Skip to main content

Μπλατ: «Είμαστε πεινασμένοι» (pics+vid)

 Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, θέλει όσο τίποτε άλλο να «προσφέρει» μαζί με τους παίκτες του στους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους, μια μεγάλη εμφάνιση στην αυριανή (04/01, 21.00) αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.


«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την Ευρωλίγκα. Την ίδια, ώρα όμως είναι ένα ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και αυτό από μόνο του έχει μια ιδιαίτερη δυναμική. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίζουμε στην έδρα μας, μπροστά στους φιλάθλους μας. Είμαι σίγουρος πως θα φέρουν σπουδαία ενέργεια και ενθουσιασμό στο παιχνίδι. Είμαστε πεινασμένοι να τους δώσουμε μια καλή εμφάνιση και έναν λόγο να πανηγυρίσουν».

Ερωτηθείς για το αν Τίμα και Αγραβάνης θα δώσουν το «παρών», απάντησε: «Ο Αγραβάνης ήταν περισσότερο καιρό εκτός σε σχέση με τον Τίμα. Θα δούμε πως θα πάνε στην σημερινή προπόνηση».

Για το τι πρέπει να αλλάξει ο Ολυμπιακούς σε σχέση με το ματς της Κωνσταντινούπολης, είπε: «Προφανώς δεν κάναμε καλό παιχνίδι κόντρα στην Νταρουσάφακα. Αλλά αυτό συμβαίνει μερικές φορές στην Ευρωλίγκα, όταν δεν σουτάρεις με καλά ποσοστά, δεν κάνεις το παιχνίδι που έκανες σταθερά το προηγούμενο διάστημα. Θα πρέπει να επιστρέψουμε στο μπάσκετ που παίζαμε πριν από αυτή την αναμέτρηση».

Αναφορικά με την παρουσία του Ρίκι Πιτίνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού και το τι θεωρεί πως έχει προλάβει να αλλάξει στην αντίπαλη ομάδα ο νέος κόουτς, σχολίασε: «Γενικά είναι περισσότερο θέμα ψυχολογικού κινήτρου. Όμως, όσο περισσότερες προπονήσεις γίνονται, τόσο περισσότερο θα βλέπεις να δίνεται έμφαση σε θέματα τακτικής. Είμαι σίγουρος πως με τις μέρες που είχε ο Παναθηναϊκός να προετοιμαστεί για την μεταξύ μας αναμέτρηση, θα δούμε διαφορετικά πράγματα στο παρκέ, που δεν τα έχουμε ξαναδεί».

Σε ερώτηση σχετική με το αν οι δύο ήττες στο ΟΑΚΑ (για Ευρωλίγκα και ελληνικό πρωτάθλημα) φορτώνουν με περισσότερη πίεση τον ίδιο και τους παίκτες του, τόνισε: «Δεν χρειαζόμαστε περισσότερη ή λιγότερη πίεση. Αυτό που είναι σημαντικό είναι το παιχνίδι, που όπως προανέφερα έχει τη δική του δυναμική. Απλά θα πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να παίξουμε το υψηλού επιπέδου μπάσκετ που παίζαμε πριν την αναμέτρηση με την Νταρουσάφακα».

Στην συνέχεια του ζητήθηκε να πει κάτι στον «ρούκι» των «αιώνιων» ντέρμπι Ρίκι Πιτίνο… «Ίσως δει κάτι που δεν έχει ξαναδεί. Όμως, στην καριέρα του έχει πάρει μέρος σε πολλούς μεγάλους αγώνες και είμαι σίγουρος πως θα απολαύσει την ατμόσφαιρα».

Για το sold out, τόνισε: «Θα το πω ξανά… Ο Ολυμπιακός έχει σπουδαίος φιλάθλους και πάντα ανυπομονούμε να παίζουμε στο σπίτι μας. Θέλουμε να τους δώσουμε μια καλή εμφάνιση».

Τέλος, για το τι θα άλλαζε σε σχέση με τα δύο πρώτα παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό, ξεκαθάρισε: «Θεωρώ πως έχουμε μιλήσει αρκετά για αυτά τα παιχνίδια και δεν θέλω να επιστρέφω σε αυτά. Προφανώς υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερα σε εκείνα τα παιχνίδια και κάποια άλλα που πρέπει να κάνουμε καλύτερα για να κερδίσουμε. Αλλά θέλω να μας δω να κάνουμε το παιχνίδι που ξέρω πως μπορούμε να κάνουμε και έχουμε δείξει… Τότε θα δούμε τι θα συμβεί…».

«Αυτά τα παιχνίδια τα παίρνουν οι ομάδες»

Ο Γιώργος Πρίντεζης τόνισε από την πλευρά του: «Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Όλη ξέρουμε τη σημασία του να παίζεις τέτοια ματς. Προερχόμαστε από ένα άσχημο αποτέλεσμα και θέλουμε πάρα πολύ να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για να πάρουμε τους δύο βαθμούς και να παραμείνουμε σε τροχιά τετράδας και 8άδας κυρίως θα έλεγα εγώ, γιατί είναι πάρα πολύ νωρίς. Ευελπιστούμε να παίξουμε όπως έχουμε κάνει στον πρώτο γύρο που έχουμε δείξει μια καλή εικόνα και να κάνουμε το ίδιο και τη νέα χρονιά».

Για το αν το αυριανό ματς έχει ομοιότητες σε σχέση με εκείνα που προηγήθηκαν κόντρα στον Παναθηναϊκό, απάντησε: «Είναι εντελώς διαφορετικά παιχνίδια. Η αλήθεια είναι πως ήμασταν πιο ανέτοιμη ομάδα τότε. Ήταν δύο ματς που κατά τη γνώμη μου κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Πλέον έχουμε δουλέψει όλοι μαζί δύο τρεις μήνες παραπάνω και θεωρώ πως παίζουμε καλύτερα ως σύνολο».

Ερωτηθείς τι πρέπει να βελτιώσει ο Ολυμπιακός σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Νταρουσάφακα, είπε: «Πρέπει να βελτιώσουμε τους περισσότερους τομείς του παιχνιδιού μας. Ήμασταν άστοχοι, δεν παίξαμε καλή άμυνα, δεν είχαμε έλεγχο ρυθμού, δεν πήραμε τα ριμπάουντ. Ειδικά σε τέτοια παιχνίδια όπως αυτά με τον Παναθηναϊκό, που όλοι ξέρουμε την σημασία τους, θα πρέπει να είσαι έτοιμος σε όλους τους τομείς».

Στην συνέχεια ο έμπειρος φόργουορντ «διαφώνησε» με τον δημοσιογράφο που υποστήριξε πως αυτά τα παιχνίδια τα παίρνουν οι Έλληνες. «Αυτά τα παιχνίδια τα παίρνουν οι ομάδες. Δεν έχει σημασία αν είσαι Έλληνας ή ξένος. Όλοι πρέπει να παίζουμε καλά. Κι αν κάποιος δεν είναι σε καλή μέρα, να βρεθεί κάποιος άλλος να καλύψει το κενό του και να κερδίσει η ομάδα. Αυτό είναι το σημαντικότερο».

Αναφερόμενος στο ασφυκτικά γεμάτο ΣΕΦ, τόνισε: «Έχει γίνει sold out εδώ και μία εβδομάδα και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Ελπίζω με την ενέργειά τους να έχουμε ένα όμορφο βράδυ, να παίξουμε ωραίο μπάσκετ και να το ευχαριστηθούν και εκείνοι».

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό...