Skip to main content

Οι δηλώσεις των Σφαιρόπουλου, Σπανούλη και Πρίντεζη

Στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας χορηγικής συμφωνίας της ΚΑΕ Ολυμπιακός με τον ΟΠΑΠ έκαναν δηλώσεις ο προπονητής της ομάδας μας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο αρχηγός, Βασίλης Σπανούλης και ο διεθνής φόρργουορντ, Γιώργος Πρίντεζης.

Αναλυτικά τα όσα είπαν...

Γιάννης Σφαιρόπουλος:

"Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΠΑΠ για την συνεργασία. Νομίζω πως τα επτά χρόνια συνεργασίας λένε πολλά. Σημαίνει πως και οι δύο εταιρίες λειτουργούν σωστά και η συνεργασία πάνω από όλα λειτουργεί σωστά. Όσον αφορά στην τύχη στην στιγμή, εμείς θέλουμε να έχουμε τύχη όλη την χρονιά. Σίγουρα όσο δουλεύεις θα υπάρχουν και κάποιες άτυχες στιγμές, όμως, έχοντας το ΣΚΡΑΤΣ στο πέτο μας πιστεύω ότι θα πάρουμε την έξτρα τύχη που χρειαζόμαστε για να πάμε καλά.

Η ομάδα έχει αλλάξει. Έχουμε πάρει κάποιους παίκτες που νομίζω πως κουμπώνουν καλύτερα τους προϋπάρχοντες. Έχουμε μια βάση Ελλήνων παικτών που είναι η σταθερά του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Αυτή η βάση εμπλουτίστηκε με παίκτες ξένους έμπειρους από την Ευρωλίγκα και κάποιους από το ΝΒΑ που έχουν ταλέντο. Σίγουρα είναι μια καινούργια ομάδα όσον αφορά την χημεία της, θα χρειαστούμε χρόνο. Οι υποχρεώσεις βεβαίως τρέχουν. Το ξέρουμε όλοι αυτό. Ξεκινάμε με το Κύπελλο την Τετάρτη, πρώτη αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή, μετά ξεκινάμε και την Ευρωλίγκα με την Μπασκόνια στην Κρήτη. Άρα έχουμε τις υποχρεώσεις που τρέχουν, έχουμε δουλέψει αυτό το διάστημα. Είχαμε τις ατυχίες με κάποιους μικροτραυματισμούς, όμως, κοιτάμε μπροστά. Έχουμε βάθος ως ομάδα και θέλουμε να εκμεταλλευτούμε και το βάθος και την ποιότητά μας ώστε να έχουμε διάρκεια. Γιατί η διάρκεια είναι αυτή που στο τέλος θα σε κρατήσει ψηλά και όταν θα φτάσουν οι κρίσιμες υποχρεώσεις την άνοιξη να είσαι έτοιμος στην καλύτερή σου στιγμή για να διεκδικήσεις τους τίτλους.

Μικροπροβλήματα υπάρχουν. Ακόμα δεν ξέρουμε πως θα είμαστε στο ματς του Κυπέλλου. Ο Ρόμπερτς σίγουρα θα είναι εκτός και από κει και πέρα θα δούμε μέρα με την μέρα πως πάνε ο Σπανούλης, ο Παπανικολάου, ο Στρέλνιεκς, όλα αυτά τα παιδιά που είχαν κάποιους μικροτραυματισμούς και είχαν μείνει έξω.

Βασίλης Σπανούλης:

"Φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε τις επιτυχίες. Ξέρετε ο αθλητισμός έχει και ευχάριστες στιγμές και δυσάρεστες. Για εμάς δόξα τω Θεό είναι περισσότερες ευχάριστες. Το θέμα είναι να διαχειρίζεσαι και τις ευχάριστες και τις δυσάρεστες. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς και είναι το πιο δύσκολο κομμάτι για έναν αθλητή, έναν προπονητή, για μια ομάδα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να έχουμε υγεία πάνω από όλα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και να παίξουμε όμορφο μπάσκετ που να έχει ουσία.

