Skip to main content

Με ροτέσιον στην κορυφή

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς έμεινε εκτός λόγω του τραυματισμού του, ο Ράσο Νεστέροβιτς για να ξεκουραστεί και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σ’ όλους τους παίκτες του. Μ’ αυτά τα δεδομένα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κάνει περίπατο απέναντι στον Ίκαρο. Ο Ολυμπιακός επικράτησε 86-64 και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 4/4 νίκες.

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς έμεινε εκτός λόγω του τραυματισμού του, ο Ράσο Νεστέροβιτς για να ξεκουραστεί και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σ’ όλους τους παίκτες του. Μ’ αυτά τα δεδομένα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κάνει περίπατο απέναντι στον Ίκαρο. Ο Ολυμπιακός επικράτησε 86-64 και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 4/4 νίκες.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν από το ξεκίνημα το καλό τους πρόσωπο και ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα κι εκεί την κράτησαν ως το τέλος χωρίς να ενοχληθούν από τους φιλοξενούμενους.

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 47-35, 66-54, 86-64.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Γκόρντον 5(1), Σπανούλης 9. Μπουρούσης 16, Κέσελ 8, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 6, Γλυνιαδάκης 4, Νίλσεν 17(2), Παπανικολάου 8, Τεόντοσιτς 13(1), Κατσίβελης.
Ίκαρος (Λυκογιάννης): Αγαδάκος 6, Φαλέκας 6, Καράμπουλας, Πολυτάρχου, Τόμπσον 9, Καλαμπόκης 14, Κάρολ 8, ΜακΑλάρνεϊ 11, Κερασοβίτης, Καρούφας 2, Πετροδημόπουλος 4, Κράσιτς 4.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: “Ήταν ένα παιχνίδι πρωταθλήματος για το οποίο θέλω να πω συγχαρητήρια στον Ικαρο γιατί στα τρία πρώτα δεκάλεπτα έπαιξε ένα αρκετά καλό μπάσκετ σύμφωνα με τις δυνατότητες του. Από την άλλη πλευρά εμείς δεν λέω ότι δεν θέλαμε να παίξουμε, αλλά απέναντι σε μία ομάδα που είχε καλό ποσοστό στα τρίποντα και με καλό πάσινγκ γκέιμ αντιμετωπίσαμε αρκετά καλά το παιχνίδι. Το πρωί είχαμε μια τελευταία προπόνηση και από την Τετάρτη μας περιμένουν τέσσερα εκτός έδρας ματς. Δουλέψαμε λίγο παραπάνω από όσο συνήθως. Περιμένω ότι από εδώ και πέρα η ομάδα μέχρι το τέλος του μήνα θα ανεβάσει τον ρυθμό της και θα παίξει καλύτερο μπάσκετ. Δεν λέω ότι παίξαμε άσχημα, αλλά στα τρία πρώτα δεκάλεπτα ο Ικαρος έλεγξε αρκετά καλά το ματς.

Όλοι οι παίκτες που δουλεύουν δυνατά και σκληρά δικαιούνται κάποια λεπτά συμμετοχής, όπως οι Γλυνιαδάκης και Πελεκάνος που τους έδωσα την ευκαιρία να βρεθούν στην βασική πεντάδα, αν και αυτό δεν παίζει ρόλο, γιατί για μένα ο πιο σημαντικός παίκτης είναι αυτός που έρχεται από τον πάγκο και καταλαβαίνει το παιχνίδι”.

Είναι νωρίς να σας πω αν είμαι ευχαριστημένος, δεν μπορώ να σας κάνω τώρα ανάλυση για την απόδοση παικτών. Ήταν ένα ματς που έπρεπε να μοιράσουμε τον χρόνο. Αν με ρωτάτε με ποιον είμαι πιο ευχαριστημένος, είμαι με τον Κατσίβελη, αλλά αυτά μην τα γράφετε (γέλια). Ένας που βάζει τρίποντο ή καρφώνει την μπάλα δεν είναι απαραίτητα καλός. Εγώ βλέπω το μπάσκετ και την απόδοση λίγο διαφορετικά”.

Ετοιμαζόμαστε παιχνίδι, παιχνίδι. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία ο Ολυμπιακός να δείξει ότι δεν είμαστε ομάδα μόνο εντός έδρας. Τώρα πρέπει να δείξουμε τι είμαστε”.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ: “Ο Ίκαρος στάθηκε πολύ καλά στο ματς. Ο χρόνος μοιράστηκε σε όλους τους παίκτες και αυτό είναι σημαντικό γιατί ακολουθούν τέσσερα εκτός έδρας ματς. Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε ρυθμό και έτσι ανέβηκε και η τελική διαφορά”.

ΑΡΗΣ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Το παιχνίδι με δεδομένες τις δυσκολίες του κύλησε με έναν ικανοποιητικό ρυθμό για μας. Στο πρώτο δεκάλεπτο ξεκινήσαμε άσχημα, αλλά στη συνέχεια ισορροπήσαμε. Μέχρι το σημείο της τεχνικής ποινής τηρουμένων των αναλογιών ήμασταν ανταγωνιστικοί. Από εκεί και πέρα η πίεση του Ολυμπιακού ανέβηκε, σκόραρε πιο συχνά στο τρανζίσιον, εμείς δεν λειτουργήσαμε καλά σε αυτό. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος και νομίζω ότι μαζέψαμε αρκετές εμπειρίες. Θέλω να ευχηθώ στον Ολυμπιακό καλή συνέχεια στους στόχους του”.

ΑΛΕΞΗΣ ΦΑΛΕΚΑΣ: “Το παιχνίδι θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο και το ξέραμε. Προσπαθήσαμε να μείνουμε μέσα στο ματς, το καταφέραμε στα τρία πρώτα δεκάλεπτο στο τέλος ξέφυγε το σκορ, αλλά σε γενικές γραμμές τα καταφέραμε. Για μας είναι πολύ πιο κρίσιμο ματς το επόμενο στην έδρα μας με αντίπαλο τον Πανελλήνιο. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε και να τα δώσουμε όλα”.