Skip to main content

Μπλατ: «Είναι παιχνίδι πρόκληση»

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί αύριο (15/11, 21.00) στο ΣΕΦ την Φενέρμπαχτσε -στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας- και για να μπορέσει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα θα πρέπει, σύμφωνα με τον κόουτς, Ντέιβιντ Μπλατ, να παίξει ολοκληρωτικό μπάσκετ για σαράντα λεπτά.

«Η Φενέρμπαχτσε είναι μια ομάδα με σπουδαία ποιότητα και προπονητικό επιτελείο. Είναι ένα παιχνίδι πρόκληση για το οποίο ανυπομονούμε. Θα πρέπει να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια, να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο και να έχουμε ανταγωνιστικό πνεύμα. Λόγω των πολλών σπουδαίων παικτών και τον διαφορετικών συνδυασμών της Φενέρμπαχτσε, είναι δύσκολο να πούμε πως αν είμαστε καλοί σε δύο ή και τρεις τομείς του παιχνιδιού θα μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Θα πρέπει να παίξουμε ολοκληρωμένο μπάσκετ, να είμαστε συγκεντρωμένοι και τα σαράντα λεπτά και να βρεθούμε σε καλή μέρα. Θα πρέπει να βγάλουμε το καλύτερό μας στο υψηλότερο επίπεδο και να δείξουμε την ποιότητά μας για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για το αν θα βρίσκεται στην 12άδα ο Γιάνις Στρέλνιεκς, ο κόουτς των «ερυθρολεύκων», απάντησε: «Ήμουν πάντα πολύ ειλικρινείς απέναντί σας… Σας έλεγα πως βλέπουμε μέρα με τη μέρα την κατάσταση του Γιάνις και προφανώς μέχρι τώρα δεν έχει παίξει. Όμως, τις τελευταίες μέρες συμμετείχε σε μέρος των προπονήσεων, έδειξε πρόοδο και ελπίζουμε πως αύριο θα μπορέσει να παίξει. Δεν μπορώ να το εγγυηθώ. Αλλά το ελπίζουμε γιατί προφανώς μας έλειψε».

Ερωτηθείς για το τι πρέπει να αλλάξει ο Ολυμπιακός σε σχέση με το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό, ξεκαθάρισε: «Δεν θεωρώ πως έχει να κάνει κάτι αυτό με το αυριανό μας παιχνίδι. Δεν είναι σχετική η ερώτηση. Αύριο παίζουμε με την Φενέρμπαχτσε και πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτόν τον αγώνα. Σε κάθε παιχνίδι που παίζεις μαθαίνεις πράγματα από αυτό και να προοδεύεις μέσα από αυτό, αλλά δεν είναι απαραίτητα σημαντικό το ποιος ήταν ο τελευταίος σου αντίπαλος. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι πως εσύ ως ομάδα θα συγκεντρωθείς και θα γίνεις καλύτερος».

Για τη νέα του «μονομαχία» με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, την επιστροφή των Κώστα Σλούκα και Έρικ Γκριν, αλλά και σε παρατήρηση δημοσιογράφου πως ο Ολυμπιακός έχει «θέμα» στην περιφερειακή γραμμή, ξεκαθάρισε: «Είναι πάντα υπέροχο να συναντώ στο παρκέ τον Ζέλικο. Έχουμε αντιμετωπίσει ο ένας τον άλλον πάρα πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, με διαφορετικές ομάδες σε διαφορετικά μέρη και σε σπουδαίες αναμετρήσεις. Έχει όλον μου το σεβασμό και ως προπονητής και ως άνθρωπος. Όσον αφορά τους Σλούκα και Γκριν, είναι δύο πολύ καλοί παίκτες, οι οποίοι αποτελούν μέρος της πλούσιας ιστορίας του Ολυμπιακού. Όσον αφορά στους δικούς μας γκαρντ, είμαστε μια ομάδα που έχει μεγάλη δύναμη στην περιφέρεια. Ίσως οι δικοί μας παίκτες να είναι πιο νέοι και να μην βρίσκονται τόσα χρόνια στην διαδικασία της Ευρωλίγκας, όπως άλλων ομάδων, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος με τους παίκτες μου και ανυπομονώ να τους δω να εξελίσσονται και να φτάνουν τελικά στο υψηλότερο επίπεδο. Επίσης, θα είμαι πολύ χαρούμενος όταν δω την ομάδα μας απόλυτα υγιή. Όταν ο Γιάνις επιστρέψει και είναι υγιείς, θα δούμε πως θα είμαστε με το πλήρες ρόστερ».

