Skip to main content

«Πάθος, ενέργεια και καρδιά»

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Αναντολού Εφές την Τρίτη (02/05/2017, 21:00) με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να εξηγεί ποια στοιχεία θα κρίνουν τη νίκη στο παιχνίδι με την τουρκική ομάδα.


«Παίζουμε το τελευταίο παιχνίδι της σειράς , είναι ο τελικός των τελικών, εναντίον μιας ομάδας που την ξέρουμε και μας ξέρει πολύ καλά. Το ζητούμενο πλέον είναι να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε όσο πιο καλά μπορούμε. Και επιθετικά και αμυντικά να φέρουμε το παιχνίδι στα δικά μας μέτρα. Ξέρουμε ποιες είναι οι δυνατότητες και τα θετικά στοιχεία της Εφές και θέλουμε να τους αποσυντονίσουμε.  Και αμυντικά να μπορέσουμε να τους αποδιοργανώσουμε. Περιμένουμε και τον κόσμο, ξέρουμε για το sold out. Θέλουμε με τη φωνή του ο κόσμος να ενισχύσει την προσπάθεια των παικτών, είναι ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να τα δώσουμε όλα μέσα στο γήπεδο» είπε αρχικά ο Έλληνας κόουτς.

Σε ερώτηση για το τι θέλει να δει από τους παίκτες του, ο 50χρονος κόουτς ήταν ξεκάθαρος. «Θέλω να δω πάθος και ενέργεια, να παίξουμε με καρδιά και ψυχή. Ξέρουμε τι έχει και τι δεν έχει η Εφές, έχει καιρό να παίξει ζώνη 1-3-1 που παίζει, μπορεί να αλλάξει την άμυνα, το περιμένουμε. Δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάποια μεγάλη έκπληξη, απλά πρέπει να κάνεις σωστά τα απλά πράγματα».

Όσο για το εάν η πίεση είναι μεγαλύτερη τώρα ή στο τέταρτο ματς, ο Έλληνας τεχνικός απάντησε πως «πιστεύω ότι και τα δύο παιχνίδια είναι το ίδιο. Γιατί αν το χάσεις, χάνεσαι. Θεωρώ πως αυτό το παιχνίδι είναι το δεύτερο ημίχρονο του τέταρτου παιχνιδιού. Όταν παίζεις στα Play off, πρέπει να βελτιώνεις την απόδοση σου. Όποια ομάδα έχει μεγαλύτερο διάστημα σταθερότητας και καλής απόδοσης, θα πάρει τη νίκη».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Ακριβώς έτσι είναι. Όπως πολύ σωστά το έθεσε και ο προπονητής μας στο μίτινγκ είναι το δεύτερο ημίχρονο ενός τελικού που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη Παρασκευή. Είναι μία μάχη και κρίνεται ένα εισιτήριο για το Final Four. Από εκεί και πέρα τα λόγια τελειώνουν και πρέπει να αρχίσουν οι πράξεις μέσα στο παρκέ».
Όσο για το εάν υπάρχει πίεση όπως στο τέταρτο ματς: «Δεν νομίζω πως υπήρχε πίεση. Η ομάδα είναι πάρα πολύ έμπειρη κι έχει παίκτες που έχουν βρεθεί σε ανάλογες ή και χειρότερες καταστάσεις. Η ομάδα έχει την εμπειρία για να διαχειριστεί καταστάσεις, όπως αυτές που βρέθηκε πίσω με διψήφιες διαφορές στην Τουρκία. Αυτό το παιχνίδι έχει τελειώσει. Το μόνο που μετράει είναι οι πράξεις μέσα στο παρκέ και μένει ακόμα μία κατάθεση ψυχής για να δείξουμε πόσο θέλουμε να βρεθούμε στο Final Four. Αν δείξουμε το πάθος και τη δυναμικότητά μας, τότε οι πιθανότητές μας θα αυξηθούν».

Στη συνέχεια τόνισε  πως «σε αυτή την σειρά ήμασταν το φαβορί από την αρχή έχοντα και το πλεονέκτημα έδρας. Χάσαμε ένα παιχνίδι εδώ, πήραμε ένα εκεί και τώρα πρέπει να διαχειριστούμε αυτό για το οποίοι παλεύαμε όλη την χρονιά, το πλεονέκτημά έδρας. Δεν υπάρχει χώρος για λόγια. Πρέπει να παλέψουμε, να ακολουθήσουμε το πλάνο των προπονητών μας και να δώσουμε ό,τι μας έχει απομείνει από ενέργεια και πάθος. Είμαι σίγουρος πως με την βοήθεια του κόσμου, η ενέργειά μας θα διπλασιαστεί.
Ρωτήθηκε στη συνέχεια ο «Παπ» για τον πανηγυρισμό του μετά το πέμπτο παιχνίδι με την Εφές: «έχουμε 40' παιχνιδιού. Ηταν μία σκηνή που δεν ήταν πολύ επαγγελματική. Το είχα πει και τότε. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η Εφές είναι πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Σε ό,τι αφορά τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Πρίντεζη, ρωτήθηκε για το πώς είναι να είσαι στο πλευρό τους. : «Πόσο υψηλό κίνητρο είναι για τον Βασίλη που είναι στα 35 να παλεύει κάθε χρόνο σαν μικρό παιδί για να φτάσει σε ένα Final Four; Βλέποντας τον Βασίλη το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις κίνητρο. Η ομάδα αυτή έχει παίκτες με πολύ μεγάλη εμπειρία και που καθημερινά δείχνουν πως διψούν για την διάκριση. Ο Βασίλης είναι εξωπραγματικός. Εχω ακούσει πολλούς να λένε πως είμαστε τυχεροί που ζούμε στην εποχή του. Ο Γιώργος είναι ένα στολίδι για το ευρωπαϊκό μπάσκετ κι ένα παιδί που θα τον θυμούνται για πολύ καιρό, αφού σταματήσει το μπάσκετ. Είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε συμπαίκτη, γιατί έχουμε την δυνατότητα να είμαστε κοντά και φίλοι του. Αυτό είναι το πιο γλυκό κομμάτι».

Τέλος, ζητήθηκε από τον Κώστα Παπανικολάου να σχολιάσει το εάν πρόκειται να μαρκάρει ξανά τον Τζέισον Γκρέιντζερ: «Ο Γκρέιντζερ είναι καταπληκτικός παίκτης. Είναι πολύ έξυπνος και καλός αθλητής. Δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι και ο Βαγγέλης που στα τρία από τέσσερα παιχνίδια έχει πάει πάρα πολύ καλά απέναντι στον Γκρέιντζερ. Κάνει πράγματα που δεν φαίνονται στο παρκέ. Είμαι σίγουρος πως θα τα πάει πολύ καλά και δεν θα χρειαστεί να επιστρατευτώ εγώ».