Skip to main content

Μια νίκη μακριά από την πρωτιά…

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το καθήκον τους στο Βέλγιο κι επικράτησαν εύκολα της Σαρλερουά με 80-67 παραμένοντας στην κορυφή του ομίλου τους. Πλέον η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς χρειάζεται μια νίκη στο τελευταίο παιχνίδι με τη Ρόμα στο ΣΕΦ για να τερματίσει στην πρώτη θέση του Β’ ομίλου και μαθηματικά.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το καθήκον τους στο Βέλγιο κι επικράτησαν εύκολα της Σαρλερουά με 80-67 παραμένοντας στην κορυφή του ομίλου τους. Πλέον η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς χρειάζεται μια νίκη στο τελευταίο παιχνίδι με τη Ρόμα στο ΣΕΦ για να τερματίσει στην πρώτη θέση του Β’ ομίλου και μαθηματικά.

Στο Σαρλερουά, την πατρίδα του Σπιρού, ο Ολυμπιακός έκανε ίσως το καλύτερο του φετινό παιχνίδι. Με όπλο την εξαιρετική άμυνα με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να κάνει τρομερή δουλειά και την τριάδα Μπουρούση – Τεόντοσιτς – Σπανούλη να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν από το τζάμπολ ότι θα είναι τα αφεντικά.

Με τη συμπαράσταση 500 φίλων τους, οι παίκτες του Ίβκοβιτς έκαναν ιδανικό ξεκίνημα και με τον Μπουρούση να έχει 15 πόντους σε οχτώ λεπτά προηγήθηκε 25-14 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Οι Βέλγοι αντέδρας και τρέχοντας ένα σερί 11-0 ισοφάρισαν 29-29 στα μισά της δεύτερης περιόδου αλλά ως εκεί. Παπαλουκάς και Νεστέροβιτς έδωσαν και πάλι μια διαφορά ασφαλείας στην ομάδα τους και με το ξεκίνημα της επανάληψης όλα τέλειωσαν φτάνοντας μάλιστα η διαφορά και στους 24 πόντους (56-80) δυόμιση λεπτά πριν το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 14-25, 34-42, 50-61, 67-80
Σαρλερουά (Μπότσι): Χιλ 13 (2), Γκομίς 12 (2), Μπρόιλς 4, Χάμιλτον 4, Ράιτ 6, Γκριν 5 (1), Ρίντικ 2, Μάλετ 16 (2), Μπέγκιν 1, Σαντιάγο 4
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 7 (1), Νεστέροβιτς 7, Σπανούλης 18 (1), Μπουρούσης 19 (3), Κέσελ 2, Μαυροκεφαλίδης 2, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 2, Τεόντοσιτς 16 (2), Χαλπερίν 7 (1), Λούκας

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών…

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Σέβομαι πολύ τους ανθρώπους του μπάσκετ κι αυτά που κάνουν στην πόλη. Αξίζαμε τη νίκη. Στη Μαλαγα δεν ήμουν χαρούμενος, αλλά σήμερα παίξαμε Πολύ καλύτερα", είπε αρχικά ο Σέρβος κόουτς.

Σταματήσαμε το τρανζίσιον παιχνίδι της Σαρλερουα, δημιουργήσαμε εύκολα καλάθια. Χάσαμε τη συγκέντρωση μας μόνο στο δεύτερο δεκάλεπτο και πριν τα σπουδαία παιχνίδια που έρχονται ήταν καλό αυτό το παιχνίδι".


Δεν μου αρέσει η πόλη μόνο γιατί κέρδισα ένα Κύπελλο. Είναι ένας λόγος, αλλά κυρίως σέβομαι τη δουλειά που κάνουν εδώ για το μπάσκετ. Αυτή την περίοδο όλες οι ομάδες έχουν προβλήματα και ψάχνουν χημεία. Είμαι χαρούμενος γιατί αντιδράσαμε σωστά μετά την ήττα στη Μάλαγα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ: Συνεχίζουμε διαβασμένοι και συγκεντρωμένοι. Δεν έχει σημασία πως έπαιξα εγώ, αλλά τι έκανε η ομάδα

ΤΖΙΟΒΑΝΙ ΜΠΟΤΖΙ: Όταν παίζεις με μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, πρέπει να κανείς επιλογές και επιλέξαμε να κρατήσουμε τα καλάθια. Το κάναμε σωστά αλλά τα τρίποντα του Μπουρούση άνοιξαν το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός ήταν για 40 λεπτά συγκεντρωμένος κι αυτό ήταν το κλειδί του αγώνα. Δείξαμε φέτος ότι αξίζουμε μια θέση στην Ευρωλίγκα κι ελπίζω οι διοργανωτές να ακούσουν τα καλά λόγια του κόουτς Ίβκοβιτς για την ομάδα και την πόλη μας.

Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου και ιδίως αν παίζει έτσι. Μπορεί να φτάσει ως το τέλος της διοργάνωσης κι έχει τον ειδικό για να το κάνει.