Skip to main content

Η παρουσίαση του Ολυμπιακού της σεζόν 2010-2011

Στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η ΚΑΕ Ολυμπιακός πραγματοποίησε την επίσημη παρουσίαση της ομάδας για τη σεζόν 2010-2011.

Στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η ΚΑΕ Ολυμπιακός πραγματοποίησε την επίσημη παρουσίαση της ομάδας για τη σεζόν 2010-2011.

Εκπρόσωποι των χορηγών μας, δημοσιογράφοι και οι εθελοντές της ομάδας μας έδωσαν το παρών στην εκδήλωση στην οποία μίλησαν οι κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Στη συνέχεια, οι παίκτες μας τέθηκαν στη διάθεση των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. στην καθιερωμένη ετήσια Media Day της ΚΑΕ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Για τη νέα σεζόν: «Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους, με κόσμο στο γήπεδο. Αυτό θα γίνει τον Ιανουάριο. Η ομάδα χτίστηκε όπως μας ζήτησε ο κύριος Ίβκοβιτς. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα όπως αυτό διεξάγεται, να κατακτήσουμε το Κύπελλο και να φτάσουμε στο φάιναλ φορ. Έχουμε καινούρια ομάδα και καινούργιο προπονητή που είναι η ζωντανή ιστορία της προπονητικής στο μπάσκετ. Πιστεύουμε πως ο κύριος Ίβκοβιτς είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Θυμάμαι το ’97 που γυρνάγαμε με τον κύριο Ίβκοβιτς από την Ρώμη και με το κύπελλο. Αυτά μας έχουν κάνει να ασχολούμαστε με την ομάδα που αγαπάμε και λατρεύουμε, παρά τις αντιξοότητες που υπάρχουν και τον πόλεμο που γίνεται στον Ολυμπιακό, ώστε να τον πάμε στην κορυφή. Έγινε μία κορυφαία μεταγραφή, ο Βασίλης Σπανούλης, που αποφάσισε να αφήσει τον Παναθηναϊκό και να έρθει στον Ολυμπιακό για να κερδίσει τίτλους. Αυτό δεν είναι τυχαίο, δείχνει το χαρακτήρα του παίκτη, ενώ έγιναν κι άλλες καλές μεταγραφές. Στόχος μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα, παρά τις αντιξοότητες».

Για την ΚΕΔ: «Είναι πρώτη φορά που μία ομάδα έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαιτησία. Απάντηση δεν έχουμε λάβει. Όπως έχει πει και ο κ. Συμεωνίδης, αν δεν υπήρχαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα βλέπαμε Αμερικάνους σε κανένα φιλικό. Δεν μπορεί όταν μια εκ των δύο ομάδων κάνει σοβαρές προτάσεις και κοινοποιούνται σε υπουργούς να μην έχουμε σοβαρή αντιμετώπιση. Εγώ είδα σε ένα βίντεο τι γίνεται στις συνεδριάσεις και έφριξα. Από αυτά που έλεγαν. Φανταστείτε τι λένε όταν δεν υπάρχει κάμερα. Να φροντίσει ο κύριος Συμεωνίδης να μην κάνει την κλήρωση σε κεσέδες από γιαούρτι όπως πρόπερσι στον τελικό κυπέλλου και ας μη λέει πράγματα που δε γίνονται».

Για τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Περιμένουμε από τους κύριους Γιαννακόπουλους να πάνε να προστατεύσουν την αποστολή του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Θέλουμε να το δούμε».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Για τη νέα σεζόν: «Να ευχηθώ καλή χρονιά, καλύτερη για όλους μας από πέρυσι. Και πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε καλή ομάδα. Η μισή μικτή κόσμου και Ευρώπης ήταν στην ομάδα. Αυτό δεν ήταν αρκετό για να πετύχουμε τους στόχους μας. Φέτος, με τις αλλαγές που έγιναν, στόχος μας είναι η κορυφή, όχι μόνο να πάμε στο φάιναλ φορ, αλλά και για να επαναλάβουμε την επιτυχία του 1997. Ελπίζουμε τέτοιες επιτυχίες να ζήσουμε και φέτος».

