Skip to main content

Μπλατ: «Θέλουμε το πάθος και την ενέργεια των φιλάθλων μας» (vid)

Πριν καν συμπληρωθούν 48ώρες από το διπλό στο Μόναχο, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στο ΣΕΦ την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης (22/11, 20.45), με στόχο τη νίκη που θα του επιτρέψει να βάλει γερές βάσεις στο νέο κεφάλαιο που θέλει να ανοίξει στην ευρωπαϊκή του πορεία…
 
«Μια εβδομάδα με δύο παιχνίδια Ευρωλίγκας είναι πάντα μια μεγάλη πρόκληση και μας γεμίζει με ενθουσιασμό», σχολίασε ο Ντέιβιντ Μπλατ. «Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά αγώνων, καθώς παίξαμε παιχνίδια υψηλού επίπεδου όπως εκείνο της Ευρωλίγκας. Αντιμετωπίσαμε την Φενέρμπαχτσε, τον Παναθηναϊκό και χθες την Μπάγερν. Τώρα έχουμε ένα ακόμη ματς υψηλού επιπέδου. Αλλά αυτό είναι σπουδαίο! Για αυτό άλλωστε υπογράψαμε προπονητικό επιτελείο και παίκτες! Θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση και ανυπομονούμε για ένα δυνατό και ποιοτικό παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα προφανώς πολύ υψηλού επιπέδου, με σπουδαία παράδοση όπως έχει και η ομάδα μας και εξαιρετικά ποιοτική. Ανυπομονούμε να δούμε τους υπέροχους φιλάθλους μας να έρθουν και να μας υποστηρίξουν. Είναι δεδομένο πως χρειαζόμαστε την βοήθειά τους. Θέλουμε να μας δώσουν ώθηση με την ενέργειά τους και το πάθος τους».

Για την αναμέτρηση στο Μόναχο, ο προπονητής του Ολυμπιακού, σχολίασε: «Ξέραμε πως θα γίνει μάχη, όπως και έγινε. Στην επίθεση είχαμε κάποια προβλήματα και έπρεπε να κάνουμε καλύτερη δουλειά στην άμυνα για να κερδίσουμε. Και το κάναμε. Δεν είναι εύκολη έδρα να παίζεις, ειδικά υπό τις συνθήκες που εμείς κληθήκαμε να δώσουμε αυτό το παιχνίδι. Είχαμε έναν δύσκολο αγώνα πριν από την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Η Μπάγερν έχει ποιότητα. Ο Παναθηναϊκός έχασε στο ίδιο γήπεδο που παίξαμε χθες. Οπότε έπρεπε να κάνουμε πραγματικά ότι χρειαζόταν για να πάρουμε αυτή τη νίκη. Και το κάναμε».
 
Ερωτηθείς αν αισθάνεται καλύτερα μετά τη νίκη επί της Μπάγερν, απάντησε: «Το έχω πει στο παρελθόν και θα το ξαναπώ τώρα… Δεν ανησύχησα τρομερά μετά τις δύσκολες ήττες που είχαμε κόντρα σε πολύ καλές ομάδες, όπως δεν ενθουσιάζομαι από την καλή νίκη που κάναμε χτες. Τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο καλά ή τόσο άσχημα όσο φαίνονται. Θα πρέπει να βλέπεις τα πράγματα μακροπρόθεσμα».
 
Στην συνέχεια εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος αναφορικά με την φημολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το θέμα της ενίσχυσης του ρόστερ… «Είναι απίστευτο πως κυκλοφορούν κάποια πράγματα και πως ακούγονται κάποια ονόματα. Σήμερα κάποιος με ρώτησε αν θα πάρουμε έναν παίκτη του οποίου δεν ήξερα καν το όνομα. Και γνωρίζω την αγορά και τους παίκτες, όμως, δεν ήξερα καν την ύπαρξη αυτού του παίκτη. Οπότε ο μύλος των φημών ή οι προσδοκίες των μίντια είναι πολύ περισσότερες από τις δικές μου. Η αγορά είναι πάντα ανοικτή. Πράγματα συμβαίνουν. Άνθρωποι σου προτείνουν από το πουθενά κάτι που εκείνοι θέλουν και ξαφνικά αυτό γίνεται είδηση. Δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να το ελέγξουμε αυτό. Θα πω αυτό: Αν ο Κέβιν Ντουράντ αποφασίσει ξαφνικά να φύγει από το Γκόλντεν Στέιτ θα τον πάρουμε. Επειδή, όμως, αυτό δεν πρόκειται να γίνει στο άμεσο μέλλον σας δίνω επίσης τον λόγο μου πως δεν θα τον πάρουμε!».
 
Όταν του ζητήθηκε να προβλέψει πότε θεωρεί πως θα δει την ομάδα του στο επίπεδο που ο ίδιος προσδοκεί, τόνισε: «Είναι Νοέμβριος τώρα. Και πρόκειται για μια νέα ομάδα, με νέα παιδιά, αλλά και έμπειρα, που παίζουν για πρώτη φορά όλοι μαζί. Αυτό που θέλω είναι να προσπαθήσουμε, να έχουν όλοι την υγεία τους και εβδομάδα με την εβδομάδα να βελτιωνόμαστε. Μετά το τέλος του Νοεμβρίου, όταν το πρόγραμμά μας αρχίσει να αντιστρέφεται … Γιατί αν δείτε το πρόγραμμά μας σε σύγκριση με πολλές άλλες ομάδες της Ευρωλίγκας είναι πολύ πιο δύσκολο… Θεωρώ πως θα δείτε μια αλματώδη αλλαγή στην σταθερότητά μας και στην απόδοσή μας».
 
