μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα και με μόνο μία μέρα προετοιμασίας. Όμως, αυτή είναι η πρόκληση της Ευρωλίγκας και των ομάδων που αγωνίζονται σε αυτή. Οι παίκτες μου έκαναν προσπάθεια, σεβάστηκαν το παιχνίδι και έπαιξαν καλά. Θεωρώ πως όλοι είχαν θετική συνεισφορά στο παιχνίδι. Είμαι μεγάλος θαυμαστής της Κρήτης και θεωρώ πως το μπάσκετ και γενικά τα σπορ είναι μεγάλο κομμάτι αυτού του τόπου. Εκτιμώ τους ιδιοκτήτες αυτής της ομάδας και την ομάδα την ίδια. Είναι υπέροχο να υπάρχει το μπάσκετ σε αυτό το όμορφο νησί. Δεν μου κάνει έκπληξη γιατί αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς στο κόσμο. Νιώθω τυχερός που βρέθηκα εδώ» .

Για τον Βασίλη Σπανούλη, είπε: «Μίλησα με τον Βασίλη. Ήταν άκρως επιτυχημένη η επέμβαση και όλοι είμαστε χαρούμενοι. Ο Σπανούλης πήρε μια σωστή απόφαση, ώστε να γυρίσει δυνατός. Είμαστε χαρούμενοι όταν περάσει αυτό και θα είναι καλά. Μας λείπει, όχι μόνο τώρα… Μας έλειψε και στα προηγούμενα παιχνίδια. Είναι σκληρό για την ομάδα να μην έχει παίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Στρέλνιεκς».

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, τόνισε: «Δυστυχώς έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που η πρόκριση στην 8άδα δεν εξαρτάται από εμάς. Εμείς, όμως, θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα. Την Πέμπτη θα ξέρουμε αν θα μπορούμε να προκριθούμε… Εμείς μετά την ήττα από την Ζαγλκίρις έπρεπε να αντιδράσουμε. Κόντρα στην Λιθουανική ομάδα ήμασταν αυτοί που έπρεπε για 25 λεπτά, όχι όμως και τα τελευταία 15. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, όμως, πρέπει να συνεχίσουμε. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Οι μεγάλες ομάδες από τις μέτριες ξεχωρίζουν στα δύσκολα. Εκεί φαίνεται αν είσαι μεγάλη ομάδα. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ορθοποδήσουμε. Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος».

Και συνέχισε: «Θα πρέπει να είμαι και εγώ καλύτερος και να βοηθάω όσο μπορώ. Αυτό μετράει. Όχι η προσωπική εμφάνιση. Όλοι μαζί χάνουμε, όλοι μαζί κερδίζουμε. Όταν έχουμε απουσίες πρέπει όλοι να κάνουμε το κάτι παραπάνω για να καλύψουμε τα κενά. Αυτό πρέπει να κάνουμε και στο επόμενο ματς».