Για τη μετεγγραφική πολιτική: «Όταν ήρθε ο Νεστέροβιτς από το ΝΒΑ, ο Κέσελι, ο Νίλσεν κλπ. βλέπουμε πως υπάρχει απλώς μια προσαρμογή και εκλογίκευση στα δεδομένα που ζούμε και θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα».

Για την ΚΕΔ: «Παρά τις δηλώσεις που έγιναν, για την ΚΕΔ το καλοκαίρι δεν άλλαξε τίποτα. Περιμέναμε και δεν έγινε τίποτα, καμία αλλαγή. Όταν η Εθνική παίζει στο Mundobasket δεν θα μπορούσαμε να βγάλουμε ανακοίνωση. Θα λέγανε ότι η κόντρα μεταφέρθηκε στην Εθνική ομάδα. Σε προσωπικό επίπεδο οι σχέσεις μας με τον κύριο Βασιλακόπουλο είναι άριστες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε τις διαφωνίες μας, που είναι μάλιστα μεγάλες».

Για την τιμωρία: «Πιστεύουμε ότι η απόφαση είναι εσφαλμένη, αλλά τη σεβόμαστε απόλυτα. Πήγαν κάποια άτομα χωρίς εισιτήρια κι έκαναν επεισόδια πριν την έναρξη του αγώνα. Έκαναν εισβολή στο γήπεδο. Εκεί είναι υπεύθυνη η αστυνομία, όχι εμείς. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μην επαναληφθούν αυτά. Κάναμε ανθρώπινη ασπίδα με κίνδυνο της δικής μας σωματικής ακεραιότητας. Δεν άνοιξε μύτη. Εκκενώθηκε το γήπεδο για πρώτη φορά. Αμφιβάλλω αν θα εκκενωθεί ξανά γήπεδο αν γίνουν τα ίδια στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Η εφημερίδα Πράσινη έγραφε ότι οι αλήτες που χουν τα ηνία και είναι εφημερίδα του κ. Γιαννακόπουλου. Δεν είδα κανέναν να μιλάει. Πέρασε απαρατήρητο. Βγήκε εφημερίδα συμφερόντων του ιδιοκτήτη του ΠΑΟ και είπε διάφορα και μας αποκάλεσε αλήτες».

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ

Για τη νέα χρονιά: «Η ομάδα ξεκίνησε προετοιμασία στις 16 Αυγούστου, χωρίς παίκτες που έπαιξαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Εμείς είχαμε πέντε παίκτες στο τουρνουά και οι τρεις μπήκαν στην ομάδα 14 Σεπτεμβρίου. Τελευταίοι, στις 20 του μήνα, μπήκαν οι Κέσελι και Τεόντοσιτς κι εγώ.

Κάναμε καλή προπόνηση για μια εβδομάδα και στη συνέχεια μία σειρά φιλικών στην Τουρκία. Τα ματς δεν ήταν σε επίπεδο Euroleague, αλλά περιμένω τις δύο επόμενες εβδομάδες να μπούμε στην τελική φάση πριν την έναρξη της Euroleague. Πιστεύω πως η ομάδα θα είναι έτοιμη. Έχουμε κάποια προβλήματα. Ο Μπουρούσης πήρε άδεια από τους γιατρούς, έχει δίψα να παίξει, το κόκαλο στο χέρι του έχει δέσει κατά 80%. Θέλει λίγο υπομονή και πίστωση χρόνου».

Για το 1997 και τις δυνατότητες της ομάδας: «Η παράδοση δεν παίζει ρόλο. Ό,τι έγινε το 1997 ανήκει στο παρελθόν. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες. Οι στόχοι είναι πάρα πολύ υψηλοί. Μπορεί να πούμε ότι πέρυσι υπήρχαν παίκτες σαν σούπερ σταρ, όπως ο Τσίλντρες και ο Κλέιζα. Όμως φέτος η ομάδα μου είναι πολύ έμπειρη, με παίκτες όπως ο Νεστέροβιτς και ο Νίλσεν, αλλά και από πίσω από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη, όπως ο Κέσελι, ο Παπανικολάου και ο Κέσελι. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα παίξει σύγχρονο και ωραίο μπάσκετ».