Skip to main content

Μπλατ: «Σκληρός αντίπαλος η Μπαρτσελόνα»

Στα δυνατά σημεία και όχι στις αδυναμίες της Μπαρτσελόνα επέλεξε να σταθεί ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, ενόψει της αυριανής (18/12, 21.45) αναμέτρησης στην Βαρκελώνη, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

«Ξέρουμε τι είναι η Μπαρτσελόνα και τι αντιπροσωπεύει. Είναι ένας πάρα πολύ σκληρός αντίπαλος, που χρειάζεται τεράστια προσοχή. Εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση αυτό το διάστημα, όμως, έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση. Δεν θα σας πω ποιες είναι οι αδυναμίες της Μπαρτσελόνα, θα σας πω ποια είναι τα δυνατά της σημεία. Είναι πολύ γεμάτη ομάδα και έχει μεγάλη επιθετική δύναμη», σχολίασε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων».

Από την πλευρά του ο Σάσα Βεζένκοφ, τόνισε: «Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. Είναι μια αντίπαλος που το τελευταίο διάστημα έχει κάποια σημαντικά παιχνίδια για εκείνη, οπότε οι παίκτες της Μπαρτσελόνα θα βγουν στο παρκέ πιο πεινασμένοι από ποτέ. Θα έχουν ένα έξτρα κίνητρο, για αυτό εμείς θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να κάνουμε το παιχνίδι μας, να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή και να παίξουμε σκληρά μέσα σε μια δύσκολη έδρα».

Αναφερόμενος στα κλειδιά της αυριανής αναμέτρησης, είπε: «Θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό και την μάχη των ριμπάουντ. Η Μπαρτσελόνα είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα στα ριμπάουντ. Επίσης, θα πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλή άμυνα και να περιορίσουμε τα ατού της. Αυτά τα στοιχεία θεωρώ πως θα δώσουν τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι».

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού επιστρέφει στα παλιά του λημέρια (για τρία χρόνια φόρεσε την φανέλα των «μπλαουγκράνα»), όμως, το μόνο που τον απασχολεί είναι το διπλό! «Θα είναι κάτι πρωτόγνωρο, όμως, το πιο σημαντικό είναι να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Για αυτό πάμε εκεί και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Στα τρία χρόνια που ήμουν εκεί ήταν μια δύσκολη περίοδος. Η ομάδα δεν κατάφερε να πάρει κάποιο τίτλο, όμως, η Μπαρτσελόνα προσπαθεί πάντα να πρωταγωνιστεί. Φέτος προσπαθούν να μπουν ξανά στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, όμως, για εμάς είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι και πρέπει να κερδίσουμε».

Κάντε εδώ click για φωτογραφικό υλικό