Skip to main content

Νίκη χωρίς καλή εμφάνιση

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την έκπληξη της φετινής Α1, Κολοσσό Ρόδου και παρότι έφτασε στη νίκη δεν ικανοποίησε με την εμφάνισή του.

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την έκπληξη της φετινής Α1, Κολοσσό Ρόδου και παρότι έφτασε στη νίκη δεν ικανοποίησε με την εμφάνισή του.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλοί στην επίθεση όχι όμως και στη άμυνα όπου δέχθηκαν 82 πόντους και σίγουρα αυτή η επίδοση δεν ήταν ότι καλύτερο.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς που προέρχονταν από τη μεγάλη νίκη επί της Μπιλμπάο δεν ήταν αρκετά συγκεντρωμένοι και υποτίμησαν τους Ροδίτες που ήρθαν στο ΣΕΦ χωρίς άγχος και κέρδισαν τελικά τις εντυπώσεις.

Δεκάλεπτα: 16-10, 40-32, 66-53, 93-82
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 13, Λούκας 13 (2 τρ. 5ασ), Άντιτς 11 (1), Σπανούλης 7 (5ασ), Πελεκάνος, Παπαδόπουλος 2, Γκετσεβίτσιους 17 (4), Γλυνιαδάκης 3, Πρίντεζης 22 (3), Παπανικολάου 3, Μάντζαρης 2, Κατσίβελης.
Κολοσσός Ρ.(Φραγκιάς): Λιακόπουλος 7 (1), Χάτεν 16, Καλαϊτζής 2, Πάνος 2, Γεωργαλής 5 (1), Ασημακόπουλος 4, Μπόικιν 9, Χαρίσης 10 (9ριμπ), Τσάμης 9, Χόπσον 18.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Εγώ προσωπικά περίμενα πολύ περισσότερα πράγματα από την ομάδα σε αυτό το παιχνίδι σε πολλά σημεία. Συγχαρητήρια στον συνάδελφο. Είχαν καλή κίνηση και καλά τρεξίματα, κάτι που δεν είχαμε εμείς. Θα δουλέψουμε στην τρανζίσιον άμυνα αλλά και στην άμυνα του αντίπαλου πικ εν ρολ, γιατί δεν γίνεται να έχουμε μόνη λύση το να μπαίνει ο Χάινς μέσα στο ματς. Το άλλο είναι πως έχουμε πολλούς παίκτες που μπαίνουν αγχωμένοι. Θέλουν να μπαίνουν στο παιχνίδι με το σκοράρισμα και τα σουτ και αυτό γυρίζει μπούμερανγκ και αν έχει μια ομάδα πέντε παίκτες με αρνητική αξιολόγηση, τότε είναι μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να συνεχίσουμε, να δουλέψουμε και να καταλάβουμε τα λάθη μας.

Θέλουμε ακόμη πολλή δουλειά. Είναι απαράδεκτο να σουτάρουμε 32 τρίποντα στον αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε 18 δίποντα και 18 τρίποντα. Παρουσιάζουμε μεγάλο πρόβλημα στο επιθετικό ριμπάουντ, όπου πηδάει μόνο ο Χάινς.

Στην παρούσα φάση δεν θα πάρουμε άλλον παίκτη. Όλες οι ομάδες κοιτούσαν παίκτες από το ΝΒΑ και εμείς έπρεπε κάτι να προτείνουμε, δεδομένου ότι οι παίκτες δεν αντέχουν την πίεση των συνεχόμενων παιχνιδιών σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα. Είχαμε συμφωνήσει σε όλα με τον Χιλ αλλά η λήξη του λοκ - άουτ στο ΝΒΑ μας χάλασε τα σχέδια. Προχωράμε όπως είμαστε, τουλάχιστον για την ώρα».

ΜΑΡΤΙΝΑΣ ΓΚΕΤΣΕΒΙΤΣΙΟΥΣ: «Δεν παίξαμε, όπως θα έπρεπε. Πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό το σημείο. Αυτά τα ματς πρέπει να τα χρησιμοποιούμε για να προετοιμαζόμαστε για τα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια. Επιτρέψαμε στον Κολοσσό να σημειώσει 82 πόντους, που είναι πάρα πολλοί. Πρέπει να μάθουμε από αυτό το ματς και να γίνουμε καλύτεροι. Ιδίως στην άμυνα στο τρανζίσιον.

Όλοι χρειαζόμαστε αυτά τα παιχνίδια, ιδιαίτερα οι νεαροί παίκτες. Έτσι κι εγώ. Δεν έπαιξα στα προηγούμενα παιχνίδια καλά και εγώ χρειάζομαι αγώνες σαν το σημερινό, προκειμένου να καταφέρω να βρω ρυθμό».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΡΑΓΚΙΑΣ: «Ήρθαμε να παίξουμε με σεβασμό απέναντι στον Ολυμπιακό. Δεν φοβηθήκαμε. Δεν ήρθαμε να παίξουμε κλεφτοπόλεμο. Προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε κάπου που μπορεί να είχε πρόβλημα ο Ολυμπιακός», σημείωσε αρχικά ο Ελληνας τεχνικός.


Και πρόσθεσε: «Είπαμε να τρέξουμε ειδικά με τους ψηλούς. Παπαδόπουλος και Γλυνιαδάκης είναι μεγάλα κορμιά που δεν έχει ο Κολοσσός και αποφασίσαμε να τους χτυπήσουμε στην άμυνα με το πικ εν ρολ. Ήμασταν ανταγωνιστικοί. Τα καταφέραμε. Δεν λέει κάτι για εμάς αυτή η ήττα. Κοιτάμε το ματς με την Καβάλα. Θέλουμε να κάνουμε μια νίκη που θα μας δώσει κίνητρο για τη συνέχεια».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ: «Ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα κατά διαστήματα. Δεν αφήσαμε τον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του. Θέλουμε να επικεντρωθούμε πια στην Καβάλα».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157628808154057, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}