Για την έντονη παρουσία των φιλάθλων του Ολυμπιακού στις εξέδρες του Μονάχου, τόνισε: ««Πραγματικά μας βοήθησαν. Ήταν συγκινητικός ο αριθμός των φιλάθλων μας που ήρθαν στο παιχνίδι και μας υποστήριξαν με πάθος. Μας έδωσαν δυναμική, μαζί με εκείνους που είχαν έρθει και στην προπόνηση την παραμονή του αγώνα. Ήταν υπέροχο συναίσθημα και είναι ενδεικτικό του οικογενειακού κλίματος που έχουμε στην ομάδα».
 
Γιούλ, Αγιόν και Κούζμιτς δεν θα δώσουν το «παρών» στο αυριανό ματς… Όμως, όπως υποστήριξε ο Ντέιβιντ Μπλατ: «Ούτε ο Άξελ Τουπάν θα παίξει για εμάς και επίσης ο Γιάνις Στρέλνιεκς μόλις τώρα επιστρέφει στο επίπεδο που ξέρουμε πως μπορεί να παίξει. Είδατε τι επίδραση είχε στο χθεσινό παιχνίδι και πόσο μας βοήθησε. Αυτό είναι μέρος ενός πολύ βαρύ προγράμματος… Οι ομάδες θα έχουν απουσίες. Η Ρεάλ έχει ένα ρόστερ με δεκαπέντε ποιοτικούς παίκτες, οπότε το ότι θα απουσιάσουν δύο δεν είναι τόσο καθοριστικό. Σίγουρα όχι για ένα παιχνίδι. Οπότε δεν βλέπω πως αυτό είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να βασιστούμε, ούτε θα μας βοηθήσει. Θα πρέπει να κάνουμε σπουδαίο παιχνίδι για να μπορέσουμε να κερδίσουμε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο. Και αυτό θέλουμε να κάνουμε».

Τέλος, του ζητήθηκε να σχολιάσει την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μακάμπι Τ.Α., από τον προκάτοχό του στον πάγκο του Ολυμπιακού, Γιάννη Σφαιρόπουλο. «Πρώτα από όλα του εύχομαι καλή τύχη. Μετά τον Ολυμπιακό για τον οποίο εργάζομαι και αγαπώ, η Μακάμπι είναι μια από τις αγαπημένες μου ομάδες. Οπότε ελπίζω να τους δω μαζί να πετυχαίνουν. Βρίσκεται σε μια ομάδα που αποτελεί πρόκληση, σε μια δύσκολη περίοδο, αλλά τον ξέρω, θεωρώ πως είναι καλός προπονητής και του εύχομαι το καλύτερο».

«Ακόμα δεν έχω επιστρέψει… Θα επιστρέψω!»
 
Ανυπόμονος για την αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίστηκε ο Γιάνις Στρέλνιεκς. «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ειδικά μετά τις δύσκολες αναμετρήσεις που δώσαμε τις τελευταίες εβδομάδες. Είχαμε πραγματικά δύσκολο πρόγραμμα. Δεν είχαμε χρόνο πολύ να προετοιμαστούμε για το αυριανό ματς. Η Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι στιγμής έχει παίξει πολύ καλά, βρίσκεται σε καλό μομέντουμ και είναι αήττητη. Ανυπομονούμε να την αντιμετωπίσουμε! Είναι πάντα ωραίο να παίζεις κόντρα σε καλές ομάδες και καλούς παίκτες».
 
Στην αναμέτρηση με την Μπάγερν πήρε «φωτιά» στην 4η περίοδο και συνέβαλε τα μέγιστα στο διπλό του Ολυμπιακού. Ο ίδιος, ωστόσο, θεωρεί πως δεν έχει επιστρέψει ακόμη 100% μετά τον τραυματισμό του… «Ακόμη προσπαθώ να βρεθώ στην καλή μου κατάσταση, δεδομένου πως έμεινα εκτός για κάποιες εβδομάδες και δεν μπορούσα να προπονηθώ. Θα πάρει χρόνο για να επιστρέψω, αλλά θα επιστρέψω!».

Για την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο κόουτς Μπλατ και τον επέλεξε να βρίσκεται στο παρκέ στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, σχολίασε: «Πάντα βοηθάει όταν ο κόουτς σε εμπιστεύεται. Αυτό σου δίνει αυτοπεποίθηση».

Τέλος, όταν του ειπώθηκε πως αποτέλεσε τον X-Factor για τον Ολυμπιακό, σχολίασε… «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου Χ-Factor. Κάναμε σπουδαία δουλεία στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να παίζεις στο Μόναχο γιατί ήμουν τρία χρόνια στην Γερμανία. Είναι πολύ δυνατή έδρα με πολύ καλή ατμόσφαιρα. Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο παιχνίδι, αλλά κάναμε αυτό που έπρεπε. Κερδίσαμε το ματς».

Στην συνέχεια ο Λετονός γκαρντ μίλησε για τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο πλευρό της στον αγώνα με την Μπάγερν. «Γνωρίζω πως στην Γερμανία υπάρχουν πολλοί Έλληνες. Είναι πάντα όμορφο να έχεις την υποστήριξη των φιλάθλων σου όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά όπου κι αν παίζεις».