Skip to main content

Μόνος πρώτος

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα της Μπάμπεργκ κι έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή του ομίλου. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν των Γερμανών με 86-69 και εκμεταλλεύτηκαν την ήττα της Ρεάλ στη Μάλαγα για να μείνουν μόνοι στην πρώτη θέση.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα της Μπάμπεργκ κι έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή του ομίλου. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν των Γερμανών με 86-69 και εκμεταλλεύτηκαν την ήττα της Ρεάλ στη Μάλαγα για να μείνουν μόνοι στην πρώτη θέση.

Η Μπάμπεργκ αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό και μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, αλλά η είσοδος του αρχηγού Θοδωρή Παπαλουκά άλλαξε τις ισορροπίες. Ο έμπειρος γκαρντ μαζί με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη ηγήθηκαν της ομάδας τους, την ίδια στιγμή που όλο οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν καλά στην άμυνα. Με το τέλος του ημιχρόνου η διαφορά ανέβηκε στους 14 (48-34) και λίγο μετά στους 18 (58-40)και ως το τέλος του αγώνα, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς είχαν τον απόλυτο έλεγχο.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 48-34, 66-51, 86-69
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 10, Νεστέροβιτς 4, Σπανούλης 16(1), Μπουρούσης 12, Κέσελ 5(1), Μαυροκεφαλίδης 16(1), Νίλσεν 6, Παπανικολάου 12(3), Τεόντοσιτς 3(1), Λούκας 2.
Μπάμπεργκ (Φλέμινγκ): Γκόλντσμπερι 6(2), Τέρι 2, Σουπούτ 2, Τάντα, Πλάις 16(2), Ρόμπερτς 13, Τζέικομπσεν 9(2), Γκαβέλ 6, Χάινς 15.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών…

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν είχε να πει πολλά για τον αγώνα με την Μπάμπεργκ. Η κυριαρχία του Ολυμπιακού ήταν απόλυτη και ο Σέρβος τεχνικός έκανε μικρές τεχνικές αναλύσεις…

«Κερδίσαμε δίκαια. Σε κάποια διαστήματα παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ. Ήταν σημαντικό παιχνίδι για εμάς και γι’ αυτό κάναμε πολύ σοβαρή προετοιμασία. Η Μπάμπεργκ δεν είναι μεγάλο όνομα, αλλά παίζει καλό μπάσκετ. Πρώτος μας στόχος στην άμυνα ήταν να σταματήσουμε τα τρίποντα και τα καταφέραμε. Θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τους ψηλούς τους. Η δεύτερης περίοδός μας ήταν πολύ καλή», τόνισε ο Σέρβος.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στη συνέχεια: «Ο Δεκέμβριος είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Έχουμε δύο εκτός έδρας παιχνίδια για την Ευρωλίγκα με Μάλαγα και Σαρλερουά. Πιστεύω στη συνέχεια να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο».

Ο Κρις Φλέμινγκ με τη σειρά του τόνισε: Ο Ολυμπιακός έλεγχε το παιχνίδι από την αρχή της δεύτερης περιόδου. Για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό θα πρέπει να έχεις μεγάλη προσήλωση για 40 λεπτά. Οι ψηλοί αναπληρωματικοί του Ολυμπιακού και κυρίως ο Μπουρούσης  κυριάρχησαν, κι εμείς δεν είχαμε απάντηση σε αυτό τον τομέα.

Ο Βασίλης Σπανούλης… «Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στο μπάσκετ. Εμείς το κάνουμε εύκολο. Αργήσαμε να βρούμε ρυθμό, αλλά στη συνέχεια παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ. Ήμασταν καλοί στην άμυνα και μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο που ξέφυγε ο ρυθμός κάναμε λίγα λάθη. Ο δρόμος είναι μακρύς. Βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι και όταν πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η χρονιά είναι πολύ μεγάλη. Πάντα υπάρχει αμφισβήτηση σε αυτό το επίπεδο. Μετά από κάθε ήττα πρέπει να γίνεται αυτοκριτική. Να βρίσκουμε τι φταίει και να το διορθώνουμε».

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.. «Παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ απέναντι σε μία δυνατή ομάδα. Είχα πάντα το σουτ από λίγο μακρινή απόσταση, αλλά θα πρέπει να το βελτιώσω επειδή μόνο έτσι ανοίγουν οι άμυνες».