Skip to main content

Μπλατ: "Είμαι χαρούμενος που παίζουμε στον Πειραιά!"

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει αύριο (19/10, 21.00) την Αρμάνι Μιλάνο στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς  και ο Ντέιβιντ Μπλατ ελπίζει πως οι φίλαθλοι θα «σπρώξουν» με την ενέργειά τους την ομάδα στην τρίτη νίκη (σε ισάριθμους αγώνες) στην Ευρωλίγκα.

«Είναι πολύ χαρούμενος που θα παίξουμε στον Πειραιά μπροστά στους φιλάθλους μας. Ελπίζω να μας δώσουν ενέργεια και δύναμη με την υποστήριξή τους και το πάθος τους. Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέψαμε στην έδρα μας», είπε ο Αμερικανο - Ισραλινός τεχνικός, ο οποίος θα στερηθεί των υπηρεσιών του Γιάνις Στρέλνιεκς. Ο Λετονός γκαρντ υπέστη θλάση στον προσαγωγό και αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για περίπου δέκα μέρες. «Ο Στρέλνιεκς ταλαιπωρείται από μυϊκό τραυματισμό. Θα δούμε μέρα με τη μέρα πως θα πάει», ήταν το σχετικό του σχόλιο.


Από κει και πέρα, ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε στην δύσκολη εβδομάδα, αλλά και την αναμέτρηση με την ιταλική ομάδα. «Ήταν μια ιδιαίτερη εβδομάδα. Δύο παιχνίδια σε τρεις μέρες, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων ταξιδιών στον ενδιάμεσο. Αλλά αυτές είναι οι προκλήσεις της Ευρωλίγκας που πρέπει να αντιμετωπίσεις και πρέπει να είσαι έτοιμος σωματικά και πνευματικά. Προετοιμάζουμε τους εαυτούς μας από την πρώτη μέρα ακριβώς για αυτές τις στιγμές. Τα καλά νέα είναι πως όλοι είναι στην ίδια κατάσταση. Η Αρμάνι έχει χτίσει υπέροχη ομάδα. Και έχουν ήδη δείξει πως παίζουν ποιοτικό μπάσκετ. Θα είναι δύσκολη πρόκληση για εμάς. Έχουν πολλούς καλούς παίκτες. Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε ως ομάδα, ως μια ομάδα με πολλά όπλα».


Ερωτηθείς για την ομιλία του στα αποδυτήρια και για το αν το σχόλιο του που αφορούσε στον Γιώργο Μπόγρη είχε να κάνει με το ότι φετινό χαρακτηριστικό του Ολυμπιακού είναι πως όλοι οι παίκτες μάχονται το ίδιο ανεξαρτήτου χρόνου συμμετοχής, απάντησε: «Όταν έχεις μακρά σεζόν και έχεις πολλά πολλά παιχνίδια πρέπει να πάρεις αυτή την δέσμευση όλων όσων είναι στο ρόστερ. Αυτά που είπα είναι το ίδιο μήνυμα που δίνουμε στους παίκτες κάθε μέρα. Δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο… Να συνεχίσουν να ακολουθούν τις αρχές και την φιλοσοφία αυτής της ομάδας».


Για το αν θα δούμε στο μέλλον ακόμη καλύτερα παιχνίδια από την Νίκολα Μιλουτίνοφ, σχολίασε: «Προφανώς ο Νίκολα ήταν εκπληκτικός, αλλά εγώ προσωπικά θεωρώ πως αυτό που καθορίζει έναν πολύ υψηλού επιπέδου παίκτη είναι η σταθερότητα. Θα χαρώ να δω τον Νίκολα να έχει μια συνέχεια και μια συνέπεια στο παιχνίδι του. Και δουλεύει πολύ σκληρά για να το καταφέρει αυτό».


Οι έδρες της Κίμκι και της Μπασκόνια είχαν δυσκολέψει στο παρελθόν τον Ολυμπιακό. Για το αν τον… προβλημάτισε το γεγονός ότι οι πρώτες «δοκιμασίες» ήταν εκεί, είπε: «Στα προηγούμενα χρόνια πράγματι είχαμε κάποια προβλήματα σε αυτές τις έδρες, αλλά είναι διαφορετική χρονιά, διαφορετική σεζόν και δεν έχει πραγματική σημασία… Αυτό που όντως έχει σημασία είναι το πρόγραμμα. Και όταν ξεκινάς με δύο δύσκολα παιχνίδια εκτός έδρας δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Ευτυχώς βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε αυτά τα δύο παιχνίδια, αλλά τώρα επιστρέφουμε στην έδρα μας και πρέπει να δώσουμε αξία σε αυτό που καταφέραμε τις δύο πρώτες εβδομάδες».


«Να παίξουμε καλή άμυνα»


Η άμυνα θα είναι το κλειδί σύμφωνα με τον Ζακ ΛεΝτέι. Είναι ομάδα με υψηλό ρυθμό. Θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, να μοιράσουμε την μπάλα και να παίξουμε καλό ομαδικό μπάσκετ».

Ερωτηθείς αν είναι δύσκολο να προετοιμαστεί εκείνος και οι συμπαίκτες του σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, ο Αμερικανός σέντερ, απάντησε: «Δεν είναι τόσο δύσκολο. Είμαστε επαγγελματίες, έχουμε έμπειρους συμπαίκτες να μας βοηθήσουμε. Όλοι θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι, όλοι θέλουμε να κάνουμε ότι χρειάζεται για να κερδίσουμε και να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Να ανταγωνιστούμε στον υψηλότερο βαθμό και να είμαστε οι καλύτεροι που μπορούμε».

Για τους φιλάθλους, είπε: «Χρειαζόμαστε την βοήθειά τους, παλεύουμε για την τρίτη νίκη στην σειρά. Προσπαθούμε να κερδίσουμε την Ευρωλίγκα, να πάρουμε προβάδισμα για την πρώτη θέση και να συνεχίσουμε δυνατά».

Τέλος, ερωτηθείς αν υπάρχει λιγότερο άγχος μετά το δυναμικό ξεκίνημα με το 2/2, απάντησε: «Δεν μπορώ να πω πως είναι πλέον πιο εύκολο. Όλα τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας έχουν πίεση. Είναι υψηλό επίπεδο, υπάρχει ανταγωνισμός, θέλεις να ανταγωνιστείς στο υψηλότερο επίπεδο, να είσαι ο καλύτερος που μπορείς σε κάθε παιχνίδι. Είναι καλό που πήραμε δύο εκτός έδρας νίκες, αλλά πρέπει να προστατεύσουμε την έδρα μας».