Skip to main content

Έφτασε στην πηγή, αλλά…

Παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ στα τελευταία οχτώ λεπτά του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» του Ντούσαν Ίβκοβιτς βρέθηκαν μια ανάσα από το να κάνουν την ανατροπή της χρονιάς και να… καθαρίσουν από τώρα την πρώτη θέση του ομίλου τους, αλλά τελικά ηττήθηκαν με 76-74 από τη Μάλαγα.

Παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ στα τελευταία οχτώ λεπτά του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» του Ντούσαν Ίβκοβιτς βρέθηκαν μια ανάσα από το να κάνουν την ανατροπή της χρονιάς και να… καθαρίσουν από τώρα την πρώτη θέση του ομίλου τους, αλλά τελικά ηττήθηκαν με 76-74 από τη Μάλαγα.

Ο Ολυμπιακός ήταν κακός ως το 32’ και βρέθηκαν αν χάνει ακόμα και με 17 πόντους (67-50). Σ’ εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες αφυπνίστηκαν και με οδηγό τον Βασίλη Σπανούλη που καθοδηγούσε τους συμπαίκτες του και εκτελεστές τους Τεόντοσιτς, Κέσελ, Νεστέροβιτς και Έρτσεγκ η διαφορά άρχισε να κατεβαίνει. Στο 37’ οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 69-71 κι έδειχναν ικανοί να… κλέψουν τη νίκη αλλά δεν άντεξαν ως το τέλος.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ευκαιρία στην τελευταία επίθεση να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση ή και να κερδίσουν αλλά το τρίποντο του Τεόντοσιτς βρήκε στεφάνι και πλέον στην κορυφή του ομίλου ο Ολυμπιακός απέκτησε συγκάτοικους τη Ρεάλ και τη Μάλαγα.

Με δυο νίκες στα παιχνίδια με Σαρλερουά και Ρόμα, η ελληνική ομάδα θα κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου αφού είναι καλύτερη σ’ όλες τις ισοβαθμίες.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 42-37, 62-50, 76-74
Ουνικάχα (Ρενέσες): Ροντρίγκεθ 6, Φρέιρε 2, Πρίντεζης, Μπαρέρα 4, Χιμένεθ 5 (1), Τρίπκοβιτς 8 (2), Μπλέικνι 8 (1), Λίμα, Φρίλαντ 12, Άρτσιμπαλντ 8, Μπαπτίστ 2, Μπλάνκο 21 (3)
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 1, Νεστέροβιτς 6, Σπανούλης 19 (2), Μπουρούσης 6, Κέσελ 5 (1), Μαυροκεφαλίδης 1, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 15 (1), Τόντοσιτς 20 (2), Χαλπερίν, Λούκας 1

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Ήταν ένα κάλο, σκληρό και περίεργο παιχνίδι. Η Μάλαγα άξιζε τη νίκη γιατί είχε τον έλεγχο την περισσότερη ώρα, άλλα κι εμείς φτάσαμε στο τέλος να χάσουμε για ένα σουτ.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν ελέγξαμε το παιχνίδι με το επίπεδο που θέλω και επιτρέψαμε στη Μαλάγα να πετύχει εύκολα καλάθια στο τρανζισιον. Ένας ακόμα λόγος που λέω ότι το παιχνίδι είναι περίεργο είναι γιατί κερδίσαμε τη Μάλαγα στο τελευταίο δεκάλεπτο που είναι το καλύτερο της εντός έδρας. Δεν τα παρατήσαμε κι αυτό είναι θετικό. Πρέπει να συγκεντρωθούμε για τα δυο επόμενα παιχνίδια μας.

Η σχέση λαθών και ασίστ  ήταν και πάλι το κλειδί του αγώνα και ο βασικός λόγος αυτής της ήττας.

ΖΟΡΑΝ ΕΡΤΣΕΓΚ: Κρατάμε την επιστροφή μας και τα καλά λεπτά στο τέλος. Είχαμε πιθανότητες να κερδίσουμε άλλα δεν τα καταφέραμε. Χάσαμε κι αυτό είναι.

Είναι δύσκολο να μην παίζεις, άλλα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό κι ελπίζω Όλοι να έχουν υπομονή μαζί μου. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι δεν παίζουμε καλά εκτός κι αυτό θα πρέπει να διορθώσουμε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: Σήμερα ο Ολυμπιακος δεν έδειξε το κάλο του πρόσωπο άλλα όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται καλύτερος.

Για μένα η κατάσταση δεν είναι ιδανικότερη, θεωρώ ότι τελείωσε η τιμωρία μου και θα έχω τις ευκαιρίες. Θέλω να τελειώσω τη χρόνια επιτυχημένα με τη Μαλάγα και γιατί Όχι και το συμβόλαιο μου.  Πιστεύω ότι θα έχω ευκαιρίες, η χρόνια είναι μεγάλη.