Skip to main content

Εύκολα στα Ιλίσια…

Χωρίς τον Κώστα Παπανικολάου (υπέστη τράβηγμα) και τον Μίλος Τεόντοσιτς (δεν χρησιμοποιήθηκε για προληπτικούς λόγους), ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει στη νίκη απέναντι στον Ηλυσιακό.

Χωρίς τον Κώστα Παπανικολάου (υπέστη τράβηγμα) και τον Μίλος Τεόντοσιτς (δεν χρησιμοποιήθηκε για προληπτικούς λόγους), ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει στη νίκη απέναντι στον Ηλυσιακό.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του απέναντι στον ουραγό του πρωταθλήματος και είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Από την αρχή του αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο και τον διατήρησαν ως το τέλος, πατώντας το γκάζι στην τέταρτη περίοδο όπου η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους τριάντα πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-28, 29-44, 50-65, 60-91.
Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Καπνιάρης, Καρύδας 4, Ουέμπ, Κυρίτσης 13(1), Χατζής 5(1), Παπαντωνίου, Κανονίδης, Κουκουλάς, Τόντιτς 11, Κασελάκης 4, Μπάξτερ 21(2), Γαλιώτος 2.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3, Νεστέροβιτς 11, Γκόρντον 4, Σπανούλης 14(2), Μπουρούσης 13(1), Κέσελ 11(1), Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 14, Χαλπερίν 13(1), Έρτσεγκ 8(1).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών…

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Μετά από ένα ταξίδι επτά ημερών μας περίμενε ένας περίεργος καιρός στην Αθήνα. Το πληρώσαμε με την απουσία του Παπανικολάου ο οποίος υπέστη τράβηγμα, ο Νίλσεν δεν είναι έτοιμος ακόμα, ενώ και ο Τεόντοσιτς είχε ένα μυικό πρόβλημα και θέλαμε να τον ξεκουράσουμε, αλλά και να δώσω λίγα παραπάνω λεπτά στον Γκόρντον και τον Χαλπερίν. Αύριο θα είναι κανονικά στην προπόνηση. Ο αγωνιστικός ρυθμός δεν μου άρεσε πάρα πολύ. Στο τέταρτο δεκάλεπτο σίγουρα παίξαμε καλύτερα. Είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, συνεχίζουμε και πιστεύω ότι τώρα μέσα στα Χριστούγεννα θα μπορέσουμε να δουλέψουμε πιο οργανωμένα και θα “στρώσουμε” περισσότερο.

Θέλω τα γήπεδα να είναι ανοιχτά και να μπορούν να έρθουν οικογένειες με παιδιά. Από όσο κατάλαβα ο Ολυμπιακός είχε υποστήριξη από τους φιλάθλους, αλλά δεν είδα να γίνεται κάτι μέσα στο γήπεδο. Άκουσα μια κροτίδα, είναι προφανές ότι δεν πρέπει να γίνονται τέτοια πράγματα».

ΚΩΣΤΑΣ ΦΛΕΒΑΡΑΚΗΣ: «Δυστυχώς το ελληνικό πρωτάθλημα έχει φτάσει σε ένα σημείο που δεν υπάρχει ενδιαφέρον ποιος θα είναι ο νικητής και το δεύτερο αρνητικό είναι ότι όντως έτυχε να δω και κάποια περιστατικά απέναντί μου, τα καταδικάζουμε συνέχεια, αλλά δεν γίνεται και κάτι. Εγώ μπορώ να πω ότι χρησιμοποιήθηκαν πολλοί νεαροί παίκτες κόντρα σε παίκτες που έβλεπαν από την τηλεόραση. Είναι καλό ότι τουλάχιστον έγινε αυτό. Όχι ότι αν παίζαμε με πιο έμπειρους παίκτες θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο, αλλά εμείς επιλέξαμε να δώσουμε ευκαιρίες στους νεαρότερους παίκτες μας. Έχουμε την ατυχία ότι ενώ ψάχναμε έναν παίκτη ρακέτας για να μας βοηθήσει, χτύπησε και ο ξένος “ψηλός” που είχαμε (Μπρόγουελ). Τι άλλο να κάνουμε; Παλεύουμε...»