Skip to main content

Εύκολη νίκη στο ντεμπούτο Ντόρσεϊ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο δεύτερο γύρο του ελληνικού πρωταθλήματος. Με τον Τζόι Ντόρσεϊ να αγωνίζεται για πρώτη φορά με την «ερυθρόλευκη» φανέλα οι παίκτες του Ίβκοβιτς ξεκίνησαν μεν μουδιασμένα, αλλά στη συνέχεια πάτησαν το γκάζι κι έφτασαν εύκολα στη νίκη με 90-60.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο δεύτερο γύρο του ελληνικού πρωταθλήματος. Με τον Τζόι Ντόρσεϊ να αγωνίζεται για πρώτη φορά με την «ερυθρόλευκη» φανέλα οι παίκτες του Ίβκοβιτς ξεκίνησαν μεν μουδιασμένα, αλλά στη συνέχεια πάτησαν το γκάζι κι έφτασαν εύκολα στη νίκη με 90-60.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε στο ΣΕΦ έχοντας συγκέντρωση και με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχία. Χάρις σ’ αυτό προηγήθηκε 25-20 στο 11’ κι έλεγχε το παιχνίδι. Ο Ίβκοβιτς ανακάτεψε την τράπουλα, έδωσε εντολή για πιεστική άμυνα σ’ όλο το γήπεδο και μέσα σε τρία λεπτά όλα άλλαξαν. Με σερί 11-0, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 31-25 και ως το τέλος του αγώνα δεν έχασε το προβάδισμα.

Η πιεστική άμυνα των «ερυθρόλευκων» ήταν το χαρακτηριστικό και το δεύτερου ημιχρόνου, στο οποίο ο Ίβκοβιτς χρησιμοποίησε τον Τζόι Ντόρσεϊ και άλλαξε πολλά σχήματα θέλοντας να δοκιμάσει κάποια πράγματα ενόψει Τοπ-16 και ΤΣΣΚΑ.

Η πιεστική άμυνα ήταν αυτή που έδωσε την ευκαιρία στους Γκετσεβίτσιους και Άντιτς να πάρουν τη σκυτάλη από τον Πρίντεζη (15 στο πρώτο μισό) και να ανεβάσουν τη διαφορά πάνω από τους 20 και τελικά στους 30 με την εκπνοή (τρίποντο του Άντιτς).

Τα Δεκάλεπτα: 20-23, 45-36, 67-45, 90-60
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(Ίβκοβιτς): Χάινς 6, Άντιτς 17(1), Σπανούλης 7(1), Ντόρσεϊ 2, Πελεκάνος 2, Γκετσεβίτσιους 14(2), Γλυνιαδάκης 6, Πρίντεζης 19(1), Παπανικολάου 8(1), Μάντζαρης, Σλούκας 7(1), Κατσίβελης 2
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 2, Στίγκερς 7, Αράπης, Άλεξιτς 4, Ντικούδης 17, Καλαμπόκης 7, Ράιτ 5(1), Γιαννακίδης 7, Καλλές 6, Καλαμπάκας 5(1), Τσακαλέρης

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Πάλι είχαμε δύο διαφορετικά ημίχρονα. Στην αχή δεν είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση. Είχαμε παίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Κατσίβελης που προέρχονται από τραυματισμούς και θέλουμε να τους δώσουμε ρυθμό. Ήταν και ο Ντόρσεϊ που είναι μόλις δύο μέρες μαζί  μας. Στην αρχή ο ΠΑΟΚ έπαιξε πάρα πολύ καλά και είχε 74% ευστοχία, ένα νούμερο πολύ  μεγάλο. Μείναμε ζωντανοί σε αυτό το σημείο,  γιατί είχαμε καλή επίδοση στην σχέση ασίστ – λαθών. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε περισσότερη συγκέντρωση και δώσαμε την ευκαιρία σε όλους τους παίκτες μας να αγωνιστούν. Πλέον έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ και θα προσπαθήσουμε με πολλή δουλειά να βρούμε τον εαυτό  μας.

Ο Βασιλόπουλος κάνει όλες τις προπονήσεις και έχει δύο εβδομάδες που είναι συνέχεια με την ομάδα. Με όλα αυτά που έχει περάσει δύο χρόνια τώρα θέλει υπομονή και την κατάλληλη στιγμή, για να τον βάλουμε μέσα στα παιχνίδια. Είναι ακόμα νωρίς να μπει σε τόσο δυνατά παιχνίδια. Έχει υπομονή, όμως, είναι καλός στις προπονήσεις και αυτό είναι πολύ καλή είδηση για μας.

Δεν δηλώσαμε στον ΕΣΑΚΕ τον Λούκας και τον Χάουαρντ. Έρχεται και ο Λο που  έχει πλέον εμπειρία στην Ευρώπη και έδωσε 9 παιχνίδια με την Παρτιζάν για την Ευρωλίγκα. Οι παίκτες έχουν συμβόλαια τα οποία δεν τελειώνουν τώρα, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε τώρα για αυτό το θέμα. Ακόμα είναι νωρίς να κάνουμε ανάλυση για τους ξένους παίκτες. Ο Λο έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι στις 22 του Δεκέμβρη, πρέπει να δούμε σε ποια κατάσταση θα είναι. Όλοι οι παίκτες που είναι στον Ολυμπιακό πέρασαν από καλές συνθήκες, δούλεψαν σε ένα καλό σύστημα και μπορούμε να περιμένουμε για να δούμε τι θα γίνει.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ:  Ήταν ένα καλό παιχνίδι για  μας. Δεν παίξαμε καλή άμυνα στην πρώτη περίοδο, αλλά στην συνέχεια βελτιωθήκαμε και αυτό μας βοήθησε να ανοίξουμε τη διαφορά παίζοντας καλύτερα και στην επίθεση. Κρατάμε την νίκη και τα  καλά μας διαστήματα και πλέον σκεφτόμαστε την Ευρωλίγκα.

ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Έχουμε αρκετά προβλήματα και όσο περνούσε ο χρόνος, αυτό γινόταν ορατά. Με τόσα πολλά λάθη απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, δεν έχεις τύχη. Δεν μου άρεσε ότι μόλις μείναμε πίσω στο σκορ δεν παλέψαμε. Αυτό είναι πολύ άσχημο για την ομάδα μας και πρέπει να αλλάξει γρήγορα. Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ περισσότερο στα επόμενα παιχνίδια μας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ: Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την νίκη.  Σταθήκαμε ανταγωνιστικοί για κάποιο διάστημα, αλλά μετά ο αντίπαλος πήρε μια μεγάλη διαφορά και είχε την εμπειρία και την ποιότητα να την διαχειριστεί. Έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε για  να γίνουμε καλύτεροι και να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157628867619001, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}