Skip to main content

ΛΟΥΚΑΣ: Θα κάνω τα πάντα

Ο Τζαμόν Λούκας βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας και πάλι στην Ελλάδα αλλά αυτή τη φορά για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο 26άχρονος Αμερικανός που εμφανίστηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» ντυμένος στα «ερυθρόλευκα» θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και το βράδυ της ίδιας μέρας αναμένεται στο Καρπενήσι για να πιάσει δουλειά…

Ο Τζαμόν Λούκας βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας και πάλι στην Ελλάδα αλλά αυτή τη φορά για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο 26άχρονος Αμερικανός που εμφανίστηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» ντυμένος στα «ερυθρόλευκα» θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και το βράδυ της ίδιας μέρας αναμένεται στο Καρπενήσι για να πιάσει δουλειά…

«Είναι εντελώς διαφορετικό το να παίζεις στο Μαρούσι, ήρθα σε μία μεγαλύτερη ομάδα, Που έχει διαφορετική αποστολή. Θα έχω και εγώ διαφορετικό ρόλο, αλλά το μόνο που παραμένει το ίδιο είναι η πρόκληση να κερδίζω το κάθε παιχνίδι με μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός,  που θέλει μόνο το πρωτάθλημα», σχολίασε ο Λούκας λίγη ώρα αφού πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα και συμπλήρωσε: «Για μένα ήταν μια μεγάλη πρόκληση, θέλω να συγκαταλέγομαι στους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης και γι' αυτό πρέπει να παίξω σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη, να αντιμετωπίζω τους καλύτερους στην Ευρώπη Γνωρίζω αρκετούς συμπαίκτες μου πλέον από το περσινό All Star Game, αλλά και από την περσινή χρονιά που αγωνίστηκα εδώ είναι σαν να βγήκε το όνειρό μου πραγματικότητα».

Ο πρώην παίκτης του Αμαρουσίου εξομολογήθηκε πως ονειρευόταν το λιμάνι: «Είχα ακούσει κάποιες φήμες από την περσινή χρονιά για τον Ολυμπιακό κι ευχόμουν να βγουν αληθινές. Στα μέσα του καλοκαιριού μου είπε ο μάνατζέρ μου ότι ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός. Για είμαι ειλικρινής είχα στο μυαλό μου να έρθω κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό. Αυτός ήταν ο στόχος μου».

Την περσινή σεζόν ο πρώτος πασέρ του ελληνικού πρωταθλήματος έκλεψε… καρδιές με τις εμφανίσεις του: «Η προηγούμενη σεζόν ήταν πολύ καλή για μένα, είχα μια σπουδαία χρονιά είχα καλούς συμπαίκτες, πολύ καλό προπονητή, ήθελα να γυρίσω πίσω. Επαιξα καλά πέρυσι απέναντι στον Ολυμπιακό και ήθελα να αποτελέσω μέλος αυτής της ομάδας και να την βοηθήσω με κάθε τρόπο που μπορώ. Είχα σπουδαία εμφάνιση απέναντι στην Μπαρτσελόνα, το ίδιο κόντρα στην Παρτίζαν, είχαμε καλά παιχνίδια σαν ομάδα. Ξέρω τι να κάνω και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω σε πολλά. Δεν ξέρω ακόμα για τον νέο μου ρόλο για μένα, θα μου πει ο προπονητής τι θέλει από μένα. Θα δουλέψω σκληρά,  θα περιμένω τη σειρά μου, όποτε μου ζητηθεί να μπω μέσα και να κάνω αυτό που πρέπει να κάνω».

Ο Λούκας θα αγωνιστεί στο πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού απέναντι στην παλιά του ομάδα, αλλά θα έχει ως συμπαίκτη ένα καλό φίλο: «Όχι δεν έχω μιλήσει με τον Πελεκάνο. Είναι ένας από τους καλούς φίλους που απέκτησα πέρσι και ανυπομονώ να δω το μωράκι του, ήταν 3-4 μηνών αφότου έφυγα. Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα, ανυπομονώ να τον δω. Ξέρω τον Τεόντοσιτς από το All Star Game, γνωρίζω τον Σπανούλη λίγο. Δεν βλέπω την ώρα να τους συναντήσω ξανά. Δεν το ήξερα οτι θα παιξουμε φιλικό, θα είναι ωραία να δω τους παλιούς μου συμπαίκτες».

Ο Λούκας μίλησε για την περσινή σεζόν στο κλειστό του Αγίου Θωμά κι ευχήθηκε: «Το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε πέρυσι δημιούργησε κάποια μικρά προβλήματα, αλλά είμαι σίγουρός ότι θα καταβληθούν σε όλους τους περυσινούς συμπαίκτες μου κανονικά τα χρήματα που τους οφείλονται».

Και στον επίλογο έστειλε ένα μήνυμα στους φίλους του Ολυμπιακού: «Θέλω να ξέρουν ότι θα κάνω τα πάντα ώστε να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα θα προσπαθήσω όσο πιο σκληρά μπορώ».