Skip to main content

Δίδυμο νίκης…

Η αρχή στην Πυλαία ήταν κακή και ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με εννιά πόντους, αλλά το δίδυμο Σπανούλη – Χάινς που ήρθε από τον πάγκο έβαλε τάξη και οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη με 52-65 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Η αρχή στην Πυλαία ήταν κακή και ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με εννιά πόντους, αλλά το δίδυμο Σπανούλη – Χάινς που ήρθε από τον πάγκο έβαλε τάξη και οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη με 52-65 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο στην πρώτη περίοδο κι αν ήταν πιο εύστοχοι στις βολές η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη από τους εννιά πόντους. Οι παίκτες του Ίβκοβιτς βρήκαν τη λύση αρχικά μέσα από την άμυνα και στη συνέχεια με το τρανζίσιον παιχνίδι του αρχηγού και του Αμερικανού. Στα μισά του δρόμου ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα και τον έλεγχο του αγώνα, η καλή άμυνα συνεχίστηκε και τελικά οι Πειραιώτες έφυγαν με το ροζ φύλλο αγώνος από τη Θεσσαλονίκη.

Δεκάλεπτα: 22-16, 30-36,  43-50,  52-65
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 7 (11ριμπ,1τρ), Στίγκερς 11 (1τρ.), Αράπης, Γκόρι 11 (12ριμπ.), Ντικούδης 11 (6ριμπ.), Καλαμπόκης 7, Αντριουσκεβίτσιους, Ράιτ 5 (1τρ.), Γιαννακίδης, Καλλές.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 16 (7ριμπ.), Άντιτς 2 (7ριμπ.), Σπανούλης 18 (6ριμπ., 6ασ., 2τρ.),Κέσελ 2, Γκετσεβίτσιους 3, Γλυνιαδάκης 6, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 3 (1τρ. 6 ριμπ.), Μάντζαρης 7 (1τρ., 3κλεψ.), Σλούκας, Κατσίβελης.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Πιστεύω ότι και οι δυο ομάδες είμαστε αρκετά πίσω βλέποντας τα υπόλοιπα πρωταθλήματα. Την καθυστέρηση στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος την καταλάβαμε στο Μπιλμπάο. Ήταν αρκετά δύσκολο παιχνίδι για μας το σημερινό μετά απ’ ένα παρά πολύ δύσκολο ταξίδι που είχαμε. Έπρεπε να προετοιμάσουμε το παιχνίδι με μια προπόνηση και έχοντας όλη τη βάση εκτός. Μας λείπει ο πόιντ γκαρντ κι αυτό φάνηκε και σήμερα που είχαμε μόνο 10 ασίστ, μας λείπει ένας έμπειρος γκαρντ όπως είναι ο Πελεκάνος και ο Παπαδόπουλος που έπαιξε τραυματίας στην Ισπανία.

Ξεκινήσαμε χαλαρά παρότι είχαμε πει το αντίθετο. Στο δεύτερο και στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα κι αυτό ήταν το μεγάλο μας πλεονέκτημα.

Με τόσους καινούργιους και νέους παίκτες θέλουμε πίστωση χρόνου μέχρι να παίξουμε το μπάσκετ που όλοι περιμένουν από τον Ολυμπιακό.
Το παιχνίδι δεν ήταν στο επίπεδο που όλοι περιμένουν τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Πρέπει να δηλώσουμε τραυματία παίκτη στην αρχή της σεζόν; Ο Λούκας από την περασμένη Δευτέρα προπονήθηκε με την ομάδα. Έκρινα ότι δεν ήταν έτοιμος για το σημερινό παιχνίδι, πιστεύω ότι την Πέμπτη ίσως να είναι έτοιμος.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ: Θέλαμε να κάνουμε καλή εμφάνιση και να ξεκινήσουμε με νίκη στο πρωτάθλημα ύστερα από το κακό παιχνίδι στην Ισπανία. Ύστερα από το καλό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ, χάρις στην καλή μας άμυνα φέραμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε και το κρατήσαμε ως το τέλος του παιχνιδιού σ’ αυτό το ρυθμό.

ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, ήταν πιο δυνατός, πιο ολοκληρωμένος, πιο έτοιμος και έδειξε περισσότερες δυνάμεις ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο. Εμείς όμως το χάσαμε στο πρώτο όταν κάναμε αδικαιολόγητα λάθη που δώσαμε τρεις φορές την μπάλα στους αντιπάλους και μας κάνανε εύκολα καλάθια, που χάσαμε οχτώ βολές και που χάσαμε τρία λέι απ μόνοι μας.

Η άμυνα του Ολυμπιακού μας έβγαλε εκτός ρυθμού, μας δημιούργησε άγχος και πήγαμε σε παιχνίδι μιας πάσας που δεν μας αρμόζει. Οι 22 του πρώτου δεκαλέπτου και οι 30 στη συνέχεια τα λένε όλα παρότι είχαμε περισσότερα ριμπάουντ από τον Ολυμπιακό που όμως μας έκανε εφτά κλεψίματα που είναι μεγάλος αριθμός. Θέλουμε δουλειά ακόμα και ελπίζουμε να μην έχουμε άλλα προβλήματα και να μπορούμε να δουλέψουμε.

Δεν είναι τι κρατάς απ’ ένα παιχνίδι, αλλά τι λάθη κάνεις και πως μπορείς να βελτιωθείς.

ΝΤΑΝΤΕ ΣΤΙΓΓΕΡΣ: Προσπαθήσαμε να παίξουμε όσο πιο δυνατά γίνεται, αλλά είχαμε κάποια νεκρά διαστήματα που πληρώσαμε. Είχαμε άσχημα ποσοστά στα σουτ απέναντι σε μια καλή ομάδα που σούταρε καλύτερα και γύρισε καλύτερα την μπάλα. Σκοράραμε 22 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και 30 σ’ όλο το υπόλοιπο. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο είχαμε πρόβλημα και στην άμυνα και στην επίθεση και ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε πλήρως.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157628429317089, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}