Skip to main content

Ολυμπιακός vs Ivkovic Stars

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γιορτή άρχισε τη Δευτέρα 28/08 με τη συνέντευξη Τύπου και παρουσίαση αυτού του μεγάλου αγώνα.


Ο Ολυμπιακός τιμά τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και γι αυτό στις 20/09/2017, ημέρα Τετάρτη, θα δοθεί η τελευταία «παράσταση» του «Ντούντα» στο παρκέ του ΣΕΦ. Το μεσημέρι της Δευτέρας 28/08 παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τους Χρήστο Σταυρόπουλο (Γενικό Διευθυντή ΚΑΕ Ολυμπιακός), Ντούσαν Ίβκοβιτς και Βασίλη Σπανούλη (αρχηγός Ολυμπιακού) να δίνουν το «παρών» στο πάνελ και ουσιαστικά να ανοίγουν την αυλαία για αυτό το μεγάλο γεγονός.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (Γενικός Διευθυντής ΚΑΕ Ολυμπιακός): «Σήμερα ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την τελευταία παράσταση πάνω στα παρκέ, του μεγάλου κόουτς Ντούσαν Ίβκοβιτς. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που αυτή η τελευταία παράσταση θα είναι εδώ, στο ΣΕΦ. Σε αυτό το γήπεδο που σε αυτά τα πέντε χρόνια από την τεράστια καριέρα του δασκάλου Ίβκοβιτς, έβαλε τις βάσεις για τον Ολυμπιακό, να κατακτήσει την κορυφή το 1997 και το 2012 στην Ευρώπη, δύο μοναδικές σεζόν για την ομάδα του Ολυμπιακού και για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να πούμε πολλά για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, είναι νομίζω περιττό, η τεράστια καριέρα του τα λέει όλα, ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά τη σκέψη του κόουτς, για να κάνουμε αυτό τον αγώνα και εμείς όλοι εδώ στην ΚΑΕ Ολυμπιακός θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε αυτό το παιχνίδι να δώσει μια πολύ μεγάλη λάμψη που αυτή η λάμψη θα συνοδεύσει τον κόουτς στο μεγάλο event που θα ακολουθήσει μετά από μέρες και θα τον κάνει μέλος του Hall of Fame. Θα ήθελα από τη μεριά μου να δώσω ορισμένες λεπτομέρειες για το παιχνίδι. Πρώτα να πω ότι θα είναι η πρώτη επίσημη εμφάνιση της ομάδας του Ολυμπιακού στο κοινό της. Θα είναι όλη η ομάδα πλήρης και θα είναι ευκαιρία για τους φιλάθλους να δουν την ομάδα από κοντά. Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ευρωλίγκας, η ομάδα των Ίβκοβιτς Stars θα αποτελείται από παίκτες που έχουν αγωνιστεί για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και πολλοί μεγάλοι αστέρες και προσωπικότητες του ευρωπαϊκό μπάσκετ θα βρεθούν εκείνη τη μέρα στο γήπεδο. Για το ποιοι θα είναι αυτοί ακριβώς, θα υπάρχουν κάθε μέρα ανακοινώσεις  για τα ονόματα των αθλητών και των διασημοτήτων που θα δώσουν το παρών. Τα εισιτήρια θα αρχίσουν να κυκλοφορούν από αύριο, το μεγαλύτερο μέρος των εισιτηρίων, θα τιμώνται 5-10 ευρώ, θα πωλούνται ηλεκτρονικά από την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας και από τα καταστήματα Γερμανός και Cosmote. Δεν θα ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας και αυτό γιατί η σκέψη του κόουτς είναι όλα τα έσοδα από αυτό τον αγώνα, θα δοθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό. Περισσότερες λεπτομέρειες, από αύριο κιόλας, θα δοθούν μέσω δελτίο Τύπου. Τον αγώνα θα καλύψει ζωντανά η Cosmote TV, θέλω να τους ευχαριστήσω που θα είναι στο πλάι μας, ετοιμάζουν πάρα πολύ όμορφα πράγματα γι αυτό τον αγώνα, με πολύ ωραία αφιερώματα, εκτός από την Cosmote TV, ο αγώνας θα προβληθεί και στο εξωτερικό. Αυτά από την πλευρά μας, σας περιμένουμε όλους στις 20 Σεπτεμβρίου σε αυτό το μεγάλο αγώνα».

