Skip to main content

Τέτοια βραδιά δεν ξανάγινε…

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στη σειρά των προημιτελικών με τη Σιένα, αλλά το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο όπως μαρτυρά και το τελικό 89-41.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στη σειρά των προημιτελικών με τη Σιένα, αλλά το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο όπως μαρτυρά και το τελικό 89-41.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν φανταστικοί από το ξεκίνημα ως το τέλος του αγώνα και πέτυχαν μια ιστορική νίκη.

Παίζοντας εκπληκτική άμυνα με μπροστάρη τον Τζαμόν Γκόρντον και όπλο την επιθετική πολυφωνία, οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν στο ξεκίνημα ένα σερί 19-0 και επέτρεψαν στη Σιένα να σκοράρει στο 8΄ με μακρινό τρίποντο του Νίκου Ζήση. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 38 πόντους διαφορά και ουσιαστικά τέλειωσαν το παιχνίδι από το πρώτο μισό, με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής και στους 12 παίκτες του.

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τον Μίλος Τεόντοσιτς εξαιτίας του προβλήματος που αντιμετωπίζει στη μέση του.

Τα δεκάλεπτα: 24-4, 47-9, 61-22, 89-41.
Ανά δεκάλεπτο: 24-4, 23-5, 14-13, 28-19
Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3 (1), Νεστέροβιτς 9, Σπανούλης 11 (1), Μπουρούσης 14 (1), Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 15, Νίλσεν 2, Παπανικολάου 4, Έρτσεγκ 10, Κατσίβελης 7 (1), Χαλπερίν 7 (1), Γκόρντον 7.
Σιένα (Σιμόνε Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 1, Ζήσης 5 (1), Χέρστον 10, Καραρέτο 3 (1), Ράκοβιτς, Λαβρίνοβιτς 12 (1), Καουκένας 4, Ρες 1, Ακιντέλε, Γιάριτς 2, Στόουνρουκ 3, Μος.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Μετά από ένα τέτοιο ματς είναι δύσκολο να κάνεις συζήτηση ή ανάλυση. Η ομάδα μου ήταν πανέτοιμη. Θα ήμουν ευχαριστημένος και να κερδίζαμε με έναν πόντο σε ένα ματς των play-offs. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Λίγες φορές είχαμε ματς με συμμετοχή και των δώδεκα παικτών. Αν δείτε το συνολικά ranking, είχαμε 123 έναντι -2. Σε κάθε παιχνίδι παίζεις για να κερδίσεις. Πέρα από το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, κερδίσαμε και στο τρίτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Και ήταν ό,τι καλύτερο για μας ότι ο Κατσίβελης έπαιξε σε ένα ματς με τόσο ξύλο και τα κατάφερε πολύ καλά. Παίξαμε σύγχρονο μπάσκετ και αφιερώνουμε αυτή την εμφάνιση στον κόσμο. Μας βοήθησε πολύ και τον περιμένουμε και στο δεύτερο ματς, όπου τον χρειαζόμαστε πάρα πολύ.

Ηταν μόνο το πρώτο παιχνίδι από τα πέντε. Περιμένουμε ότι το δεύτερο παιχνίδι θα είναι εντελώς διαφορετικό. Η Σιένα είναι από τις πιο έμπειρες ομάδες στην Ευρώπη και πριν τον τραυματισμό του ΜακΚάλεμπ έπαιζε το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Σέβομαι πολύ τον αντίπαλό μας και τον προπονητή του. Θυμηθείτε πως συνέτριψε τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Ξεκινάμε από το μηδέν και πρέπει να είμαστε πολύ έτοιμοι για το δεύτερο παιχνίδι. Θέλει προσοχή. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά.

Ο Μίλος ήθελε να βοηθήσει, αλλά δεν ήταν έτοιμος. Παρά τους πόνους που είχε ήρθε το απόγευμα και μου είπε πως είναι έτοιμος να βοηθήσει. Του είπα πως μπορούμε να χάσουμε το παιχνίδι, αλλά δεν μπορούμε να χάσουμε τον παίκτη. Δεν ξέρω αν θα παίξει. Πρέπει να μιλήσω και με τους γιατρούς.

ΣΙΜΟΝΕ ΠΙΑΝΙΤΖΑΝΙ: Ξέραμε πριν από τον αγώνα πως ο Ολυμπιακός θα παίξει δυνατά από την αρχή και θα πιέσει τα γκαρντ. Αυτό το παιχνίδι μάς διέλυσε από την αρχή. Δεν ήμασταν έτοιμοι να αντισταθούμε. Πολλοί παίκτες μας έπαιξαν για πρώτη φορά ένα τέτοιο παιχνίδι, σε τέτοια ατμόσφαιρα, απέναντι σε παίκτες με τόση μεγάλη εμπειρία. Αυτός όμως δεν ήταν λόγος να σταματήσουμε να παίζουμε. Χάσαμε πολλά σουτ και το ματς εξελίχτηκε σαν εφιάλτης. Ξεχάσαμε πώς πρέπει να παίζουμε και το λόγο που ήρθαμε εδώ. Ήμασταν νευρικοί, δεν κάναμε το σωστό ούτε στην αρχή, ούτε στο -20, ούτε στο -50. Κάναμε πολλά λάθη. Αυτή δεν είναι η πραγματική Σιένα. Σε τέτοια ματς μπορείς να κερδίζεις εμπειρίες, αλλά δεν μπορούμε να σταθούμε σε αυτό σε ένα τέτοιο ματς, σε αυτή τη φάση.

Την Πέμπτη είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι έγινε σήμερα, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Αυτή είναι η δουλειά μου, να προσπαθήσω να τους κρατήσω ήρεμους και να σκέφτονται μόνο το μπάσκετ.

ΛΟΥΚΑΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ: Δεν περιμέναμε κι εμείς να μπούμε τόσο δυνατά. Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ηλυσιακό μάς έλειψε λίγο η συγκέντρωση, ίσως έπαιξε ρόλο και η διακοπή, αλλά δεν μας επηρέασε αυτό στο σημερινό ματς. Ήμασταν συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό και δεν αφήσαμε περιθώρια αντίδρασης στη Σιένα.

Η άμυνα ήταν το κλειδί της εμφάνισής μας και όλα τα παιδιά που χρησιμοποιήθηκαν έδωσαν το καλύτερο δυνατό. Σίγουρα η Σιένα δεν είναι αυτή που παρουσιάστηκε σήμερα και θα προσπαθήσει να αντιδράσει. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για το δεύτερο παιχνίδι».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ: Προσπάθησα να είμαι έτοιμος όταν με έριξε στη μάχη ο προπονητής. Αυτό προσπαθώ να κάνω πάντα, έστω και αν με χρειαστεί ο προπονητής για ένα δευτερόλεπτο. Το ίδιο σκέφτονται και όλα τα παιδιά στην ομάδα.

Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στο πλάνο που είχαμε ετοιμάσει, αμυντικά και επιθετικά. Η άμυνά μας ήταν ίσως η καλύτερη που είχαμε φέτος. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο. Η παρουσία του ήταν πολύ σημαντική κι ελπίζουμε να γεμίζει το ΣΕΦ την Πέμπτη».

Πιστεύω πως δεν θα αλλάξει κάτι στην προετοιμασία μας. Όπως θα προπονούμασταν και αν κερδίζαμε με δύο πόντους, έτσι θα κάνουμε και τώρα».