Skip to main content

Μπλατ: «Ανυπομονούμε για τον αγώνα με την Εφές»

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης (20/02) για την Κωνσταντινούπολη, όπου αύριο (21/02, 19.30) θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Ο αρχηγός, Βασίλης Σπανούλης, δεν ταξίδεψε λόγω τραυματισμού.

«Είχαμε μια πολύ καλή εβδομάδα προπονήσεων. Πνευματικά οι παίκτες είναι πολύ συγκεντρωμένοι και σταθεροί. Ανυπομονούμε για ένα καλό παιχνίδι αύριο», σχολίασε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Ντέιβιντ Μπλατ.

Όταν του επισημάνθηκε πως η Εφές έχει την 4η καλύτερη επίθεση στην λίγκα και αν για τον λόγο αυτό η άμυνα θα είναι το κλειδί της αναμέτρησης, σχολίασε: «Η άμυνα είναι πάντα σημαντική. Πριν λίγα παιχνίδια είχαμε την δεύτερη καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα, όμως, τον τελευταίο μήνα βγήκαμε λίγο εκτός σε αυτή κατηγορία, όπως και κάποιες άλλες. Δουλέψαμε σκληρά αυτή την εβδομάδα για να βελτιωθούμε και είναι δεδομένο πως η άμυνα είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την αυριανή αναμέτρηση».

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να πάρει θέση για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες και συγκεκριμένα για την απόφαση των Προέδρων να αποχωρήσει η ομάδα από το γήπεδο στο ημίχρονο του ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό, τόνισε: «Όταν θέματα δικαιοσύνης, τιμιότητας και ηθικής τίθενται υπό αμφισβήτηση, φέρνουν στιγμές απόγνωσης. Οι δύσκολοι καιροί, απαιτούν δύσκολες αποφάσεις. Η ομάδα μας υπερασπίστηκε το δίκιο της κόντρα σε όλα αυτά και όπως είπα στηρίζω 100% τους Προέδρους».

Ο Μπριάντε Γουέμπερ, ο οποίος ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα, είπε ερωτηθείς για τις εντυπώσεις του στο μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην Ελλάδα… «Δεν είχα προσδοκίες.. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω ακόμη πολλά για την Ευρώπη… Αυτό ζω τις τελευταίες δέκα μέρες μοιάζει με roller coaster. Αλλά είναι μεγάλη και διδακτική εμπειρία για εμένα. Επίσης, διαπιστώνω πως στην Ευρώπη το παιχνίδι είναι πολύ πιο physical σε σχέση με τις ΗΠΑ. Και αυτό είναι το πρώτο πράγμα στο οποίο πρέπει να προσαρμοστώ. Θα πρέπει στην πραγματικότητα να επαναπρογραμματίσω τον εαυτό μου να παίζω πιο δυνατά, να πηγαίνω περισσότερο στην επαφή και να διασκεδάζω το παιχνίδι. Θέλω να παίζω γρήγορα και επιθετικά. Για αυτόν τον λόγο έκανα το μεγάλο άλμα στην καριέρα μου».

Για το παιχνίδι με την Εφές, τόνισε: «Η αντίπαλός ας σκοράρει πολύ, οπότε σίγουρα η άμυνα είναι η βασική προτεραιότητα σε αυτό τον αγώνα. Για εμένα αυτό δεν είναι πρόβλημα. Το παιχνίδι στην Ευρώπη διαρκεί λιγότερο από ότι στο ΝΒΑ και αυτό για εμένα σημαίνει πως θα έχω περισσότερη διάρκεια σε μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Είμαι συνηθισμένος σε αυτό. Ξέρω πως η αντίπαλός είναι πολύ επιθετική, αλλά για αυτό είμαι εδώ, για να παρεμποδίσω το παιχνίδι τους και να είμαι ο καλύτερος που μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει τη νίκη. Θέλουμε να παίξουμε επιθετικά και να τους σταματήσουμε με την άμυνά μας. Αυτό θα μας δώσει τη νίκη. Θα γίνει ‘σκυλίσια’ μάχη».

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό...