Skip to main content

Νίκη στη Νέα Σμύρνη

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπαιξαν καλά απέναντι στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, αλλά στο τέλος έκαναν αυτό που χρειάστηκε για να φτάσουν στο 3/3 στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπαιξαν καλά απέναντι στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, αλλά στο τέλος έκαναν αυτό που χρειάστηκε για να φτάσουν στο 3/3 στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Με κορυφαίους τους Σπανούλη και Γκόρντον και όπλο την καλή άμυνα μετά τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς κατάφεραν να γυρίσουν από το -12 (έχαναν 31-19 στις αρχές της δεύτερης περιόδου) και στην τελευταία περίοδο να ξεκλειδώσουν την άμυνα του Πανιωνίου και να φτάσουν στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 38-35, 51-55, 70-77.
Πανιώνιος (Γ. Μπαρτζώκας): Αθανασούλας 6 (2), Βούγιανιτς 14 (2), Γιαννόπουλος 5 (1), Τσιάρας 3 (1), Αθηναίου, Μπατής 10 (1), Γιάνκοβιτς 5 (1), Ιωάννου 3, Σαρικόπουλος, Ελονού 8, Παραγυιός 5, Μπάρλος 11 (1).
Ολυμπιακός (Ντ. Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 10, Νεστέροβιτς 12 (6ρ), Γκόρντον 2 (8ρ, 4κλ), Σπανούλης 24 (5/7 2π, 3/6 1π, 3/6 3π, 4 ασ), Μπουρούσης 10, Κέσελι 1, Πελεκάνος 1, Νίλσεν 12, Παπανικολάου, Τεοντόσιτς 5 (5ασ, 3κλ, 4λ, 1/6 3π).

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια, αλλά δεν δείξαμε καλό πρόσωπο και δεν παίξαμε καλό μπάσκετ, σχολίασε αρχικά και συμπλήρωσε: Ο Πανιώνιος συνεχίζει αυτή την πολύ πλούσια παράδοση, παίζει με νέους παίκτες, δεν είχαν πίεση, προσπάθησαν, έπαιξαν δυνατά και απλά και εμείς στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε από μία ομάδα που είχε 64% ευστοχία. Αυτό σημαίνει ότι ήμασταν πολύ κακοί στην άμυνα, κυρίως ένας εναντίον ενός», σχολίασε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Για τον Τζαμόν Γκόρντον: Μας βοήθησε ο Γκόρντον να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι με την άμυνα του, είχαμε χειρότερα ποσοστά και στα δίποντα και στα τρίποντα. Μόνο στα κλεψίματα και στα επιθετικά ριμπάουντ είμαστε καλύτεροι και σε αυτούς τους τομείς ο Γκόρντον είχε συνεισφορά. Είναι καλό παράδειγμα για όλη την ομάδα. Το ανησυχητικό είναι ότι πριν δέκα μέρες στη Γερμανία παίξαμε το ίδιο περίπου, χωρίς ενέργεια, επομένως έχουμε πάρα πολύ δουλειά μπροστά μας.

Για τις λίγες ασίστ μακριά από το ΣΕΦ; Είναι θέμα άμυνας. Εμείς δεν παίξαμε άμυνα. Δεν μπορείς να τρέξεις και να έχεις δημιουργία, αν περπατάς στην άμυνα. Αυτή η σχέση ασίστ και λαθών είναι πολύ διαφορετική στην έδρα μας και εκτός από αυτή και πρέπει να το διορθώσουμε.

Για την απουσία του Μαυροκεφαλίδη: Είναι ένας σημαντικός παίκτης τουλάχιστον για μας. Τραυματίστηκε πριν το ματς στο Μπάμπεργκ. Και εκεί μας έλειψε, αν και δεν μας νοιάζουν οι ψυχολογίες. Μπορεί να ήταν λάθος που βιαστήκαμε λίγο να παίξει με την Μάλαγα, σήμερα θα μπορούσε να παίξει, αλλά δεν ήθελα να τον πιέσω. Όλες αυτές τις αλλαγές, ο Μπουρούσης στην θέση “4” δεν ήταν καλός και δεν μας βοήθησε. Ήταν φανερό ότι μας έλειψε αυτός ο παίκτης, αλλά το μπάσκετ είναι ομαδικό και πρέπει να μην υπάρχει πρόβλημα.

ΤΖΑΜΟΝ ΓΚΟΡΝΤΟΝ: Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, έπαιξαν εκπληκτικά δεν παραιτήθηκαν, εμείς κάναμε αρκετά λάθη και δεν ήμασταν πνευματικά προετοιμασμένοι για μια τόσο δυνατή εκτός έδρας αναμέτρηση. Πρέπει να είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι, ευτυχώς στο τέλος κερδίσατε.

Είχα την ευκαιρία πέρυσι να δείξω όλο το παιχνίδι μου. Τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική. Σέβομαι κάθε παίκτη στην ομάδα, σέβομαι τα όσα μας λέει ο προπονητής, έχω διαφορετικό ρόλο. Αυτό που προσπαθώ να δείξω είναι πόσο καλά μπορώ να παίξω άμυνα και να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει.