Skip to main content

Νέα νίκη για τον Θρύλο

Χωρίς να εντυπωσιάσουν αλλά παίζοντας όσο έπρεπε, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς πέτυχαν την τρίτη τους νίκη στη διοργάνωση. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Σαρλερουά με 86-78 με κορυφαίους τους Νεστέροβιτς και Γκόρντον.

Χωρίς να εντυπωσιάσουν αλλά παίζοντας όσο έπρεπε, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς πέτυχαν την τρίτη τους νίκη στη διοργάνωση. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Σαρλερουά με 86-78 με κορυφαίους τους Νεστέροβιτς και Γκόρντον.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν φουριόζοι και γρήγορα, γρήγορα προηγήθηκαν 23-8, αλλά στη συνέχεια χαλάρωσαν. Στην επανάληψη η διαφορά έφτασε τους 19 πόντους (69-50) αλλά και πάλι χαλάρωσαν δίνοντας την ευκαιρία στους Βέλγους να επιστρέψουν, όχι όμως και να απειλήσουν.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 42-33, 64-50, 86-78
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Νεστέροβιτς 18, Σπανούλης 15 (1), Μπουρούσης 7, Κέσελι 3 (1), Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 7, Νίλσεν 12 (1), Παπανικολάου 7 (1), Τεόντοσιτς 10 (2), Λούκας 7 (1)
Σαρλερουά (Μπότσι): Χιλ 14, Γκομί 13 (1), Μπρόιλς 12 (2), Χάμιλτον 1, Ράιτ 11, Γκριν 8 (1), Ρίντικ 6, Μάλετ 10 (2), Σαντιάγο 3

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Περίμενα ένα δύσκολο παιχνίδι επειδή παίξαμε με μία έμπειρη ομάδα. Η Σαρλερουά έχει πολύ καλούς γκαρντ με μεγάλη εμπειρία, αλλά και ψηλούς που παίζουν χρόνο στο πρωτάθλημα. Στηρίζουν το παιχνίδι τους στον αιφνιδιασμό. Κι εμείς στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί για την χρονική στιγμή που διανύουμε. Εμείς είχαμε πρόβλημα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Δεχθήκαμε 28 πόντους που είναι πάρα πολλοί. Δεν μπορούμε να στηρίζουμε το παιχνίδι μας μόνο στα τρίποντα του Τεόντοσιτς και κάποιες άλλες ενέργειες. Μας έλειψε πολύ ο Παπαλουκάς που βοηθά σημαντικά στην οργάνωση».

Μας ανησυχεί το ότι ο αντίπαλος είχε περισσότερες κατοχές. Είναι σημαντικό στοιχείο. Τον Πανιώνιο τον νικήσαμε επειδή είχαμε περισσότερες κατοχές. Η πιεστική άμυνα και τα ριμπάουντ κρίνουν ένα παιχνίδι.

Πιστεύω  πως την κρίσιμη στιγμή ο κόσμος θα έρθει και θα μας βοηθήσει.

ΜΑΤ ΝΙΛΣΕΝ: Ήμασταν απογοητευτικοί στο τέλος. Κάναμε καλή δουλειά, αλλά δυστυχώς το σκορ δεν το δείχνει. Αν θέλεις να είσαι θετικός, βλέπεις τα 30 πρώτα λεπτά και ξεχνάς τα τελευταία δέκα. Φυσικά η νίκη μετράει και δεν ξεχνάμε τα 30 λεπτά καλού μπάσκετ. Προχωράμε για να διορθώσουμε τα λάθη της τελευταίας περιόδου.

ΡΑΝΤΟΣΛΑΒ ΝΕΣΤΕΡΟΒΙΤΣ: Ήταν σκληρό παιχνίδι. Η Σαρλερουά είναι μία πολύ γρήγορη ομάδα που παίζει σε υψηλό ρυθμό και είναι πιθανό να σου κάνει τη ζημιά. Προσπάθησαν να εκτελέσουν γρήγορα και έκαναν κάποια τρικ, ωστόσο τους αντιμετωπίσαμε αρκετά καλά. Είναι ακόμα πολύ νωρίς κι εμείς προσπαθούμε να βρούμε ρυθμό. Είναι λογικό να έχουμε κάποιες μικρές μεταπτώσεις στην απόδοσή μας. Έτσι εξηγώ την χαλάρωση στο τέλος. Θα πρέπει να περιμένουμε πως όλες οι ομάδες που έρχονται εδώ έχουν μεγάλο κίνητρο για να μας νικήσουν, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

ΤΖΑΜΟΝ ΓΚΟΡΝΤΟΝ: «Έπαιξα καλά, αλλά με ενδιαφέρει μόνο ότι νικήσαμε. Στο τελευταίο δεκάλεπτο χαλαρώσαμε επικίνδυνα, ενώ παίξαμε αρκετά καλά στα προηγούμενα 32 λεπτά της αναμέτρησης, θα έπρεπε να έχουμε ελέγξει καλύτερα το ρυθμό, ωστόσο η νίκη είναι αυτή που μετράει. Οι παίκτες της Σαρλερουά ξεκίνησαν να ευστοχούν σε πολλά και δύσκολα σουτ, τέτοιες ομάδες αν τις αφήσεις να βρουν ρυθμό τότε είναι ικανές να σε φέρουν σε δύσκολη θέση. Το πρόβλημα μας ήταν ότι όταν προηγηθήκαμε με 17-18 πόντους δεν είχαμε τη σωστή νοοτροπία και χαλαρώσαμε. Ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή της περιόδου και θα πρέπει να δουλέψουμε σε πολλά  πράγματα στο παιχνίδι μας, είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να κάνουμε αυτό που χρειάζεται και αυτό που μας ζητάει ο προπονητής μας. Ο Θοδωρής μας έλειψε σήμερα, αλλά προτιμώ από το να σκοράρω εγώ, να βρίσκεται μαζί μας στο παρκέ. Ο Θοδωρής μας δημιουργεί πολλές καταστάσεις στην επίθεση και τον έχουμε ανάγκη. Με σέβεται και με καθοδήγει μέσα στο παρκέ οπότε προτιμώ να τον έχω μαζί μου στο παρκέ όταν παίζω»

ΤΖΙΟΒΑΝΙ ΜΠΟΤΖΙ: Ξέραμε πως ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ καλή ομάδα, αλλά τον σεβαστήκαμε υπερβολικά πολύ. Είχαμε πολύ μεγάλο πρόβλημα στην αντιμετώπιση του πικ εν ρολ με τον Νεστέροβιτς και την κακή άμυνα του Σαντιάγκο. Ο Ολυμπιακός πήγε γρήγορα τη διαφορά στους δέκα. Στην συνέχεια μειώσαμε τα λάθη μας και παλέψαμε όσο μπορούσαμε. Όταν έχεις λίγα λάθη και παλεύεις στα ριμπάουντ μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή μας.