Skip to main content

Μπλατ: «Ο κόσμος μας μας έχει βοηθήσει πολύ» (vid + pics)

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, ζήτησε από τους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους - ενόψει της αυριανής (30/11, 21.30) αναμέτρησης με την Μπούντουτσνοστ στο ΣΕΦ - να δώσουν δυναμικό παρών και να «σπρώξουν» τους παίκτες του σε μια ακόμη νίκη.
 
«Η Μπούντουτσνοστ βρίσκεται σε καλό μονέντουμ, παίζει πολύ καλά. Αλλά και εμείς τις τελευταίες εβδομάδες νιώθουμε πως έχουμε ανεβάσει το επίπεδό μας. Πιστεύω πως θα είναι ένα καλό, ανταγωνιστικό και συναρπαστικό παιχνίδι για τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν. Ανυπομονούμε να έρθουν οι φίλαθλοί μας και να μας υποστηρίξουν με τον ίδιο τρόπο που κάνουν στα τελευταία παιχνίδια. Μας έχουν  βοηθήσει πολύ».
 
Για το αν η περιφέρεια της ομάδας από την Ποτγκόριτσα αποτελεί το κλειδί στην έκβαση της αναμέτρησης, σχολίασε: «Το τελευταίο διάστημα η Μπούντουτσοντ έχει πολύ καλά ποσοστά από την γραμμή των τριών πόντων και σίγουρα αυτός θα είναι ένας παράγοντας. Όχι ο μοναδικός, αλλά σίγουρα είναι ένας παράγοντας κλειδί για το παιχνίδι. Αυτό, όμως, που εγώ θεωρώ σημαντικό είναι να παίξουμε στον ρυθμό και το τέμπο που μας αρέσει. Να προστατεύσουμε το καλάθι μας, να παλέψουμε για το ριμπάουντ, να παίξουμε δυνατά στην άμυνα και να συνεισφέρουν όλοι οι παίκτες μας που θα πατήσουν παρκέ».
 
Όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για την αγωνιστική επιστροφή του Δημήτρη Αγραβάνη, τόνισε: «Εξακολουθούμε να είμαστε στο ξεκίνημα μιας διαδικασίας να τον επανεντάξουμε σε αγωνιστικό ρυθμό. Αυτό θα πάρει λίγο χρόνο, αλλά ήταν ένα καλό πρώτο βήμα για εκείνον και είμαστε χαρούμενοι. Το σημαντικό σε τέτοιους τραυματισμούς, όπως εκείνον που ταλαιπώρησε τον Αγραβάνη είναι να επιτρέψουμε στον χρόνο και στον ίδιο να ακολουθήσει την διαδικασία με έναν συντηρητικό τρόπο. Είναι στο τέλος της αποθεραπείας του και πρέπει να είναι λίγο προσεκτικός και να συνεχίσει να δουλεύει με τον σωστό τρόπο».
 
Το ρεκόρ της Μπούντουτσνοστ είναι 7 ήττες και 2 ήττες… Όταν του ειπώθηκε πως ενδεχομένως αυτό να δείχνει πως το έργο του Ολυμπιακού δεν είναι και τόσο δύσκολο, είπε: «Θα πρότεινα να κάνετε την ίδια ερώτηση στον κόουτς Ιτούδη… Ή να κάνετε την ίδια ερώτηση και στην Μπασκόνια. Και οι δύο θα σας απαντούσαν πως θα ήταν ανόητο να προσεγγίσουμε με αυτό τον τρόπο το παιχνίδι».
 
Σχετικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ολυμπιακό να εξετάζει το ενδεχόμενο ενίσχυσης, απάντησε: «Θα πω το ίδιο. Συνεχώς παρακολουθούμε την αγορά και εξετάζουμε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που ίσως υπάρξουν επειδή κατά την διάρκεια της χρονιάς οι ομάδες περνούν μέσα από διάφορες διαδικασίες, τραυματισμούς, ειδικές ανάγκες… Δεν διαφέρουμε από τις άλλες ομάδες. Κοιτάμε την αγορά γιατί είμαστε επαγγελματική ομάδα και αυτό πρέπει να κάνουμε».
 
«Πιο δυνατοί με τον κόσμο μας»
 
Ο Σάσα Βεζένκοφ συνέστησε συγκέντρωση και σοβαρότητα και τα σαράντα λεπτά της αναμέτρησης… «Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είδαμε πως τις τελευταίες αγωνιστικές η Μπούντουτσνοστ έχει ανέβει πάρα πολύ, έχει κερδίσει την Μπασκόνια, την ΤΣΣΚΑ… Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να περιορίσουμε την αντίπαλό μας, να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι και τα σαράντα λεπτά και να κερδίσουμε αυτό τον αγώνα. Πρέπει να σταματήσουμε τον ρυθμό τους και τα τρίποντά τους. Σε κάθε παιχνίδι βάζουν από 15 και πάνω, οπότε παίρνουν ψυχολογία από αυτό. Πρέπει να παίξουμε σκληρά, καλή άμυνα και μέσα από την άμυνά μας να δημιουργήσουμε στην επίθεσή μας».
 
Ερωτηθείς αν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του νιώθουν περισσότερο άγχος όταν αγωνίζονται στο ΣΕΦ. «Σε κάθε παιχνίδι έχουμε το άγχος μας, κάθε παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για εμάς και πρέπει να προστατεύσουμε την έδρα μας. Όσα περισσότερα παιχνίδια κερδίσουμε στην έδρα μας, τόσο πιο πολύ θα βοηθηθούμε. Οπότε σίγουρα πρέπει να προστατεύσουμε το ΣΕΦ. Έχουμε ήδη κάνει δύο ήττες εδώ μέσα και σίγουρα δεν μας παίρνει για άλλες».
 
Για το πως νιώθει στον Ολυμπιακό, απάντησε: «Αισθάνομαι πολύ καλά και όταν κερδίζει η ομάδα ακόμα καλύτερα! Οπότε θα προσπαθήσουμε να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι για να διατηρούμε αυτό το όμορφο κλίμα. Όταν ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι στο πλευρό μας νιώθουμε ακόμη πιο δυνατοί. Θέλουμε να μας στηρίξει και να του δώσουμε χαρά αύριο το βράδυ».