Skip to main content

Περίπατος…

Ο Ολυμπιακός έκανε… περίπατο απέναντι στο Περιστέρι και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» του Ντούσαν Ίβκοβιτς έδειξαν από το ξεκίνημα τις διαθέσεις τους και έφτασαν στο τέλος τη διαφορά στους 37 πόντους, σημειώνοντας παράλληλα και την πρώτη τους φετινή κατοστάρα.

Ο Ολυμπιακός έκανε… περίπατο απέναντι στο Περιστέρι και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» του Ντούσαν Ίβκοβιτς έδειξαν από το ξεκίνημα τις διαθέσεις τους και έφτασαν στο τέλος τη διαφορά στους 37 πόντους, σημειώνοντας παράλληλα και την πρώτη τους φετινή κατοστάρα.

Το 101-64 αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα του αγώνα αφού σ’ όλο το παιχνίδι οι Πειραιώτες δεν είχαν την παραμικρή αντίσταση από τους παίκτες του Περιστερίου.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 49-26, 74-41, 101-64
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 11(1), Νεστέροβιτς 8, Γκόρντον 14(1), Σπανούλης 2, Μπουρούσης 13, Πελεκάνος 5, Μαυροκεφαλίδης 21, Χαλπερίν 14, Γλυνιαδάκης 2, Έρτσεγκ 8, Τεόντοσιτς 3.
Περιστέρι (Πεδουλάκης): Β. Μάντζαρης 5, Κινγκ 18(1), Παπανικολάου 3, Μαρούγκας, Α. Μάντζαρης 2, Σκοτ 9(1), Τσιάκος 2, Πέτρουλας 5(1), Σένσλι 2, Λούμπι 13, Μαρίνος, Μότσνικ 5.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Η ομάδα είχε συγκέντρωση για τα πρώτα τρία δεκάλεπτα. Ειδικά η άμυνα ήταν πολύ καλή. Ζήτησα από τους παίκτες πρώτα από όλα να σεβαστούμε τον εαυτό μας και τη φανέλα μας. Μετά από δύο εκτός έδρας παιχνίδια στην Ευρωλίγκα δεν είχαμε καλή συγκέντρωση στο ματς κόντρα στον Hλυσιακό. Έχουμε κάποια προβλήματα στην ομάδα, αρκετούς τραυματισμούς, αρκετές αρρώστιες. Σεβαστήκαμε, όμως, την ομάδα και τον εαυτό μας.

Οι πιο σημαντικοί μήνες είναι αυτοί που ακολουθούν για τις ομάδες που έχουν ψηλούς στόχους. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να κρίνω το πόσο καλά πάμε. Και εμείς έχουμε προβλήματα. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο θα δούμε. Έχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

Για τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο και το πότε θα "μυρίσει" παρκέ: Δεν ξέρω πως είναι η μύτη του... (γέλια) Δεν υπάρχει περίπτωση. Περιμένω σίγουρα ότι μέχρι το τέλος της σεζόν θα μας βοηθήσει. Με τη Ρόμα σίγουρα δεν το βλέπω και ίσως και τον Ιανουάριο, όχι.

ΓΙΟΤΑΜ ΧΑΛΠΕΡΙΝ: Στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού παίξαμε καλό μπάσκετ. Μπήκαμε πολύ δυνατά γιατί σεβόμαστε το Περιστέρι και είχε παίξει καλό μπάσκετ μέχρι τώρα. Έχουμε κάνει τρία καλά παιχνίδια από το ματς κόντρα στη Σαρλερουά και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι κόντρα στη Ρόμα. Θέλουμε να διατηρήσουμε τον ρυθμό μας, είμαστε μακριά από το σημείο που θέλουμε να βρεθούμε, αλλά συνεχώς βελτιωνόμαστε. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε.

ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ: «Εμείς από τέτοια παιχνίδια μόνο να κερδίσουμε έχουμε. Όντως πήραμε ένα καλό μάθημα. Αν χάναμε με 15-20 πόντους μπορεί να είχαμε ψευδαισθήσεις για το επίπεδο μας. Είδαμε, όμως, ποιο είναι το επίπεδο των τοπ ομάδων της Ευρωλίγκας και που βρισκόμαστε εμείς. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη νίκη, γιατί είμαστε νεανική ομάδα. Μέσα σε συνθήκες πίεσης δεν είχαμε λύσεις, δεν ήμασταν έτοιμοι. Θα μας κάνει καλό. Ο Ολυμπιακός έχει βρει ρυθμό και δεν μπορέσαμε να του δώσουμε ούτε μια καλή προπόνηση», σχολίασε ο τεχνικός του Περιστερίου: «Πρέπει κάποια παιδιά να φύγουν, έχουμε ένα καλό κλίμα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε. Δυστυχώς έχουμε Αμερικανούς που πρέπει να φύγουν μέσα στα Χριστούγεννα".

ΑΛΕΚΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ: «Ήρθαμε πιστεύοντας ότι μπορούμε να κερδίσουμε, αλλά ο Ολυμπιακός μας έδωσε ένα καλό μάθημα. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος 100% δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα. Νομίζω ότι αυτή η εμπειρία θα μας βοηθήσει στο μέλλον».