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Χαίρομαι που είμαι εδώ κοντά σας, είναι μεγάλη τιμή μου και ευχαριστώ που ήρθατε. Είμαστε τρεις εβδομάδες πριν τον αγώνα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό, τους προέδρους, που δέχτηκαν να διοργανώσουν αυτό το παιχνίδι. Μπορώ να πω πως μετά από τόσα χρόνια, τόσες ομάδες, τόσους παράγοντες και τόσους φιλάθλους και παίκτες, είμαι τυχερός που τους συνάντησα όλους. Είχα τη φιλοσοφία να μη δουλέψω ποτέ δύο φορές στην ίδια ομάδα, αλλά δικαιώθηκα όταν μετά από 15 χρόνια επέστρεψα στον Ολυμπιακό και πιστεύω πως ο ίδιος είμαι Ολυμπιακός».

Σε ό,τι αφορά το ματς, ο «Ντούντα» τόνισε πως «Θα προσπαθήσω να μαζέψουμε μία ομάδα παικτών που θα είναι σε επίπεδο Ευρωλίγκας, δεν θέλω να πω ΝΒΑ, με παίκτες που θα είναι από Φενέρμπαχτσε, από ΤΣΣΚΑ, από Εφές και άλλους διεθνείς της Σερβίας. Πιστεύω πως οι περισσότεροι θα έρθουν, θα μας κάνουν την τιμή για να είναι αυτή η γιορτή όσο γίνεται καλύτερη και μεγαλύτερη. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει τους καλύτερους φιλάθλους και τους καλώ να έρθουν σε αυτό το παιχνίδι που είναι φιλανθρωπικό, για να συγκεντρώσουμε περισσότερα χρήματα. Θα πάνε στο ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ από την Ελλάδα και σε ένα νοσοκομείο του Βελιγραδίου. Περιμένω και από εσάς, τα ΜΜΕ, όπως είχαμε τέλεια συνεργασία τόσα χρόνια μία βοήθεια. Θα είμαι εδώ συνέχεια μετά τις 10 Σεπτεμβρίου και θα είμαι στη διάθεσή σας».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ( Αρχηγός Ολυμπιακού):  «Ό,τι και να πω εγώ για τον κόουτς, είναι λίγο. Η αξία του είναι ανεκτίμητη, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μπάσκετ. Δεν ήταν μόνο οι τίτλοι που κατέκτησε, αυτό είναι το λιγότερο για εμένα, το θέμα είναι πως έχει βγάλει πάρα πολλούς παίκτες, οι οποίοι αν δεν ήταν υπό την καθοδήγηση του, δεν θα είχαν καταφέρει ποτέ να είναι οι παίκτες που είναι τώρα. Τρομάζεις και μόνο στο άκουσμα των ονομάτων των παικτών, μιλάμε για θρύλους και μεγαθήρια του παγκόσμιου μπάσκετ. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό και υπερήφανο που υπήρξα υπό την καθοδήγηση του και όλοι μαζί καταφέραμε και κάναμε κάτι πολύ μεγάλο για τον Ολυμπιακό μετά από 15 χρόνια. Είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε ως Ολυμπιακός για τον κόουτς, θεωρώ πως το γήπεδο πρέπει να γεμίσει, έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα το ματς όπως τόνισε και πριν ο κόουτς, θα είναι και το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς και ο κόσμος θα μπορεί να δει και την ομάδα και νομίζω όλοι θα συντελέσουν ώστε να γίνει μια γιορτή αντάξια της αξίας και του ονόματος του κόουτς».