Skip to main content

Άνετη νίκη επί του Κολοσσού Ρ.

Στην εξ' αναβολής αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής της Basket League, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε άνετα του Κολοσσού Ρόδου στο ΣΕΦ με 95-74.

Ο Κολοσσός εκμεταλλεύτηκε το νωθρό ξεκίνημα των "ερυθρολεύκων" και προηγήθηκε με 7-3. Με επιθετικούς οδηγούς τους Σάσα Βεζένκοφ και Γιώργο Πρίντεζη, η ομάδα μας προσπέρασε με 18-13 (στο 8'), όμως, οι φιλοξενούμενοι βασιζόμενοι στην περιφερειακή τους ευστοχία πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ (22-27 στο 12'). Στο σημείο αυτό -και παρά τον εκνευρισμό που προκάλεσαν στους παίκτες μας κάποιες διαιτητικές αποφάσεις- ο Ολυμπιακός πέρασε στην αντεπίθεση... Πίεσε στην άμυνα, κυκλοφόρησε εξαιρετικά την μπάλα, πήγε σε σωστές επιθετικές επιλογές και με ένα επί μέρους σκορ 21-4, βρέθηκε στο +12 (43-31 στο 18').

Το πρώτο εικοσάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ να έχουν στα χέρια τους μια διαφορά 10π. (45-35), την οποία ωστόσο, φρόντισαν να αυξήσουν στην επανάληψη... Με καλή άμυνα και επιθετική πολυφωνία οι "ερυθρόλευκοι" αύξησαν τις αποστάσεις στους 21π. (69-48 στο 28'). Και δεν σταμάτησαν εκεί. Με την ίδια συνταγή ανέβασαν τον δείκτη της διαφοράς στους 27π. (92-65 στο 37') και έφτασαν χωρίς να ιδρώσουν στην τελική επικράτηση.

Δεκάλεπτα: 20-18, 45-35, 71-53, 95-74.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Πρίντεζης 13 (1), Βεζενκοβ 18 (8 ριμπ. 2 κλ.), Μιλουτίνοφ 17 (12 ριμπ., 2 ασ.), Παπανικολάου, Μάντζαρης 9 (3 τρ., 7 ασ., 1 κλ.), Αγραβάνης 2, Μπόγρης 3, Γουίλιαμς-Γκος 11 (1τρ., 6 ασ.), ΛεΝτέι 14 , Τσέρι 8 (9 ριμπ., 5 ασ. 1 κλ.)

Κολοσσός Ρ. (Κουφός): Μαυροειδής 10, Τσούπκοβιτς 6 (1), Δημάκος, Μπράουνινγκ 6, Λι 16(2), Γεωργάκης, Γεωργαλής 6(2), Παπαδάκης 12(4), Πίνκστον 18 (8/16 σουτ, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ντεμπς.

«Η καλή διάθεση των παικτών αντανακλά στο παιχνίδι μας»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, δήλωσε: «Στα τελευταία παιχνίδια παίζουμε καλά. Οι παίκτες είναι αφοσιωμένοι, επαγγελματίες και αυτό είναι κάτι πολύ θετικό. Εκτιμώ την προσέγγισή τους στο παιχνίδι και αυτό λέει πολλά για εκείνους. Είναι καλό όταν όλοι έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να συνεισφέρουν. Για αυτό δουλεύουμε κάθε μέρα».

Ερωτηθείς για την διάθεση που δείχνουν οι παίκτες του στα τελευταία παιχνίδια, παρότι δεν υπήρχε σε αυτά ιδιαίτερα υψηλό κίνητρο και αν αυτό συμβαίνει και στις προπονήσεις, ο κόουτς των «ερυθρολεύκων», απάντησε: «Ναι… Αυτό για εμένα είναι πολύ σημαντικό. Αντανακλά στην διάθεση της ομάδας και σίγουρα αντανακλά στον τρόπο που παίζουμε. Μου θυμίζει πολύ τις καλές μέρες νωρίς στην σεζόν, τότε που οι Σπανούλης και Στρέλνιεκς ήταν υγιείς και μέχρι τον Ιανουάριο παίζαμε πραγματικά καλά και δουλεύαμε πολύ καλά κάθε μέρα».

Ο προπονητής του Κολοσσού Ρόδου, Στέργιος Κουφός, δήλωσε: «Έχουμε δώσει ένα λόγο με τα παιδιά. Ανεξάρτητα με το γεγονός ότι έχουμε υποβιβαστεί, έχουμε πει να παίξουμε μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι με μπασκετικό εγωϊσμό. Η μπασκετική υστεροφημία μας είναι σημαντική για όλους μας. Και σήμερα είμαι ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές από την εικόνα που παρουσιάσαμε. Προσωπικά μου άρεσε πολύ η εικόνα του Παπαδάκη, ο οποίος δεν είχε καθόλου συμμετοχή πριν πάω στην ομάδα. Θεωρώ πως με το ίδιο μοτίβο και με την ίδια θέληση και ανταγωνιστικότητα θα παίξουμε και την Τετάρτη, η οποία ναι μεν είναι μεγάλης λύπης για τον Κολοσσό, αλλά συνήθως αν όχι πάντα, κάθε λύπη σε κάνει πιο σοφό και πιο δυνατό. Θεωρώ η διοίκηση του Κολοσσού πως έχει πεισμώσει και θα κάνει τα πάντα για να επαναφέρει την ομάδα στην Α1 όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το καλό παιχνίδι και να ευχηθώ κάθε καλό στον κόουτς και την ομάδα για οτιδήποτε έχει θέσει ως στόχο».

Ερωτηθείς για το αν φανταζόταν πως υπάρχει το ενδεχόμενο να παίζει του χρόνου ο Κολοσσός στην Α2 με τον Ολυμπιακό, απάντησε: «Αντιλαμβάνεστε πως και μόνο που υπάρχει ως ενδεχόμενο δεις τον Ολυμπιακό, που έχει χαρίσει στην χώρα τόσο μεγάλες επιτυχίες, είναι κάτι. Με μια μαθηματική προσέγγιση και μόνο, αν κερδίζαμε το σημερινό παιχνίδι υπήρχε μία περίπτωση στο ένα εκατομμύριο να διεκδικήσουμε την παραμονή μας. Κακά τα ψέματα αυτά είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Για ένα brand name όπως είναι αυτό του Ολυμπιακού, είναι λυπηρό και μόνο ως σκέψη. Αυτό, όμως, που έχει γίνει φέτος ίσως είναι η κατάλληλη η στιγμή για να δοθεί οριστική λύση. Να βρεθεί το πλαίσιο εκείνο, στο οποίο θα αισθάνονται όλοι καλά για να μπορούν να προσφέρουν. Έχουμε πραγματική ανάγκη στο μπάσκετ και τις δύο οικογένειες, και του κυρίου Αγγελόπουλου και του κυρίου Γιαννακόπουλου. Μόνο εκείνοι μπορούν να στηρίζουν όλο το οικοδόμημα που λέγεται ελληνικό μπάσκετ . Χωρίς αυτά τα δύο ονόματα κανείς δεν μπορεί να εισπράξει σχεδόν τίποτα. Θα έχει μια κατάληξη σαν την Α2 η Α1».