Skip to main content

Γκος: "Δεν θέλω να αφήσω εκκρεμότητες..."

"Διαβασμένος" στο μάθημα της ιστορίας και αποφασισμένος να "γράψει" νέα κεφάλαια στις "ερυθρόλευκες" σελίδες της, εμφανίστηκε ο Γουίλιαμς Γκος μιλώντας στο Olympiacosbc.gr!


"Είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ευρώπης. Έχει μεγάλη παράδοση και αυτό είναι κάτι που γνώριζα καλά. Οπότε το να είμαι, πλέον, μέλος του Ολυμπιακού, είναι τεράστια τιμή!", ήταν το πρώτο σχόλιο του Αμερικανού γκαρντ, που αποτέλεσε το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας για τη σεζόν 2018-19.

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του με την φανέλα της Παρτιζάν, κέντρισαν το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων. Εκείνος, όμως, είχε πολύ συγκεκριμένους λόγους που επέλεξε να "αράξει" στο Λιμάνι... "Είναι αλήθεια πως είχα κι άλλες προτάσεις, όμως, επέλεξα τον Ολυμπιακό για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα, όπως είπα και πριν, για το γεγονός ότι είναι από τους μεγαλύτερους και πιο ιστορικούς συλλόγους στην Ευρώπη. Επιπλέον είχα στο μυαλό μου πως αν θα έκανα το επόμενο βήμα να παίξω σε ομάδα Ευρωλίγκας, θα ήθελα να είναι μια ομάδα που πρωταγωνιστεί και κάθε χρόνο παλεύει για την κατάκτηση του τίτλου. Και αυτό ακριβώς κάνει όλα αυτά τα χρόνια ο Ολυμπιακός. Θέλω να κατακτήσω την Ευρωλίγκα και με τον Ολυμπιακό μπορούμε να τα καταφέρουμε. Φυσικά πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο κόουτς Μπλατ. Αμέσως μόλις ανέλαβε την ομάδα με πήρε τηλέφωνο και μου έδειξε το μεγάλο του ενδιαφέρον να συνεργαστούμε. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος παιχνιδιού του κόουτς... Το γρήγορο παιχνίδι, το ότι αναθέτει μεγάλες ευθύνες στα γκαρντ".

Πριν πει, πάντως, το τελικό "ναι" φρόντισε να "τσεκάρει" τον νέο του προορισμό. "Η αλήθεια είναι πως έκανα μια μικρή έρευνα... Μίλησα με τους Κάιλ Γουϊλτζερ και Ντομινίκ Γουότερς που έχουν αγωνιστεί στον Ολυμπιακό και αμφότεροι μου μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα και τον οργανισμό. Επίσης, μίλησα και με τον Τζέρεμι Πάργκο, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον κόουτς Μπλατ".

Αν και ρούκι την περσινή σεζόν (ήταν η πρώτη επαγγελματική χρονιά της καριέρας του), κατάφερε να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του, για αυτό και σύντομα πήρε... προαγωγή. "Έχω αυτοπεποίθηση. Δεν θα το κρύψω, περίμενα πως κάποια στιγμή θα έπαιζα σε υψηλό επίπεδο, όμως, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα συμβεί αυτό. Η αλήθεια είναι πως αποτέλεσε έκπληξη για εμένα που στην πρώτη μου επαγγελματική χρονιά ομάδες τόσο υψηλού επιπέδου αναγνώρισαν το παιχνίδι μου και τους κέντρισα το ενδιαφέρον. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό, όμως, η δουλειά δεν σταματά... Στην πραγματικότητα τώρα αρχίζει...".

Εκτός από αυτοπεποίθηση, όμως, τί άλλο θα προσφέρει στο παιχνίδι των "ερυθρολεύκων"; "Θεωρώ πως το μεγάλο μου πλεονέκτημα είναι ότι μπορώ να αγωνίζομαι σε πολλές θέσεις. Αυτό έχει την σημασία του για τον επιπλέον λόγο ότι ανανέωσε ο Βασίλης Σπανούλης, ένας παίκτης τον οποίο θαυμάζω όπως όλοι στην Ευρώπη, και θα μπορούμε να παίζουμε και μαζί. Από κει και πέρα είμαι πολύ ανταγωνιστικός. Θέλω μόνο να κερδίζω και τίποτα δεν μπορεί να αποσπάσει την προσοχή μου από αυτόν τον στόχο".

Όσον αφορά στις προσδοκίες του ως παίκτης των "ερυθρολεύκων", ήταν σαφής: "Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που πάντα διεκδικεί όλους τους τίτλους... Την Ευρωλίγκα, το πρωτάθλημα Ελλάδος, το Κύπελλο Ελλάδος. Θέλω να κερδίσουμε τα πάντα! Δεν θέλω να αφήσω εκκρεμότητες!".