Skip to main content

«Να είμαστε οι καλύτεροι που μπορούμε» (vid-pics)

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει αύριο (05/04, 21.30) την Νταρουσάφακα στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

«Προφανώς όλα τα μάτια είναι στραμμένα στα αποψινά αποτελέσματα», παραδέχθηκε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Ντέβιντ Μπλατ. «Αλλά θεωρώ πως το σημαντικό είναι αυτή η ομάδα και η κάθε ομάδα να προσεγγίζει το παιχνίδι με επαγγελματισμό και πραγματικό πάθος. Αυτό θα κάνουμε και εμείς, ανεξαρτήτως των υπόλοιπων αποτελεσμάτων».

Αναφερόμενος στην τουρκική ομάδα, είπε: «Η Νταρουσάφακα παίζει πολύ καλό μπάσκετ τους τελευταίους μήνες, βάζει μια πρόκληση να ανταγωνιστεί τον εαυτό της και εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα σοβαρό και θετικό παιχνίδι. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε η καλύτερη ομάδα που μπορούμε».

Ερωτηθείς πόσο δύσκολο είναι να προετοιμάζει τους παίκτες του για ένα παιχνίδι για το οποίο δεν γνωρίζει αν τελικά θα έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, απάντησε: «Υπάρχει πιθανότητα το αυριανό παιχνίδι να έχει σπουδαία σημασία. Οπότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό. Επίσης, πάντα ένιωθα πως πρέπει να έχεις συνήθεια το να είσαι σοβαρός και φιλόδοξος, ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Αυτό είναι που σε φέρνει σε παιχνίδια όπως αυτά. Το να είσαι η ίδια ομάδα κάθε μέρα. Αυτό προσπαθείς να διδάξεις και αυτό εύχεσαι».

Για το αν θεωρεί πως θα έπρεπε όλα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής να ξεκινούν την ίδια μέρα και ώρα, είπε: «Είναι μια καλή ερώτηση, της οποίας την απάντηση δεν έχω σκεφτεί σε βάθος. Ανεξάρτητα με τα αποτελέσματα στα άλλα παιχνίδια, απόψε παίζουν επαγγελματικές ομάδες. Και επίσης πως η προσέγγιση τους θα είναι επαγγελματική και με σεβασμό για το παιχνίδι. Και αυτό πιστεύω πως θα κάνουν απόψε οι ομάδες. Θα έχουν δείξουν επαγγελματισμό και σεβασμό. Και αν τα αποτελέσματα είναι καλά, τότε η μοίρα μας θα είναι και πάλι στα χέρια μας».

Τέλος, ερωτηθείς για την κατάσταση των τραυματιών, απάντησε: «Δυστυχώς είχαμε άσχημα νέα για τον Στρέλνιεκς. Θα παραμείνει εκτός. Δεν πρόκειται να επιστρέψει σύντομα. Ο Αγραβάνης τραυματίστηκε χθες στον αστράγαλο, αλλά ελπίζουμε πως θα είναι καλά. Αυτά είναι, όμως, θέματα που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε. Είναι μέρος της δύσκολης κατάστασης που βρισκόμαστε, αλλά κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να τα διαχειριστούμε».

«Βάζω πρώτη την ομάδα»

Από την πλευρά του, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, τόνισε: «Είναι δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ελπίζω πως δεν θα είναι το τελευταίο μας στην φετινή Ευρωλίγκα, όμως, δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Εξαρτάται και από τα αποψινά αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Ελπίζω πως θα έχουμε την βοήθειά τους».
Για το πως νιώθει που μέχρι πριν λίγο καιρό εκείνος και οι συμπαίκτες του έμοιαζαν να παλεύουν για μια θέση στην πρώτη 4άδα και πλέον κινδυνεύουν να μείνουν εκτός, είπε: «Είναι άσχημο το συναίσθημα. Προφανώς δεν παίξαμε καλό μπάσκετ τους δύο τελευταίους μήνες. Όμως, αυτή είναι η κατάστασή μας. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάμε μπροστά και να ελπίζουμε».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις καλές του εμφανίσεις και τα εγκωμιαστικά σχόλια που εισπράττει, τόνισε: «Για εμένα πάντα πρώτη είναι η ομάδα και η ομάδα μου δεν έπαιξε καλά, οπότε είμαι απογοητευμένος. Και αυτό γιατί δεν έπαιξα αρκετά καλά για να τη βοηθήσω. Δεν βλέπω κάτι καλό σε αυτό, αν η ομάδα δεν πηγαίνει καλά».

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να εντοπίσει τα αίτια της αγωνιστικής πτώσης, ξεκαθάρισε πως… «Δεν θέλω τώρα να αναλύσω τι πήγε λάθος και τι όχι. Θέλω να σκέφτομαι μόνο το αυριανό παιχνίδι και στο τέλος της σεζόν θα δούμε τι πήγε λάθος».

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό...