Skip to main content

Με το δεξί…

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση παίρνοντας εύκολα το εισιτήριο για τα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ.

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση παίρνοντας εύκολα το εισιτήριο για τα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο «Αλεξάνδρειο» και επικράτησε εύκολα 59-80 με τον Κώστα Παπανικολάου, τον Βασίλη Σπανούλη και τον… ρούκι με την «ερυθρόλευκη» Βαγγέλη Μάντζαρη να ηγούνται της προσπάθειας.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς είχαν από το ξεκίνημα τον έλεγχο του αγώνα και πήραν διαφορά ασφαλείας νοιώθοντας απειλή μόνο στις αρχές της επανάληψης οπότε και οι γηπεδούχοι μείωσαν στους έξι, αλλά ως εκεί.


Δεκάλεπτα: 9-25, 26-42, 44-65, 59-80
Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής 9 (2), Κερούς 4, Βεζένκοφ, Ταπούτος 8 (8 ριμπ.), Τζέιμς 2, Τσαϊρέλης 4, Δήμας, Όλιβερ 16, Κρούσιτς 4, Μποχωρίδης, Βεργίνης 9 (1), Μάλντροου 3 (1)
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Παπανικολάου 20 (6 ριμπ.), Άντιτς 10 (1), Σπανούλης 14 (2), Μάντζαρης 2 (2 κλεψ.), Χάουαρντ 2, Κέσελ 5, Σλούκας 4 (5 ασ.), Παπαδόπουλος 8 (6 ριμπ.), Γκετσεβίτσιους 2, Κατσίβελης, Πρίντεζης 9 (1)

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Σήμερα έπαιξαν δυο παραδοσιακές ομάδες με πολλούς καινούργιους παίκτες. Αυτό φάνηκε από την αρχή. Εγώ μπορώ να πω για την ομάδα μου που έχουμε πολλά νέα παιδιά και που η κλήρωση μας έφερε δυνατά εκτός έδρας παιχνίδια στο ξεκίνημα, είναι σημαντικό ότι ξεκινήσαμε σωστά. Στο δεύτερο δεκάλεπτο χάσαμε τον έλεγχο με χαμηλά ποσοστά στα σουτ. Δείξαμε ότι η ομάδα έχει δουλέψει πολύ, αλλά ακόμα θέλουμε κι άλλη δουλειά. Είμαι ανήσυχος που δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα γιατί την επόμενη Παρασκευή παίζουμε στο Μπιλμπάο κι από σήμερα πρέπει να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα για να κρατήσει η ομάδα το ρυθμό της.

Όλη η χώρα είναι σε δύσκολη κατάσταση κι αυτό γίνεται και στο μπάσκετ. Εγώ δεν είμαι αρμόδιος να προτείνω. Σίγουρα όμως είμαι ανήσυχος γιατί τρεις μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα δεν υπήρχε σύμβαση με την τηλεόραση και δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα. Εμείς φύγαμε από την Αθήνα για να μείνουμε Θεσσαλονίκη ως το Σάββατο και τώρα γυρίζουμε πίσω. Όλο το πρόγραμμά μας αλλάζει. Καταλαβαίνω τις δυσκολίες αλλά να ξέρετε ότι η κατάσταση δεν είναι δύσκολη μόνο στην Ελλάδα.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: Καλή αγωνιστική να έχουμε με υγεία πάνω απ’ όλα. Είναι σημαντικό για μας που ξεκινήσαμε με το δεξί κι ένα καλό ματς. Μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένα και γι’ αυτό ξεφύγαμε στο σκορ και επιβάλλαμε το ρυθμό μας. Είχαμε κάποια νεκρά διαστήματα, αλλά επιστρέφαμε. Είναι λογικό όμως γιατί είμαστε νέα ομάδα και θέλουμε ακόμα αρκετή δουλειά. Τώρα το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι με την Μπιλμπάο.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ: Δεν έχουμε να πούμε και πολλά. Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο δεκάλεπτο. Είχαμε κάνει καλή δουλειά στο να προετοιμάσουμε την ομάδα και να μην αιφνιδιαστούμε, όταν όμως έχεις τόσα νέα παιδιά είναι λογικό. Μας ξέφυγε το σκορ. Προσπαθήσαμε να ανασυνταχθούμε, είχαμε στα επόμενα τρία δεκάλεπτα καλές και κακές στιγμές, φτάσαμε τη διαφορά στους έξι πόντους αλλά δεν είχαμε την ποιότητα από τον πάγκο. Η νίκη του Ολυμπιακού ήταν καθαρή και δίκαιη, αλλά εκτιμώ ότι ο Ολυμπιακός ήταν τυχερός που δεν είχε κόσμο. Με κόσμο ίσως να ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί. Με ενοχλεί που σε μια δύσκολη οικονομική συγκιρία δεν είχαμε κόσμο. Ακόμα δεν έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ μας και τα δυο παιδιά που ήρθαν έκαναν μόνο δυο προπονήσεις.

Από το ρόστερ μας λείπει ένα τριάρι που να έχει έφεση στο σκορ και σίγουρα έχουμε διαπιστώσει το πρόβλημα στην επίθεση. Προσπαθούμε και μέσα από ομαδική δουλειά να βρούμε τη λύση. Εμείς έχουμε ως στόχο να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να δημιουργήσουμε ένα πυρήνα πάνω στον οποίο θα στηριχθεί η ομάδα για τα επόμενα χρόνια.

Με ενοχλεί αυτή η κατάσταση και η πορεία του μπάσκετ προς τα κάτω από το 1999, χωρίς φρένο. Έπρεπε να είχε γίνει ήδη μια προσπάθεια από τους υπεύθυνους του αθλήματος.

Είναι άνισος ο ανταγωνισμός και είναι δίκαιη η αναβολή. Εμείς έχουμε μπάτζετ τέσσερα κατοστάρικα και πιστεύουμε ότι μια δικαιότερη κατανομή των εσόδων θα είναι πιο σωστή. Αλλιώς το πρωτάθλημα δεν θα έχει νόημα. Δεν θέλουμε να νιώθουμε φτωχοί συγγενείς ή αδικημένοι. Δεν θέλω όμως να πω κάτι για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Κάθε ομάδα κοιτάζει το συμφέρον της. Όταν όμως αγαπάς κάτι, πρέπει να το προστατεύεις. Από την αρχαιότητα έλεγαν ότι η ισχύς εν τη ενώσει…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΓΙΝΗΣ: Αφήσαμε τον Ολυμπιακό να ξεφύγει στο σκορ και μετά τρέχαμε να καλύψουμε τη διαφορά. Έχουμε δυο νέα παιδιά στην ομάδα και δεν είμαστε έτοιμοι, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για την εικόνα που παρουσιάσαμε. Κρατάμε μόνο τα μικρά καλά διαστήματα και πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ αν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157628428530241, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}