Skip to main content

Μπλατ: «Δύσκολο, αλλά όχι απαραίτητα κακό…» (vid)

Η αποστολή του Ολυμπιακού θα αναχωρήσει αύριο (11/10) το πρωί για την Μόσχα, όπου την Παρασκεύ(12/10, 20.00) θα αντιμετωπίσει την Κίκμι, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

«Το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα συναρπαστικό και αποτελεί πρόκληση. Ειδικά σε αυτή τη σεζόν της Ευρωλίγκας πιστεύω πως όλοι οι αγώνες θα είναι έτσι», σχολίασε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Ντέιβιντ Μπλατ και συνέχισε: «Η Κίμκι είναι πολύ ομάδα. Έχει πολύ καλή σεζόν πέρυσι. Έχουν πολύ καλό προπονητή, που δεν είναι ειρωνεία, αλλά είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το ότι είναι Έλληνας και έχει κοουτσάρει τον Ολυμπιακό με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν. Η Κίμκι έχει πολλούς καλούς παίκτες που στο παρελθόν είχαν τη χαρά και την τιμή να κοουτσάρω με επιτυχία σε Εθνικό επίπεδο. Οπότε υπάρχει μια ενδιαφέρουσα δυναμική πίσω από αυτό το παιχνίδι. Είναι πρώτο παιχνίδι και μάλιστα εκτός έδρας. Είναι πάντα δύσκολο, αλλά όχι απαραίτητα κακό».

Σε ερώτηση αναφορικά με το ποιες αδυναμίες της ομάδας του θα ήθελε να δει να βελτιώνονται στο ματς της Ρωσίας, απάντησε: «Αν κοιτάξω πίσω, και δεν είναι δικαιολογία αυτό, αλλά η πραγματικότητα, στο μέσον της προετοιμασίας μας απουσίασαν πάρα πολλοί παίκτες για 15-16 μέρες. Είμαστε, όμως, σε πολύ καλή κατάσταση και τώρα όπως πολλές ομάδες προσπαθούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Θα πρέπει να παίξεις με τα χαρτιά που σου έχουν μοιράσει. Πρέπει να βγεις και να παίξεις τον αγώνα στο υψηλότερο επίπεδο που μπορείς και να μην κοιτάξεις πίσω».

Αναφερόμενος στον Κώστα Παπανικολάου, που θα ταξιδέψει με την αποστολή στην Μόσχα, αλλά η συμμετοχή του παραμένει αμφίβολη, είπε: «Είναι εκτός σχεδόν τις τρεις τελευταίες εβδομάδες. Εσκεμμένα είμαστε πολύ προσεκτικοί μαζί του και το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στην συνέχεια. Τον παρακολουθούμε 24 ώρες το 24ωρο και θα δούμε πως αντιδρά μέρα με τη μέρα».
Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση ενίσχυσης του Ολυμπιακού, ξεκαθάρισε: «Αυτή τη στιγμή… Ναι. Το ρόστερ έχει κλείσει. Ακούω διάφορες φήμες. Οι άνθρωποι με ρωτούν ποιον θα πάρουμε ή μου λένε ποιον πρέπει να πάρουμε… Αλλά δεν έχουμε καν συζητήσει κάτι τέτοιο».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι»

Από την πλευρά του, ο Άξελ Τουπάν, τόνισε: «Είναι το πρώτο παιχνίδι της Ευρωλίγκας και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι. Έχουμε προετοιμαστεί καλά για αυτό. Θεωρώ πως έχουμε κάνει και αρκετά καλή προετοιμασία πριν το ξεκίνημα της σεζόν, οπότε αυτό είναι καλό. Τώρα είμαστε ενθουσιασμένοι και δεν βλέπουμε την ώρα να βρεθούμε εκεί».

Για το αν τον «προβληματίζει» που το πρώτο ματς της Ευρωλίγκας είναι μακριά από το ΣΕΦ, σχολίασε: «Δεν κάνει κάποια διαφορά. Ίσως είναι καλύτερα να αρχίζεις με ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Γιατί οι ομάδες δεν είναι έτοιμες ακόμα, οπότε δεν έχουν κάποιο αβαντάζ στην πραγματικότητα… Ίσως είναι καλύτερο αυτό».

Τέλος, ερωτηθείς για τον βαθμό που έχει προσαρμοστεί ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στην φιλοσοφία του Ντέιβιντ Μπλατ, ο Γάλλος φόργουορντ, απάντησε: «Νομίζω πως τα έχουμε πάει αρκετά καλά. Είναι κάθε παίκτη όνειρο να παίζει γρήγορα, σε up tempo, οπότε ήταν αρκετά εύκολο για όλους μας. Τώρα θα πρέπει απλά να τα πηγαίνουμε ολοένα και καλύτερα και α βελτιωνόμαστε».