Skip to main content

Μπλατ: «Ιδιαίτερα επικίνδυνο ματς»

 Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται την Παρασκευή (08/03, 20:00, Novasports) από τη Μπουντούτσνοστ για την 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και οι Ντέιβιντ Μπλατ και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος μίλησαν για το παιχνίδι με τους Μαυροβούνιους.


Ο Ολυμπιακός αναχώρησε το πρωί της Πέμπτης (07/03, 11:00) από την Ελλάδα με προορισμό το Μαυροβούνιο όπου την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει τη Μπουντούτσνοστ και ο προπονητής των Πειραιωτών, Ντέιβιντ Μπλατ, μίλησε για το παιχνίδι με την ομάδα του Γιάσμιν Ρέπεσα. «Πρώτα από όλα, χρειαζόμαστε τη νίκη για πολλούς λόγους. Η Μπουντούτσνοστ, ανεξάρτητα από το ρεκόρ που έχει έως τώρα στη διοργάνωση, είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχει νικήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Μαυροβούνιο, τη Ρεάλ Μαδρίτης, ομάδες του υψηλότερου επιπέδου της διοργάνωσης, οπότε δεν υπάρχει αμφιβολία πως μπροστά μας έχουμε μια μεγάλη πρόκληση, ένα δύσκολο ματς και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα καλά προετοιμασμένοι γι αυτό» είπε ο προπονητής του Θρύλου αρχικά.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για το εάν τον προβληματίζει το γεγονός πως η Μπουντούτσνοστ έχει πολλούς και καλούς σουτέρ και εάν η άμυνα θα είναι αυτή που ενδεχομένως θα δώσει τη νίκη. «Πολλά πράγματα θα παίξουνε ρόλο. Έκαναν πολλές αλλαγές σε πολλά επίπεδα τους τελευταίους μήνες. Έχουν τέσσερις νέους πολύ ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ, οπότε δεν είναι η ίδια ομάδα που νικήσαμε εύκολα στην έδρα μας στον πρώτο γύρο».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ρωτήθηκε στη συνέχεια για το πώς προσπάθησε να αλλάξει το… τσιπάκι στο μυαλό των παικτών μετά τις πέντε σερί ήττες στη διοργάνωση και εάν αυτό το διάστημα, μετά την ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ, δούλεψε περισσότερο στο αγωνιστικό κομμάτι ή στο ψυχολογικό. «Προσπάθησα να επικεντρωθούμε στο τι έρχεται μπροστά μας και όχι στο τι έχει συμβεί στα προηγούμενα ματς. Γιατί αυτή τη στιγμή, δεν μπορείς να κάνεις κάτι για όσα έγιναν. Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο, συμβαίνουν αυτά, δείτε και τους Μπόστον Σέλτικς, έχασαν τέσσερα-πέντε σερί ματς και όλοι τους έριξαν στο έδαφος. Και μετά νίκησαν το Σακραμέντο εκτός έδρας και τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς επίσης και όλοι πιστεύουν πλέον πως όλα είναι καλά. Τα πράγματα ποτέ δεν είναι τόσο καλά ή τόσο άσχημα όσο φαίνονται. Πρέπει πάντα να προσπαθείς για το καλύτερο, καθημερινά, ό,τι και εάν συμβαίνει ή έχει συμβεί, πρέπει να κάνουμε την καλύτερη μας προσπάθεια».

Η τελευταία ερώτηση αφορούσε την ίδρυση του συνδέσμου προπονητών της Ευρωλίγκας. Με τον 60χρονο κόουτς να τονίζει πως «είμαι χαρούμενους γι αυτό που έγινε. Για την Ένωση προπονητών, είναι πολύ καλό. Ελπίζω και εύχομαι ότι μπορούμε να κάνουμε αυτό το σύνδεσμο προπονητών, έναν σύνδεσμο που θα μπορεί να βοηθήσει όλους τους προπονητές και όχι μόνο εκείνους της Ευρωλίγκας. Αυτός είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος, φυσικά για τώρα, θέλουμε να λύνουμε θέματα που ενδεχομένως θα προκύψουν. Να χτίσουμε κάτι καλό και να ανεβάσουμε την ποιότητα και την αξία αυτού του συνδέσμου. Θεωρώ πως αυτό είναι κάτι που θα αφορά σε λίγα χρόνια όλους τους προπονητές της Ευρώπης.

Από τη μεριά του, ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλωσε πως «έχουν μείνει μόνο έξι παιχνίδια για την λήξη της κανονικής περιόδους και ξέρουμε πως πρέπει να κάνουμε δυνατό φινάλε. Για να πάρουμε την καλύτερη δυνατή θέση στην τελικά κατάταξη πριν τα play off.Ξέρουμε πως η Μπουντούτσνοστ στην έδρα της είναι ιδιαίτερα δυνατή και εκεί έχουν νικήσει πολλές μεγάλες ομάδες. Θα είναι δύσκολο, νιώθουμε έτοιμοι να παίξουμε καλά και είναι στιγμή να αλλάξουμε την κατάσταση και να πάρουμε τη νίκη. Η άμυνα μας θα είναι το κλειδί, σουτάρουν καλά , οπότε δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να βρουν ρυθμό μέσα από την επίθεση τους. Σίγουρα, η άμυνα θα είναι το κλειδί».