Skip to main content

Μπλατ: "Να είμαστε πνευματικά έτοιμοι" (pics+vid)

Έτοιμος για μια ακόμη μάχη είναι ο Ολυμπιακός! Η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει αύριο (21/03, 22.30) εκτός έδρας την Γκραν Κανάρια, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

"Είναι παιχνίδι ξεχωριστής δυναμικής", σχολίασε ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων", Ντέιβιντ Μπλατ. Είναι το δεύτερο ματς σε μια διπλή εβδομάδα και αυτό σημαίνει πως είναι αγώνας ειδικών συνθηκών. Φυσικά για εμάς είναι ένα πάρα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην προσπάθειά μας να μπούμε στα πλέι οφ. Οπότε έχουμε περισσότερους λόγους να μπούμε δυνατά και πνευματικά έτοιμοι για να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε, όπως κάναμε κόντρα στην Μπάγερν".

Σε ερώτηση σχετικά με τον γρήγορο ρυθμό της αναμέτρησης στην προηγούμενη αγωνιστική, απάντησε: "Σίγουρα κόντρα στην Μπάγερν παίξαμε με τον ρυθμό που ξεκινήσαμε τη σεζόν. Αν δείτε τους αγώνες μας κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και μια εβδομάδα πριν, τα ματς ήταν υψηλού ρυθμού. Προφανώς ο αγώνας στο Μιλάνο ήταν σχεδιασμένο να πάει σε αργό τέμπο, επειδή η Αρμάνι είναι ομάδα που σκοράρει πολύ και ειδικά στην έδρα της. Τότε τα είχαμε καταφέρει πολύ καλά σε αυτό το κομμάτι, όμως, δυστυχώς δεν σκοράραμε. Χθες παίξαμε περισσότερο το δικό μας στυλ παιχνιδιού. Όσον αφορά στο αυριανό, είναι από εκείνα που και στις δύο ομάδες αρέσει να παίζουν. Η Γκραν Κανάρια είναι πολύ γρήγορη ομάδα, οπότε θα πρέπει να κάνουμε καλή δουλεία τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Σίγουρα ο γρήγορος ρυθμός μας δίνει τη δυνατότητα να σκοράρουμε περισσότερο, έχουμε περισσότερες κατοχές και κάνουμε περισσότερα σουτ. Όταν, όμως, παίζεις κόντρα σε μια ομάδα που κάνει το ίδιο θα πρέπει να είσαι πιο αποτελεσματικός".

Για το αν οι βαθμολογικά αδιάφοροι αντίπαλοι είναι ίσως πιο επικίνδυνοι, είπε: "Είναι πολύ σωστή η παρατήρηση και αυτό δείχνει την πρόκληση αυτής της αναμέτρησης. Η Γκραν Κανάρια είναι μια ομάδα που έχει πολύ βαθύ ρόστερ. Έχει κάνει πολλές αλλαγές. Κάποιοι παίκτες τραυματίστηκαν και τώρα επέστρεψαν. Οπότε έχει 15-16 παίκτες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και στην πραγματικότητα δεν ξέρεις ακριβώς ποιους θα αντιμετωπίσεις. Και αυτό είναι μια πρόκληση για εμάς...".

"Ευκαιρία να βρούμε τον εαυτό μας"

 Ο Κώστας Παπανικολάου, δήλωσε: "Κόντρα στην Μπάγερν κάναμε καλό παιχνίδι, ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι και έτοιμοι για τον αγώνα. Βλάλαμε μια αντίδραση, που έπρεπε να είχαμε βγάλει καιρό τώρα. Το ζητούμενο είναι να μεταφέρουμε το μομέντουμ και στα επόμενα παιχνίδια, ξεκινώντας από αύριο. Το να κάνεις ένα καλό παιχνίδι και μετά να μην υπάρχει συνέχεια θα είναι σα να έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό. Έχουμε μπροστά μας τρεις τελικούς μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας και πρέπει όλοι να είμαστε συγκεντρωμένοι ώστε να κρατάμε την ομάδα σε υψηλό ρυθμό".

Για το γεγονός ότι η Γκραν Κανάρια δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς δεν έχει ελπίδες πρόκρισης, σχολίασε: "Δεν μας επηρεάζει αυτό. Έχουμε δικά μας θέματα που πρέπει να δουλέψουμε και να σταθεροποιήσουμε. Είτε παίζεις με τον πρώτο της Ευρωλίγκας, είτε με τον τελευταίο, το ζητούμενο είναι αυτή την περίοδο να βρει η ομάδα μας μια σταθερότητα. Ελπίζω και εύχομαι το χθεσινό παιχνίδι να ήταν η αρχή για αυτή τη σταθερότητα και από δω και πέρα να παίζουμε πάντα σε υψηλό ρυθμό και μπάσκετ που θα το απολαμβάνουμε και εμείς και ο κόσμος".

Τέλος, για το αν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του "ενοχλήθηκαν" από το αρνητικό σερί των ηττών, παραδέχθηκε πως: "Σίγουρα μας πείραξε. Δεν έχει συνηθίσει ο Ολυμπιακός να έχει τέτοια εικόνα. Σίγουρα ενοχλεί εμάς, τους προπονητές μας... Κανείς δεν θέλει για την ομάδα του να βγάζει μια εικόνα που δεν είναι αντιπροσωπευτική του συλλόγου και της ιστορίας του, αλλά ούτε και των παικτών και της δουλειάς που γίνεται. Πιστεύω πως μας δίνεται μια καλή ευκαιρία να βρούμε τον εαυτό μας".

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό...