Skip to main content

Μπλατ: "Άμυνα και λεπτομέρειες θα είναι τα κλειδιά"

 Ο Ολυμπιακός "πέταξε" στο Μιλάνο, όπου αύριο (14/03, 21.45) θα αντιμετωπίσει την Αρμάνι, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

"Έχει γεμάτο ρόστερ, με επιθετική ικανότητα και έμπειρους παίκτες", σχολίασε ο προπονητής των "ερυθρολεύκων", Ντέιβιντ Μπλατ. "Είναι μια ομάδα που κατά διαστήματα έχει κάνει σπουδαίες εμφανίσεις φέτος. Εμείς θα πρέπει να πάμε εκεί και να κάνουμε πραγματικά εξαιρετικο παιχνίδι αμυντικά. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις λεπτομέρειες και την ίδια ώρα, όπως κάναμε στον τελευταίο μας αγώνα, να μπορέσουμε μέσα από την καλή μας άμυνα να δημιουργήσουμε ευκαιρίες στην επίθεση. Θα πρέπει να ανταγωνιστούμε σε πολύ υψηλό επίπεδο για να μπορέσουμε να κερδίσουμε".

Σε ερώτηση αν θα προσπαθήσει ο Ολυμπιακός να πάει το παιχνίδι σε γρήγορο ρυθμό, απάντησε: "Προφανώς στα καλά μας παιχνίδια παίξαμε με υψηλό ρυθμό. Αλλά πάμε στην έδρα τους και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά στον ρυθμό που θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν και πως θα το 'γυρίσουμε' αυτό προς όφελός μας".

Για την παραχώρηση του Γιάνις Τίμα, είπε: "Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που στο τέλος της ημέρας γίνονται για το καλό και των δύο πλευρών. Είχαμε έναν καλό που όμως δεν βρήκε ποτέ την θέση του στο ροτέισον. Επιπλέον, ανάμεσα σε άλλα πράγματα, σύντομα ο Στρέλνιεκς θα επιστρέψει και θα επανενταχθεί. Οπότε, συγκεκριμένα στην ελληνική λίγκα, πιθανότατα ο Τίμα θα ήταν ο παίκτης που θα έμενε εκτός 12άδας. Συνεπώς αυτή η κίνηση φαίνεται καλή για όλες τις πλευρές. Καλή για τον παίκτη, καλή και για την ομάδα.

Ερωτηθείς αν θα έπρεπε να είχε παραχωρήσει ο Ολυμπιακός τον Γιάνις Τίμα νωρίτερα, ώστε να προλάβει την καταληκτική ημερομηνία των μεταγραφών στην Ευρωλίγκα, απάντησε: "Η αλήθεια είναι πως δεν είχε προκύψει κάτι μέχρι πριν λίγες μέρες. Υπήρξε αυτή η προοπτική τις τελευταίες τρεις μέρες.Οπότε δεν υπήρξε κάποια άλλη σκέψη".

Από την πλευρά του ο Άξελ Τουπάν, υποστήριξε: "Είναι μεγάλο παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό για τα πλέι οφ και θα κάνουμε ότι μπορούμε για τη νίκη. Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε τον ρυθμό της Αρμάνι. Θεωρώ πως πρέπει να παίξουμε δυνατή άμυνα. Σίγουρα θα πρέπει και να σκοράρουμε, όμως, θα πρέπει να είμαστε συμπαγείς στην άμυνα, ώστε αυξήσουμε τις πιθανότητές μας να κερδίσουμε τον αγώνα".