"Θέλουμε την βοήθεια του κόσμου μας"

Κάλεσμα στον «ερυθρόλευκο» κόσμο απεύθυνε ο Κώστας Παπανικολάου. «Είναι ένα δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι. Είναι μια δύσκολη περίοδος για εμάς όσον αφορά το πρόγραμμα, αλλά είναι κάτι που μπορεί να τύχει. Το θέμα είναι να έχουμε υψηλή συγκέντρωση να κάνουμε ένα δυνατό παιχνίδι. Θέλουμε φυσικά τον κόσμο μας δίπλα μας και πιστεύω πως θα είναι, όπως άλλωστε κάνει τις περισσότερες φορές. Θέλουμε να μας βοηθήσει και να μας στηρίξει με την φωνή του, κόντρα σε έναν αντίπαλο που τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει έναν πολύ δυνατό κορμό με συγκεκριμένους παίκτες που είναι μαζί 5-6 χρόνια. Όπως όλοι ξέρουμε όταν υπάρχουν τέτοιες ομάδες είναι πάντα δύσκολο να τις αντιμετωπίζεις. Η Φενέρμπαχτσε είναι πλέον δύναμη στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, έχει συνεχή παρουσία στα τελευταία φάιναλ φορ και αυτό λέει πολλά».

Για το τι πρέπει να αλλάξει αγωνιστικά ο Ολυμπιακός σε σχέση με το ματς της προηγούμενης εβδομάδας στο ΟΑΚΑ, απάντησε: «Η μεγαλύτερη βελτίωση που χρειάζεται η ομάδα είναι να έχουμε λιγότερα και μικρότερα κενά διαστήματα. Στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό ήμασταν πάρα πολύ κακοί. Κάναμε ένα καλό πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο δεν παρουσιαστήκαμε σχεδόν καθόλου. Και όταν παίζεις με έμπειρες και καλές ομάδες, είναι δεδομένο πως θα το πληρώσεις. Αυτό έγινε με τον Παναθηναϊκό. Το πιο σημαντικό, λοιπόν, είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην έχουμε μεγάλα κενά διαστήματα στην διάρκεια του αγώνα».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν στο μυαλό του ίδιου και των συμπαικτών του υπάρχει ήδη το εκτός έδρας ματς του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, απάντησε: «Αυτή την στιγμή σκεφτόμαστε μόνο την Φενέρ. Δεν μπορείς να προτρέχεις. Αυτή την περίοδο έχουμε συνέχεια δύσκολους αγώνες και το πιο σωστό είναι να κοιτάμε ένα παιχνίδι την φορά. Όταν προτρέχεις ίσως να χάσεις πράγματα για τον αγώνα που έχεις μπροστά σου. Καταλαβαίνουμε πως ένα παιχνίδι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού σημαίνει πολλά και για τον κόσμο μας, αλλά πρέπει να έχουμε την απαιτούμενη συγκέντρωση σε κάθε ματς, γιατί είμαστε μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί. Μέλημά μας είναι να την βοηθήσουμε να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο είτε αυτό λέγεται ελληνικό πρωτάθλημα, είτε Ευρωλίγκα, είτε Κύπελλο Ελλάδος».