Skip to main content

Ο Βασιλιάς (και) της πάσας!

Στην συνείδηση των απανταχού μπασκετικών ο Βασίλης Σπανούλης έχει καταγραφεί ως "δολοφόνος" λόγω της εκτελεστικής του δεινότητας με... σπεσιαλιτέ του τα buzzer beaters.


Ο Kill-Bill, ωστόσο, σκοτώνει "γλυκά" τους αντιπάλους του και με τις ασίστ του! Για την ακρίβεια, είναι ο απόλυτος... βασιλιάς της πάσας και από σήμερα (30/03) κάθισε και επισήμως στον θρόνο του, ως ο παίκτης με τις περισσότερες στην ιστορία της Ευρωλίκας!

Για κάποιον που έχει κάνει ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του 1260 φορές, ίσως να είναι δύσκολο να ξεχωρίσει μία συγκεκριμένη πάσα ως την κορυφαία. Όχι, όμως, για τον αρχηγό. "Η ασίστ που μου έρχεται πρώτα στο μυαλό, όταν τις σκέφτομαι όλες, είναι εκείνη που έδωσα στον Πρίντεζη και μας χάρισε τον ευρωπαϊκό τίτλο. Δεν μπορείς να ξεχάσεις μία τόσο σημαντική ασίστ”, δήλωσε στο αφιέρωμα που έκανε πρόσφατα για εκείνον η Ευρωλίγκα.

Ο ίδιος (και πολύς κόσμος ακόμη) δεν την ξεχνάει. H Ευρωλίγκα, ωστόσο, μόλις πριν λίγες μέρες διόρθωσε το στατιστικό λάθος και "αναγνώρισε" την πάσα την οποία αξιοποίησε ο Γιώργος Πρίντεζης το 2012 στον τελικό της Κωνσταντινούπολης και χάρισε το Ευρωπαϊκό στον Ολυμπιακό!

Γνωρίζατε ότι...

* Το ατομικό ρεκόρ ανά αγώνα του Βασίλη Σπανούλη είναι οι 15 ασίστ που μοίρασε στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπασκόνια στην Ισπανία στις 27/10/2016.

* Στο πρώτο του παιχνίδι στην Ευρωλίγκα (με την φανέλα του Παναθηναϊκού) στις 21/10/2005 είχε μοιράσει κόντρα στην Ούλκερ 7 ασίστ!

* Στην πρώτη του ευρωπαϊκή εμφάνιση με την "ερυθρόλευκη" φανέλα στις 18/10/2010, κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης είχε δώσει συνολικά 7 ασίστ. Αποδέκτης της πρώτης του ήταν ο Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς!

* Ο παίκτης που έχει λάβει και ανά σεζόν, αλλά και συνολικά τις περισσότερες ασίστ από τα χέρια του VSpan είναι ο Γιώργος Πρίντεζης.

* Ο πιο... καλοταϊσμένος παίκτης φέτος από τον αρχηγό είναι ο Σέρβος σέντερ, Νίκολα Μιλουτίνοφ.