Skip to main content

Έκανε το 5/5 κόντρα στο Λαύριο

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε άνετα του Λαυρίου στο ΣΕΦ με 102-63, έκανε το 5/5 στην Betshop Basket League και πλέον στρέφει όλη του την προσοχή στην εντός έδρας αναμέτρηση της Πέμπτης (15/11, 21.00) με την Φενερέμπαχτσε.


Οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με το... καλησπέρα με 7π. (10-3 στο 3'), ενώ βασιζόμενοι στην καλή τους άμυνα ήλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό ανέβασαν τον δείκτη της διαφοράς στους 10π. (19-9, στο 6'). Το Λαύριο αντέδρασε, εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά της ομάδας μας και μείωσε στους 4π. (24-20), με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Η απάντηση των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ ήταν άμεση... Με καλή άμυνα και όπλο τους τον αιφνιδιασμό, βρέθηκαν με ένα επί μέρους σκορ 10-2 στο +12 (34-22, στο 14'). Στο λεπτό που ακολούθησε ο Ολυμπιακός πάτησε -αδικαιολόγητα- φρένο και επέτρεψε στον Μέλσον να ρίξει την διαφορά ξανά στους 4π. (36-32, στο 15). Και πάλι, όμως, τα "ερυθρόλευκα" αντανακλαστικά λειτούργησαν άμεσα... Η ομάδα μας πίεσε στην άμυνα, πήγε σε καλές επιθετικές επιλογές και με ένα επί μέρους σκορ 11-0 αύξησε τις αποστάσεις στους 15π. (47-32, στο 19').

Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ πήγαν στα αποδυτήρια με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους έχοντας ένα πλεονέκτημα 12π. (49-37). Στην επανάληψη, ωστόσο, μπήκαν αποφασισμένοι να "καθαρίσουν" πρόωρα την υπόθεση νίκη και το έκαναν... Έπαιξαν υποδειγματική άμυνα (από την ανάπαυλα μέχρι το 33' το Λαύριο πέτυχε συνολικά μόλις 11 πόντους), κυκλοφόρησαν άριστα την μπάλα και με επιθετική πολυφωνία εκτόξευσαν την διαφορά στους 39π. (87-48) στο 33'. Παρότι το ματς είχε ήδη κριθεί, οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να παίζουν με την ίδια ένταση και έφτασαν μέχρι και το +40 (95-55, στο 37').

Δεκάλεπτα: 24-20, 49-37, 77-48, 102-63

Ολυμπιακός (Μπλατ): Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 12 (2τρ., 5 ασ.), Μάντζαρης 14 (3 τρ., 4 ασ.), Γουίλιαμς-Γκος 10 (2), ΛεΝτέι 13 (8 ριμπ.), Βεζένκοφ 7(2), Σπανούλης 12 (2τρ., 4 ασ.), Τολιόπουλος, Μιλουτίνοφ 16 (6 ριμπ.), Μπόγρης, Τουπάν 4 (1), Τίμα 8 (2).

Λαύριο (Σερέλης): Λούντζης 6 , Μιλόσεβιτς 5(1), Κακλαμανάκης 10, Τζόουνς, Λαμπ 6(2), Μαστρογιαννόπουλος 3(1), Περράκης 2, Νίξον, Κουζέλογλου 6 (1), Ερμείδης, Μέσλον 23, Οντιάσε 2.

«Και οι δώδεκα έκαναν καλή δουλειά»


Ικανοποιημένος από την παρουσία και των δώδεκα παικτών του που πάτησαν παρκέ ήταν ο Ντέιβιντ Μπλατ. «Χαίρομαι που οι παίκτες μου πάλεψαν στο σημερινό παιχνίδι. Τα παιχνίδια της Κυριακής δεν είναι ποτέ εύκολα. Είχαμε πολύ λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε και να αναρρώσουμε σωματικά. Είναι ένα παιχνίδι νωρίς και πρέπει να βγεις και να παίξεις όσο πιο σκληρά μπορείς και θεωρώ πως εμείς το κάναμε αυτό. Εκτιμώ το ότι η φίλαθλοι ήρθαν, είδαν το ματς και στήριξαν τους παίκτες. Ήταν σπουδαίο, το νιώσαμε και μας βοήθησε. Δώδεκα παίκτες έπαιξαν σήμερα και θεωρώ πως και οι δώδεκα έκαναν πολύ καλή δουλειά».


Από την πλευρά του, ο προπονητής του Λαυρίου, Χρήστος Σερέλης, τόνισε: «Ήρθαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι που γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι ήταν πολύ δύσκολο. Το μόνο που θέλαμε ήταν να παρουσιάσουμε μια όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική εικόνα γινόταν, να δείξουμε πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και να εκμεταλλευτούμε το γεγονός πως ο Ολυμπιακός θα ήταν κουρασμένος δεδομένου πως έπαιξε Παρασκευή βράδυ. Για 23-24 λεπτά καταφέραμε να δείξουμε κάποια καλά πράγματα, ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί. Στην πορεία ο Ολυμπιακός ανέβασε τον ρυθμό του, απέδειξε πόσο καλή και δυνατή ομάδα είναι και πήρε μια μεγάλη διαφορά. Υπάρχουν θετικά πράγματα να κρατήσουμε από τον αγώνα. Φυσικά υπάρχουν και αρνητικά πάνω στα οποία θα πρέπει να δουλέψουμε και να είμαστε έτοιμοι στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Ξεκινά τώρα μια σειρά αγώνων που θα πρέπει να είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί και να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες για να πετύχουμε τον στόχο μας. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό και στον κόουτς Μπλατ».