Skip to main content

«Είμαι ερωτευμένος με τον Ολυμπιακό»!

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην καριέρα του και ταυτόχρονα μια μεγάλη του αγάπη, ωστόσο, ο Ντέιβιντ Μπλατ δηλώνει πλέον απερίφραστα ερωτευμένος με τον Ολυμπιακό!


«Ήμουν εκεί εννιά χρόνια, αλλά ήταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καριέρας μου. Έχω υπάρξει ξανά σε αυτή τη θέση και με άλλες ομάδες. Ως προπονητής της Εφές, της Νταρουσάφακα… Αλλά όλο αυτό είναι μέρος της επαγγελματικής μου ζωής», σχολίασε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» ενόψει της αυριανής (25/10, 22.00) αναμέτρησης με την ομάδα του Λαού στο ΣΕΦ και συνέχισε: «Ήταν ένα ξεχωριστό μέρος, μια ξεχωριστή ομάδα, που πετύχαμε πολλά, αλλά τώρα είμαι 100% με τον Ολυμπιακό. Είμαι ερωτευμένος με αυτό το μέρος. Έτσι θα έπρεπε να είναι… Υπάρχει ένα σπουδαίο τραγούδι από τον Stephen Stills «Love the One You're With» («Να αγαπάς αυτόν με τον οποίο είσαι μαζί». Και εγώ είμαι με τον Ολυμπιακό και μόνο αυτόν σκέφτομαι!».


Αναφερόμενος στο αγωνιστικό κομμάτι, τόνισε: «Προφανώς θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως είναι άλλωστε όλα τα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα. Ελπίζω να ανταποκριθούμε μετά την ήττα μας στο τελευταίο μας παιχνίδι από την Αρμάνι και να παίξουμε όπως παίξαμε στους δύο πρώτους αγώνες μας για τη φετινή σεζόν. Η Μακάμπι είναι πολύ καλή ομάδα, δυνατή, αθλητική. Έχει ψηλά κορμιά, μεγάλο βάθος στον πάγκο της. Ξέρουμε πως θα είναι δύσκολος αγώνας και θα πρέπει να είμαστε καλοί και στις δύο πλευρές του γηπέδου για να μπορέσουμε να κερδίσουμε».


Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την υπό ερωτηματικό συμμετοχή του Σκότι Γουίλμπεκιν, απάντησε… «Ποιος είπε πως δεν θα παίξει ο Γουίλμπεκιν; Εξαρτάται από το ποιον ακούς και ποιος το λέει… Θα χρησιμοποιήσω μια φράση από την Ιλιάδα: Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες! Δεν δίνω σημασία σε όλα αυτά. Πρέπει να παίξουμε μπάσκετ. Όποιος βγει στο παρκέ θα πρέπει να παίξει. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Έχουμε προετοιμαστεί για αυτό και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να περιορίσουμε μια πολύ δυνατή επιθετικά ομάδα».


Ο Αμερικανο-Ισραηλινός τεχνικός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δώσει το «παρών» ο Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος απουσίασε από εκείνο με την Αρμάνι λόγω τραυματισμού… «Προσπαθεί σταδιακά να επανέλθει και να βρει αγωνιστικό ρυθμό. Είναι μια απόφαση που θα παρθεί πριν το παιχνίδι. Σήμερα έβγαλε μέρος της προπόνησης. Θα δούμε πως θα είναι αύριο στην πρωινή προπόνηση. Θα αποφασιστεί λίγο πριν το ματς».


Όταν του ζητήθηκε να στείλει ένα μήνυμα στους φιλάθλους, είπε: «Είχα πει πως απογοητεύτηκα που στο πρώτο μας εντός έδρας παιχνίδι δεν παρουσιάσαμε καλύτερη εικόνα για τους φιλάθλους μας. Δεν έγινε, όμως, αυτό επειδή δεν το θέλαμε. Φάνηκε σα να ξεμείναμε από ενέργεια και μετά από 2.5 δεκάλεπτα καταρρεύσαμε. Αλλά όχι λόγω έλλειψης επιθυμίας, αλλά ενέργειας κατά την γνώμη μου. Και το επειδή ο αντίπαλός μας σούταρε πολύ καλύτερα από ότι εμείς και έπαιξε σε πολύ υψηλότερο επίπεδο ενέργειας. Θα πρέπει να το αντιστρέψουμε αυτό αύριο. Θέλουμε να κάνουμε τους φιλάθλους μας χαρούμενους. Αυτό είναι σημαντικό για εμάς και την ομάδα μας. Θα τους δώσουμε την καλύτερή μας εμφάνιση».


«Δεν θα σας απογοητεύσουμε»


Ο Λετονός φόργουορντ, Γιάνις Στρέλνιεκς, τόνισε: «Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, γιατί χάσαμε το τελευταίο στην έδρα μας και πρέπει αυτό να το διορθώσουμε. Θα χρειαστεί να καταβάλουμε προσπάθεια. Από την άλλη πλευρά, όμως, αυτό μας δίνει και μεγάλο κίνητρο. Ανυπομονώ για αυτό το παιχνίδι. Θα πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, το ομαδικό μας παιχνίδι για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη. Είναι καλό το ότι ο αγώνας με την Αρμάνι έγινε πρόσφατα. Η προετοιμασία μας θα είναι παρόμοια. Οπότε θα πρέπει να διορθώσουμε αυτά που δεν εκτελέσαμε σωστά στο τελευταίο μας παιχνίδι και θεωρώ πως όλα θα πάνε καλά. Το μήνυμα μου στους φιλάθλους του Ολυμπιακού είναι το εξής: ‘Πάντα θα προσπαθούμε να είμαστε η καλύτερη ομάδα που μπορούμε στο παρκέ. Ελπίζουμε να μας στηρίξουν και να μην τους απογοητεύσουμε».