Χρειάζεται τύχη πάνω από όλα στο θέμα της υγείας, αλλά φυσικά και στο μπασκετικό κομμάτι. Εύχομαι να την έχουμε. Αν και εγώ έχω μια φιλοσοφία, θεωρώ πως την τύχη του την κυνηγάς δεν έρχεται μόνη της. Πρέπει να δουλεύεις σκληρά και τότε θα έχεις την τύχη μαζί σου.

Το καλύτερο σε σχέση με την περσινή χρονιά είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και την Ευρωλίγκα. Στόχος μας πέρα από την πλάκα είναι να πάμε βήμα βήμα. Έχουμε μεγάλους στόχους, κάνουμε πρωταθλητισμό, διεκδικούμε και τους τρεις τίτλους και όπως είπα και πριν θέλουμε να έχουμε υγεία και να παίξουμε καλό μπάσκετ".

Γιώργος Πρίντεζης:

"Κακάτα ψέματα η τύχη παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο, ειδικά στον αθλητισμό. Οπότε μακάρι η τύχη να έχει διάρκεια και στο τέλος της χρονιάς να έχουμε λάβει την κατάλληλη τύχη.

Γενικότερα όχι μόνο εμείς, αλλά το μπάσκετ εξελίσσεται, γίνεται όλο και πιο γρήγορο. Βλέπουμε όλο και πιο πολλούς ταλαντούχους παίκτες. Αν και δεν ήμουν από την πρώτη μέρα στην προετοιμασία λόγω της Εθνικής, έχω καταλάβει πως ο κόουτς θέλει να τρέξουμε πολύ πιο γρήγορα, κάθε παίκτης βγάλει το ταλέντο του. Έχουμε καλύτερους δημιουργούς φέτος, έχουμε βάθος. Και το βάθος παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο ειδικά σε μια χρονιά που τα παιχνίδια και τα ταξίδια είναι πάρα πολλά. Οπότε θα κοιτάξουμε να παίξουμε πιο μοντέρνο, πιο καλό και πιο γρήγορο μπάσκετ. Νομίζω πως αυτό είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά, η ενέργεια, η ταχύτητα, η καλή άμυνα, ο ρυθμός, το βάθος... Αυτά είναι αρκετά από τα βασικά συστατικά για να κερδίζεις τίτλους.

Όλοι οι αθλητές, ειδικά όσοι βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο , έχουν μια ρουτίνα που την ακολουθούν πάντα, αλλά γενικότερα αποφεύγουμε να την πούμε.

Δεν θεωρώ πως ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό είναι το ήμισυ του παντός, γιατί πάρα πολλά ντέρμπι έχουν ξεκινήσει με διαφορετικό τρόπο και η χρονιά έχει τελειώσει με άλλο τρόπο. Οπότε νομίζω πως είναι πάρα πολύ νωρίς. Βέβαια δεν παύει να είναι ένα ντέρμπι που το θέλουμε πάρα πολύ. Θέλουμε πάρα πολύ να κερδίσουμε. Ουσιαστικά κερδίζεις ηρεμία, χρόνο δουλειάς και ξεκινάς μια χρονιά με το δεξί. Αλλά από κει και πέρα με τον Παναθηναϊκό θα ξανακοντραριστούμε αρκετές φορές και στην Ελλάδα και στην Ευρωλίγκα πιθανόν και στο Κύπελλο. Συνεπώς είναι πολύ νωρίς.

Νομίζω πως δικαίως θα παίξουμε χωρίς κόσμο λόγω των όσων έγιναν στον τελευταίο τελικό πέρυσι. Τα έχουμε ξαναπεί, τα λέμε άλλη μια φορά. Καλό είναι να γίνονται με κόσμο και να μπορούν όλοι να παρακολουθούν την ομάδα που αγαπάνε, να περνάνε ένα ευχάριστο δίωρο. Αυτή την συγκεκριμένη στιγμή δεν έχουμε την δυνατότητα να το κάνουμε. Στην συγκεκριμένη ερώτηση μπορώ να απαντήσω με πολλές μορφές... Αλλά είναι και ένα θέμα βίας το οποίο θέλει χρόνο για να γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει να γίνουν".